SAD i Njemacka postigle dogovor oko Sjevernog toka 2

Iskapa

Iskusan
Poruka
5.002
https://www.dw.com/sr/dogovor-nemač...-toka-2-ko-je-zadovoljan-a-ko-nije/a-58590129

SAD i Njemacka su postigle dogovor oko Sjevernog toka,prema dogovoru nece biti nikakvih sankcija za Njemacku,a Ukrajina dobija 50 miliona € za "energetski razvoj",naravno zbog prekida snadbjevanja Evrope ukrajinskom rutom Ukrajina gubi 1,5 milijardi $ ali bar imaju demokratiju😂😂😂😂

*******I NA APARATIMA!RUSIJA NEMILOSRDNO GAZI NAPRIJED!

Pa zar to nije fantasticno🥳🥳🥳🥳🥳

Poslednja izmena od moderatora:
Jes da gube 1 500 miliona $, ali dobijaju 50 €.

Možda će rukovodstvo Ukrajine sa tim parama moći da kupi sebi za utehu po jednu

tumblr_letu4kKFgG1qarc8fo1_500.gif

Цела прича је тотално идиотска.
Не знам да ли се сежате 2009 исто је био проблем са Украјином. Била оштра зима и они једноставно крали гас што је узроковало пад притиска за потрошаче у Европи.
Тада је Путин поступио оштро. Једноставно је заврнуо гасовод и Меркелова је одмах долетела у Москву и молила Путина да одврне вентил. Није пристао док се утрођени гас не плати. И, наравно, платили Немци и одмах после тога је експресно стартовао пројекат Северни ток, сада је то СТ 1.
Украјинци мислили да на бућку поново други покривају њихов лоповлук и стартовао и пројекат СТ2.
Наравно да се америма то није допало и креће Мајдан, који је требао да буде клопка за Русију.
Немци морају да балансирају између касе и газда (Kanzlerakte) и решили су да слепцима дају неку милостињу.
Када СТ2 проради пуним капацитетом, више неће бити ни милостиње. Биће оно, што сте закували то ћете и кусати!

Rusi su pre godinu dana potpisali sa Ukrajnom ugovor o tranzitu na 5 godina, na insistiranje EU i Usa,
tako da Ukraijnici imaju još 3-4 god grantovan tranzit.

https://www.danas.rs/svet/ukrajina-i-rusija-potpisali-sporazum-o-tranzitu-gasa/
Да, само ко ће да купује гас преко њихове територије?
Русима ни из џепа ни у џеп. Цена је на хабу а транспорт на купцу. Баш ће Немци да им плаћају више, да издрђавају обичне битанге и идиоте у врху украјинске власти.
Нема растезања под туђим губером, мало прц.
Значи, све је фарса. Руси им гарантују транспорт само да Украјинци нађу купце?

Да, само ко ће да купује гас преко њихове територије?
Русима ни из џепа ни у џеп. Цена је на хабу а транспорт на купцу. Баш ће Немци да им плаћају више, да издрђавају обичне битанге и идиоте у врху украјинске власти.
Нема растезања под туђим губером, мало прц.
Значи, све је фарса. Руси им гарантују транспорт само да Украјинци нађу купце?
Moguće.
Jedino ako Usa natera Nemce da kupe deo a mislim da bi se Poljaci sami prijavili za gas preko Ukrajne , makar bio i skuplji.

Moguće.
Jedino ako Usa natera Nemce da kupe deo a mislim da bi se Poljaci sami prijavili za gas preko Ukrajne , makar bio i skuplji.
Нема од тога више ништа. Амери пуцају по свим шавовима. Више их нико не ферма!
Што ти је сујета + мегаломанија, мислили да могу истовремено да притискају Кину, Русију, Иран и још додали и Немачку?
Јалов посао.
Пољаци, они су недефинисани тако да је све могуће. Већ су засрали са тужбом и када дође зима, Пирова победа.
Клечаће и испред Немаца и испред Руса или ће куповати дупло скупљи гас од амера. Да видимо шта ће народ рећи када их то оплете по џепу?

Цела прича је тотално идиотска.
Не знам да ли се сежате 2009 исто је био проблем са Украјином. Била оштра зима и они једноставно крали гас што је узроковало пад притиска за потрошаче у Европи.
Тада је Путин поступио оштро. Једноставно је заврнуо гасовод и Меркелова је одмах долетела у Москву и молила Путина да одврне вентил. Није пристао док се утрођени гас не плати. И, наравно, платили Немци и одмах после тога је експресно стартовао пројекат Северни ток, сада је то СТ 1.
Украјинци мислили да на бућку поново други покривају њихов лоповлук и стартовао и пројекат СТ2.
Наравно да се америма то није допало и креће Мајдан, који је требао да буде клопка за Русију.
Немци морају да балансирају између касе и газда (Kanzlerakte) и решили су да слепцима дају неку милостињу.
Када СТ2 проради пуним капацитетом, више неће бити ни милостиње. Биће оно, што сте закували то ћете и кусати!
Не бих рекао да Немци нису хтели да плате... проблем је било нешто друго.
До поменуте 2009. године је Европа куповала гас на западној граници Украјине, тамо према Пољској или где већ иду гасоводи. И када су Украјинци кренули да "позајмљују" преко сваке мере... то није било одрживо.

Договор је сада такав да се плаћа на руско-украјинској граници, тако да муљачина више није могућа.

Не бих рекао да Немци нису хтели да плате... проблем је било нешто друго.
До поменуте 2009. године је Европа куповала гас на западној граници Украјине, тамо према Пољској или где већ иду гасоводи. И када су Украјинци кренули да "позајмљују" преко сваке мере... то није било одрживо.

Договор је сада такав да се плаћа на руско-украјинској граници, тако да муљачина више није могућа.
Да, у томе и јесте цака. Већ сам написао на хабу, а под тиме се подразумева да је тај хаб на руској територији.
И сада Немци имају три опције. Прве дев, директно купују на два хаба у Русији, без транзита преко других држава и куповину преко Украјине са гасовода из времена СССР, што значи запуштеног!
Русе боли уво, они имају записану количину на свом хабу и молим лепо, дај лову. И шта сада, немци ће поступати недомаћински, занемариће два своја правца и ићи ће преко Украјине где ће плаћати и транспорт и силне губитке на распалој мрежи?
У ту опцију ја не верујем!
И ако нема заинтересованих, Руси неће транспортовати гас преко Украјине. Шах мат по руски!

Да, у томе и јесте цака. Већ сам написао на хабу, а под тиме се подразумева да је тај хаб на руској територији.
И сада Немци имају три опције. Прве дев, директно купују на два хаба у Русији, без транзита преко других држава и куповину преко Украјине са гасовода из времена СССР, што значи запуштеног!
Русе боли уво, они имају записану количину на свом хабу и молим лепо, дај лову. И шта сада, немци ће поступати недомаћински, занемариће два своја правца и ићи ће преко Украјине где ће плаћати и транспорт и силне губитке на распалој мрежи?
У ту опцију ја не верујем!
И ако нема заинтересованих, Руси неће транспортовати гас преко Украјине. Шах мат по руски!
Зависи и од цене транспорта. Свака држава има право да наплаћује "путарину".

Можда ће се Немачка директно снабдевати, али друге државе, суседне Украјини, могу да остану по старом.
Неће Мађари да купују од Немаца, него ће само Украјини да плате шта треба.
Пољаци ће да остану по старом, то је извесно. Мада је њихова политика лицемерна - 80% гаса из Украјине иде преко њих - урлају на Русе али уредно наплаћују транзит.
Уосталом, ако се иде на све већу употребу гаса - по свим државама ће да порасту потребе, све ово ће бити недовољно.

Да је Немачкој била довољна стара мрежа, не би правили Северни ток. Да им је то било доста, не би додали још један капацитет.

Не знам шта Украјинци мисле - развијају ли они економију или умеју само транзит гаса да наплаћују? Није то добро по њих саме, без обзира на коју страну света се прикључе. Која ми је па разлика ако ће да буду робови овој или оној страни? Ко не развије економију биће роб, макар се не звао тако.

Naravno da je nemoguće , ali pod kojim uslovima će teći gas već je drugo pitanje .

I naravno koliko i za šta će trebati

Ako to USA bude držala pod kontrolom zajedno sa Rusijom mi se možemo nadati nekom mirnom periodu , ako im i opet daju mnogo njihovo divljanje, zaustavljeno , će i opet krenuti

Samo nek ih drže na uzdi sa severnim tokom ili bez .
Грешиш. Све док се амери нису умешали функционисало је ок.

Naravno da je nemoguće , ali pod kojim uslovima će teći gas već je drugo pitanje .
I naravno koliko i za šta će trebati
Ako to USA bude držala pod kontrolom zajedno sa Rusijom mi se možemo nadati nekom mirnom periodu , ako im i opet daju mnogo njihovo divljanje, zaustavljeno , će i opet krenuti
Samo nek ih drže na uzdi sa severnim tokom ili bez .
Цела прича око "САНКЦИЈА РУСИЈИ" и прича о "САНКЦИЈАМА СЕВЕРНИ ТОК 2", у суштини
је НЕВЕРОВАТНА ПОЛИТИЧКА ПРОСТИТУЦИЈА Дивљег ЗАПАДА, а ево и зашто:

- САД су у "време санкција", уназад годину дана, ПОВЕЋАЛЕ трговинску размену са
Русијом за 62% !!!

- ПИРГАВЦИ су у куповини руског гаса, руски удео ПОВЕЋАЛИ за 54%

- Број НЕМАЧКИХ фирми које су у протекле две године основали представништва у Русији
и у Русији послују, НА КРАЈУ ЈУНА 2021.године био је изнад 6000.

- Број лица из ЕУ која су запослена и раде у Русији, ПРЕШАО ЈЕ БРОЈ ОД 220 000 !

Па ко ту кога зеза, ко се ту спрда са публиком? z:lol:

Back