Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Uleteo ti je znak pitanja u link koji si postavio tako da zbunjuje brauzer :)
Sajt je i dalje praznjikav sa puno praznig prostora, kao da je neki templejt na brzaka popunjen. Ako nisi u toj struci, pogledaj šta konkurencija nudi i kopiraj (dizajn a tekst moraš da prepravljaš, nemoj nikada da bude identičan). Ima tu puno istraživačkog rada, kako privući korisnike i potencijalne mušterije. Ako misliš da menadžerišeš ženin bimzis, nebi bilo loše da upišeš i neki kurs vezan za web dizajn i poslovanje. To je neki minimum ulaganja, ja svima to savetujem ko neće da plati :)

Što se tiče dizajna, drži se oštrih linija i bez oivičenja, eventualno blaga senka ponekog lejera i staklasta forma tu i tamo. Optimizuj da nemaš puno praznog prostora i ako imaš, da logo bude transparentan tj da ne pravi veliki kontrast. Imaš puno dostupnih piktograma pa iskombinuj nešto. Nigde ti se ne pojavljuje konkretno ime ordinacije što je jako bitno kod mušterija, pouzdanost, poverenje, sigurnost itd.
Nikada nemoj da smanjuješ fotke i deformišeš ih kako bi uklopio u neke zadate dimenzije, kropuj ih. Isto važi i za slova, bez deformacija, sabijanja ili sužavanja kao na onom baneru. Gledaj da ti font slova bude uvek sličan, izbegavaj kombinacije serifnih i bezserifnih fontova, normalnog fonta i onog zakošenog itd. (ovo zadnje može u tekstu)

Nejasno je da nema na sajtu kontakt telefona, mapa gde se nalazite, o zubaru itd.
Izbegavati javno razgovore o cenama i cenkanja kao što sam primetio na jednom postu, eventualno ih se uputi na mejl ili telefon.
Obavezno sajt i na engleskom jeziku, malo o mestu u kome se nalazite.

Ako te sve to mrzi da radiš, onda zanemari moj post :)
Pozz

http://www.najputovanje.com/
sajt sa opisima turističkih destinacija

Kako vam se dopada, šta bi promenili, kako bi unapredili ?

Imaš mnogo praznog prostora između završetka teksta i dna stranice kada se izabere bilo koja druga stranica osim indeksne. Bilo bi dobro da koristiš nešto dinamično kao što je wordpress, drupal ili šta god ti odgovara ako imaš nameru da redovno stavljaš novi sadržaj.

Ovo je nešto jako staro koliko vidim? Ulaz u sajt, što je bilo moderno pre mnogo godina, format sajta, sličice uokvirene, linkovi podvučeni, velika slova, serifna pa još italik...
Da definitivno jako star sajt, i link ka moderatoru je pogrešan. 10 godina?

"Pisite nam" ?!?

Back