SAD: Prihvaćena tužba za "Oluju"

Dragi moji, suce federalnog suda imaju predsjednik SAD-a , odnosno administracija. Nakon prve presude moguće su još 3 žalbe , i na kraju sam Predsjednik može komutirati odluku federalnog suda.

Spustite se na zemlju.

Za razliku od vas uja Srbi su odavno aterirali ali kada vi padnete,bice to tresak za pamcenje...ali da ce vas Ameri nategnuti u slucaju presude u korist Srba - nategnuce vas ,da vam okice ispadnu. :lol:

Dragi moji, suce federalnog suda imaju predsjednik SAD-a , odnosno administracija. Nakon prve presude moguće su još 3 žalbe , i na kraju sam Predsjednik može komutirati odluku federalnog suda.

Spustite se na zemlju.

Ma nemaš brige. Najbitnije je da se o tome priča, da se malo aktuelizuje. Promocija tog slučaja je važnija od bilo kakve presude. ;)
Što duže proces bude traj'o to će biti priča aktuelnija. Na kraju će Ameri reći u stilu "isključivi krivac za zločine je hrvatska vojska, mi smo ih obučavali za borbu a nismo mi mogli znati šta će kasnije uraditi sa civilima" :)

Ako Srbi i dobiju proces i zarade koju šušku neće da škodi:)

vecc sam jucer napisala u SAD mozes tuziti i psa i da tuzba bude prihvacena...
jedino ce se od ovoga napuniti dzepovi advokata srpskog porijekla...
iako bi bilo zanimljivo znati otkuda im ugovor o suradnji sa RH

hrvatska moja sestro, ipak mislim da ovdje griješiš.

Svi američki generali dok potpadaju pod sustav vojnog sudovanja i na njih se primjenjuju instituti državne tajne. Federalni sud nije vojni sud, nego sud za federalna kaznena djela. Ja ne znam kako će srbi dokazati vezu između te organizacije kad nitko iz nje neće SMJETI svjedočiti. Dokumentaciju im Pentagon neće dati, tako da nema šanse da oni tu tužbu dobiju. Tako da njihovi advokati neće napuniti ništa nego će još morati platiti državi sudske troškove.

Al ajde neka se susjedi raduju.

Šta će ameri reći da jesmo platit ćemo vam :D

Ma nemaš brige. Najbitnije je da se o tome priča, da se malo aktuelizuje. Promocija tog slučaja je važnija od bilo kakve presude. ;)
Što duže proces bude traj'o to će biti priča aktuelnija. Na kraju će Ameri reći u stilu "isključivi krivac za zločine je hrvatska vojska, mi smo ih obučavali za borbu a nismo mi mogli znati šta će kasnije uraditi sa civilima" :)

Ako Srbi i dobiju proces i zarade koju šušku neće da škodi:)

pa ne razumijem šta ćete vi imati od aktualizacije ? Ne možete tužiti RH za akciju koju su Ujedinjeni Narodi (naknadno) odobrili.

A druga je stvar što nas nemate tužiti kome čak kad bi imali i zašto. MKS koji radi na osnovi Rimskog statusa je čini mi se nadležan za sve ono što se desilo nakon 1.1.2001.

tako da ono "edukujte se".

pa ne razumijem šta ćete vi imati od aktualizacije ? .

Gle, iluzorno je očekivati da će američki sud osuditi američke uticajne generale-penzose zbog tamo nekih Srba. Možda hoće ali ne verujem. Pošto se etničko čišćenje u Oluji više ne može osporavati, Ameri će jednostavno reći da oni ne snose odgovornost za to nego hrvatski generali i država. Dakle još jedno mrcvarenje hrvatske strane nadam se.
Ako se proces izgubi i bude bilo potrebno platiti troškove, nema veze bitno da oni kažu kako su Hrvati isključivi krivci za to. Od presude američkim starkeljama bitnije je da se opet kaže da su Hrvati krivi za to. Gradivo se mora utvrditi, ponavljanje je majka učenja. :)

Gle, iluzorno je očekivati da će američki sud osuditi američke uticajne generale-penzose zbog tamo nekih Srba. Možda hoće ali ne verujem. Pošto se etničko čišćenje u Oluji više ne može osporavati, Ameri će jednostavno reći da oni ne snose odgovornost za to nego hrvatski generali i država. Dakle još jedno mrcvarenje hrvatske strane nadam se.
Ako se proces izgubi i bude bilo potrebno platiti troškove, nema veze bitno da oni kažu kako su Hrvati isključivi krivci za to. Od presude američkim starkeljama bitnije je da se opet kaže da su Hrvati krivi za to. Gradivo se mora utvrditi, ponavljanje je majka učenja. :)

i kad mi budemo krivi za sve kome ćete nas tužiti :D

i kad mi budemo krivi za sve kome ćete nas tužiti :D

Pa nikome, ali bitno da se kaže da ste krivi. Radi istorije itd..
Yebi ga, protiv vašeg bezakonja se mora boriti svim sredstvima. Otežavajuća okolnost za vas je to što ovi Srbi iz SAD nisu pod kontrolom Tadića i njegovog jugoslovensko-hrvatskog režima, oni to rade iz nekog njihovog pre svega $$$ interesa. Ne znam, pretpostavljam.
Iskreno nemam pojma šta će biti u ovom slučaju, ali mislim da ćete vi biti označeni kao jedini krivci. A tužba za MPRi se odbacuje.

ma proci ce oni kao kapetance Dragan
mora da plati1,2 miliona sudskih troskova...jer je tuzio neki casopis koji je izvjestio o njegovim zlocinima za klevetu...
a uostalom vama cinjenica prihvacanja tuzbe vecc znaci da ste dobili parnicu...naivno i glupo
u americi mozes tuziti i psa ako tuzba ispunjava formalno-pravne uvjete (bez obzira na njen sadrzaj, koji se prije prihvacanja uopce ne kontrolira)
takva tuzba ide tuzenoj strani, ona daje odgovor i tek tada tuzitelj odlucuje dali ce podici optuznicu ili predloziti sudu da je odbiju

Čikago -- Sud u Čikagu prihvatio je tužbu srpskih organizacija protiv američke kompanije MPRI optužene "za učešće u genocidu i progonu 200.000 Srba iz Krajine".
" Federalni sud u Čikagu pozvao je obe strane da do kraja septembra ugovore vansudsku nagodbu. Ako MPRI ne pristane na odštetu, počeće veliki proces vredan 10 milijardi dolara", izjavila je Slavica Petrović, glavna urednica lista "Ogledalo" , koji prati ovaj slučaj.
Ako je prihvatio tužbu, šta to znači Slavonija?:think:
Zašto bi sud davao rok za vansusku nagodbu, pa onda da prosledi kome tuženom, tužiocu?:dontunderstand:

Ako je prihvatio tužbu, šta to znači Slavonija?:think:
Zašto bi sud davao rok za vansusku nagodbu, pa onda da prosledi kome tuženom, tužiocu?:dontunderstand:

zato sto je to procedura...
sud najprije gleda dali su ispunjeni formaln-pravni uvjeti za tuzbu (npr. tocno definirani optuzeni, placene takse, dozvoljeni advokati itd.) ako je to u redu tuzba se automatski prihvaca, bez obzira na njen sadrzaj...takva tuzba se dostavlja tuzenom koji moze (ako procijeni da je tuzba osnovana) prihvatiti nagodbu sa tuziocem ili se izjasniti o tuzbi....to onda ide u ruke sudskog tuzitelja koji procjenjuje (tek sada se pocme baviti sadrzajem dali navodi iz tuzbe imaju uopce kvalifikaciju krivicnog djela, kao i odgovorom tuzenoga) i tek nakon te sadrzajne provjere odlucuje dali ce uopce podici optuzbu...ako se odluci da podigne optuznicu, sud je jos uvijek moze odbaciti kao neosnovanu (ako npr. procjeni da su sanse za dobitak procesaa minimalne ili nikakave) u najcescem broju slucajeva vec sam javni (sudski) tuzitelj odustaje od podizanja optuznice...nesto slicno bilo je nedavno sa Straus-Kahn
mislim da od svega nece biti nista osim troskova i eventualno ce neke lijevo orijentirane novine ili novinar napisati kolumnu o ucescima americke administracije u ratovima opcenito

Back