SAD nije demokratija: Bajden ponistio odluku vrhovnog suda o abortusu i proglasio ga nelegitimnim.

Slazem se, sami pali, sami se ubili.
Ukoliko se dogodi konzervativna revolucija, najodgovorniji za nju biti ce upravo oni koji su je najmanje prizeljkivali.
Sve u istoriji ima svoje amplitude pa tako i politika, kad jedna opcija dominira i postane bezobrazna i nepodnošljiva, ova druga je zbaci milom ili silom...

Sve u istoriji ima svoje amplitude pa tako i politika, kad jedna opcija dominira i postane bezobrazna i nepodnošljiva, ova druga je zbaci milom ili silom...
Slazem se.
Na zalost, mi kao pojedinci ne mozemo na to utjecati, tek imati srecu ili peh biti rodjeni u vremenu koje generalno pokrece odredjeni "Zeitgeist".

EzcUsB_UYAAGF3v.jpg:large

Sta bi dao da sam imao priliku zivjeti u postratnoj SFRJ (ne salim se).
A sta bi tek dao da sam bio rodjen u postratnoj zapadnoj Europi.
I na kraju, ne mogu zamisliti privilegij da sam imao priliku prozivjeti svoje najbolje godine u ruralnoj Americi u razdoblju od 50-ih do kraja 80-ih godina proslog stoljeca.
Cak se ni ondasnji velegradovi nisu cinili toliko losima... pa cak je i... bozemioprosti sto cu sada napisati... ali cak je i Kalafonjrija sezdesetih bila lijepo mjesto za zivot.

drugim rečima, teoretišeš?
1657311820771.png

мислим, сад ни конгрес ни суд нису важни изгледа.

Slazem se.
Na zalost, mi kao pojedinci ne mozemo na to utjecati, tek imati srecu ili peh biti rodjeni u vremenu koje generalno pokrece odredjeni "Zeitgeist".

I na kraju, ne mogu zamisliti privilegij da sam imao priliku prozivjeti svoje najbolje godine u ruralnoj Americi u razdoblju od 50-ih do kraja 80-ih godina proslog stoljeca.
Cak se ni ondasnji velegradovi nisu cinili toliko losima... pa cak je i... bozemioprosti sto cu sada napisati... ali cak je i Kalafonjrija sezdesetih bila lijepo mjesto za zivot.
да осим што тај циклус не постоји и свет у ком живимо је фаталистичан. Грци су имали своја највећа достигнућа пре 2000 година.

U demokratijama, postoji odvojednost izvrsne i sudske vlasti. Odluke vrhovnog suda su obavezujuce za sve ukljucujuci i vlast. Tako su nas ucili.

Medjutim u SAD danas je Bajden ponistio odluku americkog vrhovnog suda o abortusu , i korak dalje, citav sud proglasio nelegitimnim.

To je najbolji dokaz da SAD nije demokratija vec cista diktatura Sorosevaca i Globalista duboke drzave.

Tema je autorska.
Није могао да прогласи нелегитимним већ нелегалним. Не може суд бити нелегитиман већ нека одлука.
Америка ради по прецедентном праву које се разликује од европљана и европског правног система.
Moć američkog predsjednika je ograničena, jer savezne države mogu donijeti zakone kojima bi se limitiralo pravo na pobačaj i pristup kontracepciji, pa predsjednikova uredba ima samo ograničeni uticaj.

Pricamo o nekim ljepsim vremenima, nije ni Kalafonjrija oduvijek bila rasadnik zla.

:mrgreen:

Recimo... sta je falilo N.Y. sedamdesetih, pa sve da se radilo i o Bronxu ili Harlemu?

Cak su i crni kriminalci bili sarmantni, uberi ovog lika koji Shaftu na 2:14 pokusava uvaliti ukradeni sat:

Utece, a danas bi te taj isti iznabadao i ukrao ti 5$ iz dzepa.

:mrgreen:

Slazem se.

Da, apsolutna istina u ciklusima.
Teska vremena stvaraju jake ljude
Jaki ljudi stvaraju dobra vremena
Dobra vremena stvaraju slabice
Slabici stvaraju teska vremena

mi smo duboko u poslednjem ciklusu

да осим што тај циклус не постоји и свет у ком живимо је фаталистичан. Грци су имали своја највећа достигнућа пре 2000 година.
Postojao je i tada nego je tesko uocljiv i ciklusi su bili mnogo duzi. Zove se dekadencija

Ja se razumem prilicno u pravo

Ti da se razumes u pravo znao bi da kad vrhovni sud kaze, mi nemamo nista s tim i ostavljamo odluku "narodu i njegovim izabranim predstavnicima," to znaci predsjedniku, kongresu, guvernerima, skupstinama drzava, itd., izabranim predstavnicima.
I takodje bi znao da je upravo to demokratija.

Ja se razumem prilicno u pravo i znam da se odluka vrhovnog suda ne moze ponistiti od strane predsednika i da je tako nesto potpuno neustavno.
Не може читав суд бити нелегитиман. Сигуран си да умеш да објасниш разлику између легалности и легитимности ?

...
Da se pridružim, sa zadovoljstvom, tvom vremeplovu (ocena od 1 do 10):
1. 9 (8 do 70-tih)
2. 6 (do 70-tih, posle 7)
3. 5
4. 6

U demokratijama, postoji odvojednost izvrsne i sudske vlasti. Odluke vrhovnog suda su obavezujuce za sve ukljucujuci i vlast. Tako su nas ucili.

Medjutim u SAD danas je Bajden ponistio odluku americkog vrhovnog suda o abortusu , i korak dalje, citav sud proglasio nelegitimnim.

To je najbolji dokaz da SAD nije demokratija vec cista diktatura Sorosevaca i Globalista duboke drzave.

Tema je autorska.
Ti si lud i zbunjen , možda nekada si bio normalan.

Back