Сад ми брате много жао, за кога сам ратовао...

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
Сама његова биографија је довољна да буде свима јасно да се ради о српском јунаку, јер на жалост само српски јунаци могу имати такве трагичне судбине.

У јеку рата, 1994. страда његова кћерка Ана, девојка од 20 и нешто година. Прави узрок смрти никад није утврђен, нити смо имали прилике да чујемо да је око овога отварана било каква додатна истрага, да је било ко предузимао или предузима било шта да се утврди истина.
Али зато смо годинама константно бомбардовани подацима о истрази око некаквог Ћурувије који је у својим чланцима позивао на бомбардовање Србије и неке Даде Вујасиновић.
1996. ако се не варам бива оптужен пред хашким судом. Пар година касније, умире му брат. Једва су га сарадници одговорили да не иде на братову сахрану, јер су га тамо чекали страни војници и домаћи плаћеници, еј, страни војници усред земље Србије. Иако му је била дугогодишња жеља, није имао прилике ни да посети гроб своје ћерке. Мука ми је припала кад сам јутрос чуо да и после толико година, после толико страдања, можданих удара који човеку оставе само бледе одломке сећања и даље тугује за својом мезимицом.
Муке се наравно настављају, породица му у земљи Србији бива малтретирана константно. Врше се учестали претреси његове породичне куће, сину Дарку се онемогућава да ради посао којим се бави, његовим клијентима се ставља до знања да се на послове с њим (човек се бави продајом рачунарске опреме) не гледа благонаклоно. Супруга Боса бива оптужена за поседовање оружја, иако је познато да се ради о оружју њеног мужа.
На задњем претресу куће Младићевих држава одузима 14390 евра, са објашњењем да су намењени за скривање Ратка Младића, ваљда је на новчаницама то писало. Замислите да вам у кућу упадне полиција и одузме новац са таквим образложењем.
На тужбу Младићевих против државе Србије представник државе се наравно не појављује на заказаном рочишту, али преко медија поручује да држава ипак «верује» да су те паре намењене Младићевом скривању. Еј, верује.
2000 и неке године обуставља се исплата пензије на текући рачун Ратка Младића, пензије коју је његова супруга Боса са уредним овлашћењем до тада подизала. Образложење, исплата пензије се преусмерава на посебан рачун, тј. замрзава док се он лично не појави да је подигне. Законски основ? Па нема га наравно.
Младићева снаја Биљана, запослена у Телекому Србије као шеф службе у ИТ недавно експресно добија отказ, образложење, несавестан рад. А и зар је образложење потребно. Нико се не оглашава, синдикати остају неми, нико се не оглашава.
Зар се тако ради мајци двоје деце.

Ето, то је део приче о српском хероју, који је издржао оволике патње и муке, и он и његова породица.

Све ово неће изаћи на добро српском народу, а и не треба, јер овакав народ не заслужује да има јунаке, ми заслужујемо да нас воде педери, манијаци и болесници попут францетића...

Koja prava su tebi narušena, života ti?

Prava na slobodno izrazavanje, pravo na zivot, pravo na slobodu... Ili si slepa ili ti mozgic ne radi kako treba, mi kao Srpski narod imamo manje prava od pedera i pedofila...
To je dokazano paradom pedera, vecina je bila protiv i to je "demokratija" za koju se vi valjda zalazete ali ipak, poslusali ste manjinu i odrzali paradu bolesnih umova....

I šta sad... pošto je postao iskompleksiran svojim problemima i svojim životom, rešio je da skrene misli sa tih problema time što je radio to što je radio?
Mislim... mogao je da uzme boks vreću i da reši problem sa neurotičnošću.

Ti si neko ko može, daljinski, preko TV aparata, da odredi nekakvu dijagnozu čoveku?
Hajde, prosvetli nas i kaži šta je to general Mladić radio. Imao diskoteku, firme, splav, poslastičarnicu, gazio po pešačkim prelazima, tukao novinare u emisijama?

Prava na slobodno izrazavanje, pravo na zivot, pravo na slobodu... Ili si slepa ili ti mozgic ne radi kako treba, mi kao Srpski narod imamo manje prava od pedera i pedofila...
To je dokazano paradom pedera, vecina je bila protiv i to je "demokratija" za koju se vi valjda zalazete ali ipak, poslusali ste manjinu i odrzali paradu bolesnih umova....

Pravo na slobodno izražavanje?
Pa da li je bio miting protiv ekstradicije?
Pravo na slobodno izražavanje je narušeno paorima.

Pravo na život?
Niko ti nije izrekao vanzakonsku smrtnu kaznu.

Pravo na slobodu?
Niko te nije držao nezakonito u pritvoru, deportovao te bez zakonskog osnova, niti te lišavao da se slobodno krećeš po zemlji.
Pravo na slobodu je narušeno paorima.

Da govoriš da je narušena demokratija paorima, pa i da te razumem.

Pedofilija je zakonom zabranjena.
Brak među pederima još uvek nije legalizovana.

O kakvom narušavanju prava ti pričaš?

Ne treba da postoji sutuacija rata.

Slažem se, ne treba da postoji. Hajde ti to sdad objasni onim ljudima koje su terali sa posla, otimal ih, palili im kuće, ubijali ih. Objasni ti profesionalnim vojnicima dfa ne treba da posotji situacija rata, dok su im žene i deca u kasarnama u okruženju terorista. ne zaboravi, oficiri nisu političari. Oni rade svoj posao, a čim postoje, znači da posla za njih ima. I šta se desi kad neko od njih uradi taj posao dobro?

Говори у своје име...

Nenacionalistima i šovinistima ovakav čovek nije trebao.
Ni ovakav čovek, ni ostali ljudi koji će da odgovaraju po osnovu komandne odgovornosti.
Glavni interes treba da vam bude da se otkrije šta se zapravo desilo zarad porodica nestalih i ubijenih ljudi. Da oni dobiju zadovoljenje pravde.
Da se izvedu svi ovakvi koji se terete za genocid i zločine protiv čovečnosti. Genocid ima specifičan umišljaj u biću krivičnog dela, najjači na lestvici svih nepolitičkih međunarodnih krivičnih dela.
Da li si svestan koliko je to ozbiljna stvar?

]Pravo na slobodno izražavanje?
Pa da li je bio miting protiv ekstradicije?
Pravo na slobodno izražavanje je narušeno paorima.

Haha, bio je miting ali na to niko nije obratio paznju. Zabranjeno je da mislimo o tome ali ipak, neke tamo natase kandic i biserke slobodno izrazavaju svoja misljenja a niko ih ne kaznjava.
Kad bi ja isto tako nesto protiv njih rekao isao bih iza resetaka, kad bi ih verbalno napao kao sto one napadaju Srbe onda bi ja isao iza resetaka dok bi te dve gospodje slobodno setale.

Pravo na život?
Niko ti nije izrekao vanzakonsku smrtnu kaznu.
Nije ali mi njihovi postupci unistavaju zivot, nemam posao, nemam od cega da platim prezivljavanje, to se moze smatrati kao ukidanje prava na posten zivot.
Dok oni kradu mi gladujemo!!! :rtfm:

Pravo na slobodu?
Niko te nije držao nezakonito u pritvoru, deportovao te bez zakonskog osnova, niti te lišavao da se slobodno krećeš po zemlji.
Pravo na slobodu je narušeno paorima.
Kuku lele kuku lele...
Da govoriš da je narušena demokratija paorima, pa i da te razumem.
****** vec imaju prava u Srbiji zahvaljujuci kvazi vladom i ustasama koji vode Srbiju. :rtfm:
Pedofilija je zakonom zabranjena.
Brak među pederima još uvek nije legalizovana.
Pedofilija je zakonom zabranjena, hm, pa zasto nisu strpali ucitelja u zatvor nego su ga pustili i jos vratili na posao? :dash:
Do toga ****** nece ni stici u Srbiji....

O kakvom narušavanju prava ti pričaš?
bla bla, tuc tuc...

Ni ovakav čovek, ni ostali ljudi koji će da odgovaraju po osnovu komandne odgovornosti.
Glavni interes treba da vam bude da se otkrije šta se zapravo desilo zarad porodica nestalih i ubijenih ljudi. Da oni dobiju zadovoljenje pravde.
Da se izvedu svi ovakvi koji se terete za genocid i zločine protiv čovečnosti. Genocid ima specifičan umišljaj u biću krivičnog dela, najjači na lestvici svih nepolitičkih međunarodnih krivičnih dela.

Одлично, само кад ми неко објасни ко је оптужен по командној одговорности за погибију Милице Ракић, и за оних 3600 Срба у Братунцу.

Сама његова биографија је довољна да буде свима јасно да се ради о српском јунаку, јер на жалост само српски јунаци могу имати такве трагичне судбине.

У јеку рата, 1994. страда његова кћерка Ана, девојка од 20 и нешто година. Прави узрок смрти никад није утврђен, нити смо имали прилике да чујемо да је око овога отварана било каква додатна истрага, да је било ко предузимао или предузима било шта да се утврди истина.
Али зато смо годинама константно бомбардовани подацима о истрази око некаквог Ћурувије који је у својим чланцима позивао на бомбардовање Србије и неке Даде Вујасиновић.
1996. ако се не варам бива оптужен пред хашким судом. Пар година касније, умире му брат. Једва су га сарадници одговорили да не иде на братову сахрану, јер су га тамо чекали страни војници и домаћи плаћеници, еј, страни војници усред земље Србије. Иако му је била дугогодишња жеља, није имао прилике ни да посети гроб своје ћерке. Мука ми је припала кад сам јутрос чуо да и после толико година, после толико страдања, можданих удара који човеку оставе само бледе одломке сећања и даље тугује за својом мезимицом.
Муке се наравно настављају, породица му у земљи Србији бива малтретирана константно. Врше се учестали претреси његове породичне куће, сину Дарку се онемогућава да ради посао којим се бави, његовим клијентима се ставља до знања да се на послове с њим (човек се бави продајом рачунарске опреме) не гледа благонаклоно. Супруга Боса бива оптужена за поседовање оружја, иако је познато да се ради о оружју њеног мужа.
На задњем претресу куће Младићевих држава одузима 14390 евра, са објашњењем да су намењени за скривање Ратка Младића, ваљда је на новчаницама то писало. Замислите да вам у кућу упадне полиција и одузме новац са таквим образложењем.
На тужбу Младићевих против државе Србије представник државе се наравно не појављује на заказаном рочишту, али преко медија поручује да држава ипак «верује» да су те паре намењене Младићевом скривању. Еј, верује.
2000 и неке године обуставља се исплата пензије на текући рачун Ратка Младића, пензије коју је његова супруга Боса са уредним овлашћењем до тада подизала. Образложење, исплата пензије се преусмерава на посебан рачун, тј. замрзава док се он лично не појави да је подигне. Законски основ? Па нема га наравно.
Младићева снаја Биљана, запослена у Телекому Србије као шеф службе у ИТ недавно експресно добија отказ, образложење, несавестан рад. А и зар је образложење потребно. Нико се не оглашава, синдикати остају неми, нико се не оглашава.
Зар се тако ради мајци двоје деце.

Ето, то је део приче о српском хероју, који је издржао оволике патње и муке, и он и његова породица.

Све ово неће изаћи на добро српском народу, а и не треба, јер овакав народ не заслужује да има јунаке, ми заслужујемо да нас воде педери, манијаци и болесници попут францетића...

У реду је све што си рекао за малтретирање Младићеве породице, али то ти не даје за право да на такав начин пишеш о Дади Вујасиновић и Славку Ћурувији. Људи су мртви, покажи мало поштовања. Узгред, Ћурувија никад није позивао на бомбардовање Србије, то је јуловска подметачина, а мени је интересантно зашто си одлучио у то да поверујеш. Ако мислиш да јесте, изволи па нађи тај чланак, у доба Интернета не би требало да је то тешко.

Slažem se, ne treba da postoji. Hajde ti to sdad objasni onim ljudima koje su terali sa posla, otimal ih, palili im kuće, ubijali ih. Objasni ti profesionalnim vojnicima dfa ne treba da posotji situacija rata, dok su im žene i deca u kasarnama u okruženju terorista. ne zaboravi, oficiri nisu političari. Oni rade svoj posao, a čim postoje, znači da posla za njih ima. I šta se desi kad neko od njih uradi taj posao dobro?

Jako je pogrešno to što ste sigurni da je dotični junak branio obespravljeno, ponižavano i ugnjetavano srpsko stanovništvo od strane hrvatskih i muslimanskih nadređenih.
Druga stvar je što ove druge neko štiti, a Srbija ima nameru da se reši slučaj, pa se primenjuje samo selektivna pravda. Naša bi briga trebala da bude to što se broj nesrpskih žrtava uvećava manipulacijom DNK analize. Kakvom manipulacijom? Utvrđuje se činjenica da je stopalo i šaka od istog čoveka jednaka broju žrtava 2.
I barem jednom uzmite i drugu verziju priče u obzir. Da oni nisu izručeni da bi se mi priklonili Evropi, nego da bi se saznalo, u ime izginulog, napaćenog naroda ko je šta činio. Zapravo se time ne da na Srbe. Da neki hrvatski ekspert tereti Srbe za dvostruko više žrtava, i pravi od nas magarce u svetu.

I šta sad... pošto je postao iskompleksiran svojim problemima i svojim životom, rešio je da skrene misli sa tih problema time što je radio to što je radio?
Mislim... mogao je da uzme boks vreću i da reši problem sa neurotičnošću.

ti nemas pojma o cemu pricas... verovatno imas 15 godina, eventualno 15,5, pa ti ne treba uzeti za zlo

Ovde si u pravu, ovakv čovek je trebao nacionalistima, onima koji imaju taj najlepši osećaj, jednako lep kao kad voliš svoju decu. Kad si ponosan što si Srbin. A ovi ostali, pa oni su pokazali koliko su prazni, oba ta ekstrema i nenacionalisti i šovinisti.
A da li je moj inters da se otkrije šta se desilo, jeste. I da li će se on otkriti u Hagu... neće. A porodice ubijenih, zašto bi one bile moj problem? Imam ja većih problema, ne samo ja, već svi mi.Ja bih više voleo da se prvo otkrije zašto je dozvoljeno razbijanje SFRJ, pa zašto vojska nije reagovala nakon onog poznatog filma i pohapsila šoviniste i teroriste, pa gde su nestala deca iz JNA koja su pobijena po Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, pa onda gde su sve žrtve mog naroda, pa oni stradali u NATO bombardovanju. I onad, na kraju, kad sve to saznamo, možemo da raspravljamo i od tim drugim žrtvama. Znaš, ja sam Srbin i mene moje rane bole, a oni koji su započeli ratove neka gledaju svoje rane i mole se Bogu da bude prema njima što blaži.

У реду је све што си рекао за малтретирање Младићеве породице, али то ти не даје за право да на такав начин пишеш о Дади Вујасиновић и Славку Ћурувији. Људи су мртви, покажи мало поштовања. Узгред, Ћурувија никад није позивао на бомбардовање Србије, то је јуловска подметачина, а мени је интересантно зашто си одлучио у то да поверујеш. Ако мислиш да јесте, изволи па нађи тај чланак, у доба Интернета не би требало да је то тешко.

Због чега се све жртве не третирају на исти начин. Зашто би мене више занимала судбина Даде Вујасиновић од судбине Ане Младић? Зашто никад ниједну вест нисам чуо о Ани Младић, а стално слушам о Дади Вујасиновић? Нисам ја тај који је направио разлику између мртвих, то ради неко други, и то смишљено.
А ја одлично знам да је Славко Ћурувија позивао на бомбардовање и окривљавао власти у Србији за НАТО агресију...

Back