Sabac - nekad i sad !!!

Presiroka ti je ova tema :)
Po istorijskim pricama, Sabac je krajem 19og i pocetkom 20og veka bio kulturni centar Srbije, ali to se do danas zestoko izmenilo. To je donekle i normalno jer su to generalno bila "prostija vremena", dok se u modernom vremenu zivot u Sapcu degradirao (pre svega mislim na kulturnu sferu zivota) zbog procesa propadanja drzave od pre 20ak godina. U gradu je trenutno ogroman broj ljudi koji sve gledaju kroz pare i politiku. Dalje, kao i u svakom gradu u nasoj zemlji postoje mafija i raznorazni prevaranti, ali ipak Sabac je na posebno losem glasu, sudeci po misljenjima koje sam slusao van grada (Beograd).
Ima tu jos negativnih stvari ali hajde da se okrenemo pozitivnim :)
Grad je lep, na odlicnoj geografskoj poziciji, sa dosta mladih ljudi.
Buducnost zavisi od toga koliko ce mladi uspeti da se odupru losim uticajima, kolotecini, apatiji itd...
Dobrodosla na forum :)

@Abell: pa postalo je malo dosadno na nasem pdp-u, ne? :) pa su valjda zeleli da spoje u regije, mislim da nije lose da ucestvujemo u diskusiji sa komsijama :)

Nekad smo pokretali ideje upravo ovde, i neke su bile realizovane. Onda su ljudi otisli sa foruma, i nista se ne menja u gradu, samo propada.
Sto bi znacilo: skupljajte ljude na forum, pa da pokrenemo neku akciju za bolji Sabac. Npr organizujemo lov na pse lutalice, genocid nad laznim prosjacima i uclanimo se u drustvo za zastitu prava ljudi i zivotinja. Naravno, uclanimo se u drustvo tek posle prve dve stavke :)

Bilo bi lepo kada bi ova tema postala aktivnija. Skoro godinu dana je proslo od kada sam rodni Sabac zamenio za nemacki gradic Leer. Uvek je lepo cuti nesto, novo i lepo o svom rodnom gradu. Sabac je oduvek imao dusu i imacde je jos dugo dugo, Apelujem na forumase da se malo aktiviramo i prisetimo se divnog grada pored reke Save.
Veliki pozdrav ,
Ivan

Evo ima novosti za one koji ne znaju :)
Nekad je Sabac imao dva splava, pa je onda imao jedan splav. Sada opet ima dva. Otvaranje Bollywood-a sutra :)

NMNj, znam.. Srecom, fejs je poceo svaki cas da se menja, pa ce oterati clanove. Pitanje je samo koliko ce ih doci na forum posle toga :)

Kakva steta za otvaranje novog splava :)
Fb je za ove nove generacije (mladje od 18 :) ) prva stvar koju "rade" na kompu/netu, tako da mislim da za forume nisu ni culi :) mozda predju na g+ :)
Moje pitanje je: kako uticati na svest mladih?

Back