Sa Xenon na LED

igor101

Zainteresovan član
Poruka
212
Pozdrav drustvo,
Interesovalo bi me da li neko ima iskustva sa konverzijom originalnin fabrickih BiXenon svetala na LED, da li je to izvodljivo i da li je to uopste i preporucljivo
Kod mene na autu su fabricka svetla koja nose D3S sijalice.
Ukoliko jeste koja LED svetla gledati i sta se svo tu jos menja sem sijalice.
Svaki odgovor je dobrodosao.

Poslednja izmena:
Gleda se voltaza i amperaza :) Da li te nove Led diode mogu da podnesu jacinu struje koje napajaju te D3S sijalice :) Mozda ces morati da podesis napon na koji rade druge Led sijalice.

- - - - - - - - - -

Pogledaj na koliko volti radi original sijalica i na koliko Ampera ili miliAmpera zatim pogledaj na koliko radi Led sijalica koju zelis da ugradis :)

Koriguj napon Led sijalice stabilizatorim za napon :) Ukoliko je jaci napon voltaza moze pregoreti Led sijalica ili ako je slabiji napon da ne svetli jako i sl.

Poslednja izmena:
Mislim da se ne isplati jer sta god da skarabudzis to nece biti kao fabricki.Sta fali Xenonima?Ali kad bi se i odlucio na taj poduhvat onda bi se najverovatnije morao menjati ceo far i potrebna je elektronika koja ce upravljati sa sijalicama.Takodje treba to namestiti da ne zaslepljuje druge ucesnike u saobracaju.
A i ne treba zanemariti da zimi ces imati problem sa snegom na farovima jer LED sijalice ne odavaju dovljno toplote da istope sneg. Ja sam imao auto koji je fabricki imao LED kratka/duga svetla i problem je bio zimi ako gusto pada sneg i malo brze se vozi,vrlo brzo se nahvata na farovima i vidljivost se drasticno smanji.

A i ne treba zanemariti da zimi ces imati problem sa snegom na farovima jer LED sijalice ne odavaju dovljno toplote da istope sneg. Ja sam imao auto koji je fabricki imao LED kratka/duga svetla i problem je bio zimi ako gusto pada sneg i malo brze se vozi,vrlo brzo se nahvata na farovima i vidljivost se drasticno smanji.

Meni su sve sijalice LED i prosle zime sam ga terao kroz ozbiljne mecave po Sierra Nevada i nikad nisam imao problema sa smrzavanjem svetala.

Licno mislim ako vec imas Xenon ostavi tako.
tj.narani prasići i ne diraj dugmići. z:)

Kako mi se cini, nista od mojih LED farova.
Jednostavno je pre komplikovano a i krajnji rezultat je vrlo neizvesan pogotovo sto bi po svemu sudeci izgubio pola funkcija koje trenutno imam (automatsko nivelisanje farova po visini, levo desno, pracenje puta /samo socivo fara prati put/ ) i sta ti ja znam.
Ono sto mi svakako prostaje su nove sijalice i generalno ciscenje farova iznutra jer su mi sociva nekako mlečna a i u jednom faru imam kucnog ljubimca pauka.

Back