Sablasno dejstvo na daljinu

Nisi dovoljno pronicljiv oko ovih stvari...
Šta to mene briga što "neki" naučnici misle ovo i ono...
Ma samo ti ilustrativno dajem šta se u nauci radi. Pošto ti meni često počinješ sa nečim što ja ne mogu. E, ako se to svodi na tvoj lični stav, "šta neko ne može", to je drugo, ali ti onda treba da kažeš šta može!
Imam kolege na Novosadskom Univerzitetu koji takođe
uče studente prevaziđenim glupostima,a koji kad im u opuštenom razgovoru u kafiću poneku opservaciju o
baš ovoj temi,umuknu i ne znaju dalje!
Naime:Kvantna fizika i jeste nerazumljiva jer čovek kad misli o kvantnim događajima,odnosima i relacijama,
ne može da se reši subjektivnosti tj.postavljanja sleda sećanja u kontemplativnu ravan s događajima!
Pa to što tvoje kolege tebi na ovu temu ništa ne mogu da pričaju, je jedino tačno što mogu da urade.
Ovo je
osnovna primedba Adorna,a do nje sam i sam došao pre nego sam je u jednom komentaru njegovih rasprava pročitao.
Dakle:Isključi sebe i svoje opservacije sa sećanjima u proces i dejstvuj! To će biti događaj ili kreacija-nešto od toga!
To nema veze ni sa fizikom ni s filozofijom i može biti samo prirodni sled događanja.I posmatraj događaj:ima svoj
prostor i svoje vreme!
Mislim, poenta je i u tome da se nešto zna o nekom procesu, a ne samo da se posmatra. Kvantni procesi imaju svoju nasumičnu kausalnost koju kao takvu naravno i prihvatamo. E samo što ne bi bilo loše da se zna što se to tako događa i šta tu čini stabilnost. A ovo sa sablasnim dejstvom nije u principu nasumične kausalnosti, ali ima svoj smisao u svemu tome.
I ne možeš ti ovde neke suštinske stvari da dovodiš u vezu sa filozofijama. Mislim, možeš, ali samo u svojstvu ideje, a ne da praviš zakone!
Evo, ovo sa sablasnim dejstvom je izgleda ozbiljan kandidat za nešto što će da zabrani princip širenja prostora. Bez obzira šta mi gore posmatramo. Jedino što još ostali treba da shvate zbog koje fizike to radi!

Kakav subjekat, kakav objekat, vreme, kontemplacija i slične gluposti?! To tako radi zato što radi. I ne treba se zamlaćivati glupostima, pa makar i da nikad ne saznali zbog čega to tako radi!

...
Ne razumeš šta sam pisao u prethodnom postu...
A i nema veze...

Ja mislim da sam ti ja post razumeo, ali da to tako ne može da se obrađuje, bilo sa našim umom ili bez njega. I princip kvantne nasumične ili neodređene kausalnosti je sušta realnost sa odgovarajućom pozadinom. I kako ti sad preko ovakve konstatacije sa odgovarajućim modelom možeš da trpaš neka filozofska domišljanja.
Ono sa tvojim kolegama profesorima je druga priča. Oni nemaju način da se suprotstave filozofiji po tom pitanju, ali ja imam neke postavke u fizičkom konceptu. I ti, pa i bilo ko drugi, to kao takvo u fizičkom domenu trebate da oponirate, bez obzira na to što to možda nije realno. Pa i nek je sve samo matriks.

Ti jednostavno nisi razumeo da čim si se upitao "zašto to funkcioniše tako?" si
pogrešio jer tražiš odgovor u svom umu! ! !
Tvoje misli nisu isto što i posmatrano dešavanje! ! !
A ono šta ti vidiš je hologramska predstava tvojih neurona nadraženih neurotransmiterskom
elektrohemijskom energijom pobuđenoj u žutom telu rožnjače tvog oka dolaznim fotonima koje je emitovalo
"posmatrano" telo,predeo,šta li-meta posmatranja...
Arivederči !

.........................................Tvoje misli nisu isto što i posmatrano dešavanje! ! ![/B][/B]
A ono šta ti vidiš je hologramska predstava tvojih neurona nadraženih neurotransmiterskom
elektrohemijskom energijom pobuđenoj u žutom telu rožnjače tvog oka dolaznim fotonima koje je emitovalo
"posmatrano" telo,predeo,šta li-meta posmatranja...
Arivederči !

Vi filozofi izgleda niste za neke ozbiljnije stvari i ja ni ne znam ko vas uopšte pušća da privirite na ovaj p.d.f.
Jadane, ovo nema veze sa našim umom, a još manje sa našim vidom. Ovde se izvode merenja pimoću naelektrisanja! Elektron još niko nikad nije ni vidio!!!
:p :p

Poslednja izmena:
.........................

'Valim ti se, e 'valim ti se Biže da i ti jednom nešto zaključiš kako treba. Mislim na ovo u tvom 31 postu, nego nešto neće da mi ga da u repriku.
Pa naravno da to nema veze sa mojom pameti, nema ni sa tvojim, niti sa bilo čijom. To jednom roboti ako budu merili i oni će to tako izmeriti. I ja uopšte ne znam što si ti zapenio da naš um tu nešto permutuje?! Mislim, planiraju se kvantni kompjuteri koji će na tom principu da rade i koji će da ostvaruju realnu komunikaciju. Mada ja ne bih bio preterano optimističan po tom pitanju, al' 'ajde.
I sa kakvim šarenim lažama ti sad o ovome 'oćeš da mi raspravljamo, ili ja tebe nešto totalno pogrešno razumem?!:confused:

kvantni fizicari nisu naucnici nego filozofi.

njihovu disciplinu bi nazvao ili kvantni filozofi ili filozofski fizicari jer oni koristeci tehnicki recnik mastaju i sanjaju i filozofiraju

to nije nauka . i to sto im se po neka misao ostvari je cista verovatnoca jer ako nas nekoliko baca kockicu i svako kaze po neki broj od jedan do 6 vrlo je moguce da ce neko pogoditi broj koji ce pasti.

a ako nas ima 6 skoro apsolutno je sigurno 99,9999999999 da ce neko pogoditi broj koji ce pasti.( desi se nekad da kockica ostane na svom vrhu pa da ne padne ni na jednu stranicu ali vrlo retko i na ravnoj povrsini skoro nikad)

kvantni fizicari nisu naucnici nego filozofi.
.........................

Joooj, ti si izgledam'se gled'o neku mlogo lošu emisiju o kvantnoj fizici! Pa i ako je to jiš bilo sa Mičio Kakuom, tu za senzacionalizam sigurno nisi zakinut. Jadane, kvantna fizika je realnost koja ne moš' se objasni i zato se to zove "principi kvantne mehanike", a i zbog toga što znamo za te neke' principe, mi danas imamo stabilniju elektroniku. Doduše nije ta stabilna elektronika baš u preteranoj meri zastupljena, ali ipak. Otprilike ti se stabilna elektronika zasniva na tome da se za svaki postupak napravi što više proračuna sa dobrim poklapanjem zbirova. A, ako se za jedan postupk pravi samo jedan proračun, onda je to prilično nestabilno pošto mi znamo da nekad dolazi do kvantnog skoka i.t.d. Naravno, i ako je to sve propraćeno solidnim procesorima i.t.d.
Đe ti ovde vidiš filozofiju:what:

Poslednja izmena:
.....................................

"uže" izmedju elektrona i protona je iste je prirode kao uže izmedju atoma. iz prostog razloga što elektroni i protoni čine atome. samo je rezultujuće delovanje drugačije usled različitih položaja jednih prema drugima.
Pa dobro bre, sad ti ispadaš k'o Ajnštajn! Ni on nikad nije hteo da prizna relevantnost merenja između, tada, elektrona. To kad god se meri, mašina pokazuje šta se dešava. I to nikakve veze nema sa bilo kakvom našom percepcijom.
I sad konkretno, el ti priznaješ to što mašina pokazuje ili ne?!

Gravitacija ne postoji.
"Zakrivljenje prostora" je samo izraz, koji u stvari označava različite dimenzije Svemira, u kojima postoje različiti oblici - vidljiva energija i vidljiva materija, na primer.
Za nas, vidljivu materiju ( materiju sa energijom), Svemir je manji nego za vidljivu energiju (talasno organizovanu energiju - EM polje npr).
Mi se nalazimo u drugoj dimenziji, manjoj, i to se može opisati kao zakrivljenje prostora, ali to nije ispravan izraz.

Što se tiče tvog "sablasnog dejstva na daljinu" - šta je od toga dokazano?

on je postavio pitanje... on je Odabrani...
Odabrani može da stavi ruku u ključalu šerpu...

Back