SAD: Prihvaćena tužba za "Oluju"

Ova tuzba ce pedantno da stoji u fijoci, s kojom ce Ameri lezerno da ucenjuju Hrvate za sve sto im bude potrebno.

nerazumijem....
zasto bi tom tuzbom amerikanci imali nesto u rukama protiv hrvatske, odnosno da ucjenjuje hrvatsku?
oni su zrtvovali Gotovinu jer blesavi Mesic, kao jedini, nije potpisao i prihvatio americku deklaraciju kojomm se americki vojnici izuzimaju od medunarodnih sudova, njima ti med.sudovi nemogu suditi, samo moze amerika

zato sto je to procedura...
sud najprije gleda dali su ispunjeni formaln-pravni uvjeti za tuzbu (npr. tocno definirani optuzeni, placene takse, dozvoljeni advokati itd.) ako je to u redu tuzba se automatski prihvaca, bez obzira na njen sadrzaj...takva tuzba se dostavlja tuzenom koji moze (ako procijeni da je tuzba osnovana) prihvatiti nagodbu sa tuziocem ili se izjasniti o tuzbi....to onda ide u ruke sudskog tuzitelja koji procjenjuje (tek sada se pocme baviti sadrzajem dali navodi iz tuzbe imaju uopce kvalifikaciju krivicnog djela, kao i odgovorom tuzenoga) i tek nakon te sadrzajne provjere odlucuje dali ce uopce podici optuzbu...ako se odluci da podigne optuznicu, sud je jos uvijek moze odbaciti kao neosnovanu (ako npr. procjeni da su sanse za dobitak procesaa minimalne ili nikakave) u najcescem broju slucajeva vec sam javni (sudski) tuzitelj odustaje od podizanja optuznice...nesto slicno bilo je nedavno sa Straus-Kahn
mislim da od svega nece biti nista osim troskova i eventualno ce neke lijevo orijentirane novine ili novinar napisati kolumnu o ucescima americke administracije u ratovima opcenito

mislim da nasim istocnim susjedima ne treba gasit nadu u pozitivan ishod ove tuzbe... neka se raduju kao mala djeca. bar neka minimalna satisfakcija u masi problema koji su ih pogodili...

Back