jelen
Obećava
- Poruka
- 60
ja ne znam kome je skupo 153 dinara za satorsko?nema nikakvih vrsta oruzja, cak ni trofejnog.Uniforma se zove M-89, a ne 88.Treba doci i videti.na forumu se moze samo pricati, a treba ipak doci i videti sta ima.Od svacega po nesto i za svakoga po nesto
Pre m89,je bila maskirna isti model kao m89 samo sitnija sara,radio Maribor,to je i sluzbeno bila m88 nazvana od strane vojske koliko sam malopre obavestena,i radjena je u ogranicenoj seriji,pa je kasnije ista takva radjena kao m89 posto je Slovenija istupila i sastava federacije pa je materijal koji je bio uvozen za m88,bio preskup za te godine,odluceno je da se u nabavke maskirnog materijala ode na istok,te su nas cesi i rumuni snabdevali potrebnim maskirnim materijalom,s tim sto je sara krupnija,nisu imali tehnickih mogucnosti za pravljenje sitnije sare i kvalitetnijeg materijala,i tako je nastala m89,koja je i pre nego da ju je obukla cela vojska,uvedena m93,a postojala je i opitna serija tamno teget i smb m89,koja nije usla u upotrebu vec su je vecinom nosila civilna lica,majstori,magacioneri i sl.,zato sam i pitala za m88,i ta uniforma postoji pod tim nazivom jer je i uradjena od strane sektora za logistiku,intendantske uprave i opitnog centra,1988 godine,a krajem 90-te je odobrena proizvodnja i upotreba u os sfrj,jer je prosla potrebna testiranja-tekst je prepisan sa maila koji mi je poslao prijatelj-pa s toga opet pitan da li je ima u sabirno prodajnom centru.