Sa IE na Operu

Bilo je već reči o ovome...

Za razliku od win98 i ME, kod koga se IE integriše u ljusku windowsa i kojeg je moguće otkloniti samo pomoću programa kao što je '98lite', kod XP-a on se može jednostavno unistalirati iz 'ADD/Remove windows components'. Ceo program će biti uklonjen, ali međutim neki programi, kao recimo oni iz MS Ofiice-a neće raditi (pravilno) niti će se moći instalirati.
Tako da uklanjanjem IE-a iz XP-a (pretpostavljam da koristiš XP) nema smisla. Za razliku od 98/ME kada se brisanjem tog kako ga Billy zove 'integralnog dela windowsa' povećala brzina i stabilnost sistema, kod XP-a ne dobijaš ništa.

Jednostavno nemoj ti njega dirati, pa neće ni on tebe. 8)

Tutankamon:
Ok ali da li ipak postoji neki nacin da se uninstalira IE jer nevolim tumore po kompu...
ako ih ne volis, zasto stavljas Operu? :lol:

bolje probaj Maxthon - to je pravi browser (ima kompatibilnost IE-a i opcije FireFoxa i Opere zajedno)

ako bas neces to, onda instaliraj FireFox!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Tutankamon:
da nadjem taj Maxthon nisam nikada cuo za njega. Kakva su iskustva sa njim? Gde se skida? Besplatan?

Ali nikad cuo...

salis se? :D si video moj potpis (ona mala slikica ;) )?

besplatan naravno... moja iskustva sa njim su izvanredna... skidanje: klik na slikicu u mom potpisu ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~

Maxthon je obična šminka jer koristi page rendering od IE-a ili Netscape-a, za razliku od Opere koja poseduje svoj, daleko napredniji. Tako mogu oni našminkati koliko hoće, ali to je i dalje prokleti IE u novom ruhu sa svim njegovim propustima i manama.

DabaMAN:
Maxthon je obična šminka jer koristi page rendering od IE-a ili Netscape-a, za razliku od Opere koja poseduje svoj, daleko napredniji. Tako mogu oni našminkati koliko hoće, ali to je i dalje prokleti IE u novom ruhu sa svim njegovim propustima i manama.
propustima, manama, ali i prednostima (najbolja kompatibilnost sa svim web sajtovima)...

inace, bolji je renedering engine FireFox-a nego preskupe Opere :) a Maxthon moze da koristi i Gecko, ako ti se ne svidja IE ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~

Back