sa 6 pina na molex

drago41

Primećen član
Poruka
589
kompletiram neku konfiguraciju, na napajanju imam sestopinski utikac, na grafickoj je napajanje regulisano moleksom,

pitanje glasi: kako da molex sa postojecim kablovima povezem na kablove od sestopinca utikaca posto nemam adapter sa 6 pina na molex.
Inace radi se o grafi NVIDIA GeForce 7800 GS na jednom starijem kompu za unuku.
Ovo pisem da nedodjem u situaciju da sprzim grafu ili napajanje.
Zahvaljujem na odgovoru a moze i mala sema!!

kompletiram neku konfiguraciju, na napajanju imam sestopinski utikac, na grafickoj je napajanje regulisano moleksom,

pitanje glasi: kako da molex sa postojecim kablovima povezem na kablove od sestopinca utikaca posto nemam adapter sa 6 pina na molex.

Кад д.каш немој да сви виде...

I nema smisla razgovarati na ovaka nacin od 2003 sam na ovom forumu i nikada nisam koristio takav nacin razgovora , pogledajte malo teme i komunikaciju ranijih godina, nekazem da je bilo na visem strucnom nivou (a mozda i jeste) nego su se ljudi vise uvazavali pogotovo koji se nisu poznavali .
Hvala na paznji!

I nema smisla razgovarati na ovaka nacin od 2003 sam na ovom forumu i nikada nisam koristio takav nacin razgovora , pogledajte malo teme i komunikaciju ranijih godina, nekazem da je bilo na visem strucnom nivou (a mozda i jeste) nego su se ljudi vise uvazavali pogotovo koji se nisu poznavali .
Hvala na paznji!
drago ? da li si ti glup ili slep?
tzar ti je dao pravi info zaebavaš se sa nečim što košta 30 dinara

Ttreba mi 1 x 6 pinski PCI-Ex priključak napajanja na 1 x 4 pin Molex utičnicu zato sto iz napajanja izlazi 6 pinski prikljucak za graficku a na grafickoj se nalazi
ulaz za 1x4 pina molex, graficka je giforce 7800gs i dobija napajanje preko molexa.
Ovo mi treba da nebi opteretio druge grane napajanja kada vec ima granu predvidjenu za to.
Posto nema takvog adaptera pitanje je kako povezati postojeci 6 pinski prikljucak (ogolim kablove pa zalemim) na 4 pina molex koji bi isao u graficku?
Na 6 pinu ima 3 crna kabla (-) i 3 zuta kabla (+) na 4 pina ima zuti, crni,crni i crveni, 12v, 5v i zuti sa crvenim 7 volti ovo da se vide naponi.
Koliko sam video na molex bi isao zuti i dva crna ali je pitanje dali sva 3 zuta spojiti zajedno pa na molex pa 2 crna pa 1 crni i 1 prazno mesto barem meni to tako izgleda ali nisam 100 % siguran.!
Neznam dali sam sada bio jasan sa svojim dilemama, racunam ima na forumu mladjih ljudi koji su u trendu pa sam zato i postavio pitanje a ako nista povezacu nekako pa sta bog da!

Ttreba mi 1 x 6 pinski PCI-Ex priključak napajanja na 1 x 4 pin Molex utičnicu zato sto iz napajanja izlazi 6 pinski prikljucak za graficku a na grafickoj se nalazi
ulaz za 1x4 pina molex, graficka je giforce 7800gs i dobija napajanje preko molexa.
Ovo mi treba da nebi opteretio druge grane napajanja kada vec ima granu predvidjenu za to.
Posto nema takvog adaptera pitanje je kako povezati postojeci 6 pinski prikljucak (ogolim kablove pa zalemim) na 4 pina molex koji bi isao u graficku?
Na 6 pinu ima 3 crna kabla (-) i 3 zuta kabla (+) na 4 pina ima zuti, crni,crni i crveni, 12v, 5v i zuti sa crvenim 7 volti ovo da se vide naponi.
Koliko sam video na molex bi isao zuti i dva crna ali je pitanje dali sva 3 zuta spojiti zajedno pa na molex pa 2 crna pa 1 crni i 1 prazno mesto barem meni to tako izgleda ali nisam 100 % siguran.!
Neznam dali sam sada bio jasan sa svojim dilemama, racunam ima na forumu mladjih ljudi koji su u trendu pa sam zato i postavio pitanje a ako nista povezacu nekako pa sta bog da!
Nisi shvatio - osnovni dizajn molex konektora 4 žice 12 v masa masa 5 v - tj žuti crni crni crveni , 6 pinski nema iste voltaže zato nema kabla jer nema 5 voltnoga raila na 6 pina , na tvome kablu se 2 molexa spajaju u jedan 6 pinski , uzmi tzar-ov kabel i zakaći ga slobodno na hdd i na optiku nećeš pogrešiti tako da će ti ostati jedan molex samo za grafičku.

Било би упутно да приложиш слику тог ...6-пинског утикача...а и ...слику графичке...:think:

NVIDIA GeForce 7800 GS...нема " молекс "▼....бар ја не видех...:huh:

nvidia-geforce-7800-gs-1.png

Било би упутно да приложиш слику тог ...6-пинског утикача...а и ...слику графичке...:think:

NVIDIA GeForce 7800 GS...нема " молекс "▼....бар ја не видех...:huh:

nvidia-geforce-7800-gs-1.png
prva slika ono crno na izduvu grafike je molex

- - - - - - - - - -

molex-1.jpg

evo da se bolje vidi

- - - - - - - - - -

inače napajanje mora da bude jače od 400wati da bi nosilo tu grafičku

zbog napajanja koje je 520 wati (ne efektivno) i hocu da iskoristim 6 -stopinsku postojecu granu (posto je transformisem u molex) da nebi opterecivao druge grane koje su na hardu,rw-u,flopiju (volim flopy) i kulerima plus opterecenja za procesor i maticnu, obzirom da isto (napajanje ) nije neko brendirano a ovde je posebna tema o znacaju napajanja a i inace imam slobodan molex a imam i onu racvu sa 1 na dva molexa, tako da je u pitanju ujednacavanje opterecenja na svim komponentama a ne nedostatak molexa.
Hvala i na dosadasnjem trudu a inace obavesticu vas kada resim slucaj i to ili kupovinom pretvaraca 6 pin na molex ili povezivanjem kablova pa da ima i 6 stopinac i molex!

Upravo je to u pitanju, neznam koji su naponi na 6 pina, vidim da su na njemu 3x zuti i 3x crni pa mi izkleda kao 3x 12 volti.

neznam koje napone graficka trazi na molexu bez obzira sto na molexu ima 12v, 5v i izmedju zutog i crvenog 7 volti, kada bi to imalo negde da se procita ali da bude na srpskom posto sa engleskim nisam nesto dobar, samo se snalazim.

Upravo je to u pitanju, neznam koji su naponi na 6 pina, vidim da su na njemu 3x zuti i 3x crni pa mi izkleda kao 3x 12 volti.

neznam koje napone graficka trazi na molexu bez obzira sto na molexu ima 12v, 5v i izmedju zutog i crvenog 7 volti, kada bi to imalo negde da se procita ali da bude na srpskom posto sa engleskim nisam nesto dobar, samo se snalazim
.
ovo je barem lako saznati samo okreneš grafičku ovako
42509.jpg

i pogledaš gde se nalazi molex i kao i na slici vidiš da se 5 i 12 voltni reilovi nastavljaju dok su mase u sredini nakačene na masu , znači koriste se svi naponi sa molex konektora

- - - - - - - - - -

za očigledne stvari ne treba biti genije

Obzirom da je potrosnja graficke verovatno najveca ( mislim u watima, ili preko ampera) na 12 voltnom prikljucku, sta bi se dobilo (izgubilo) kada bi se sa 6 pina na poseban molex dovelo 12 volti a da se 5 volti uzme sa nekog molexa pod naponom i sta bi tako komletiran mogao da izazove na grafickoj i dali u gravickoj kartici uopste figurira 7 volti, dali bi se nesto sprzilo?

Kada bi se mogla pronaci elektricna sema graficke, odgovor bi bio jasan ovako je moguc svaki rezultat, mozda bi valjalo izmeriti otpore na ulazu u grafu verovatno bi se dobio neki odgovor a mozda ne, stvar za razmisljanje a mozda je neko upoznatiji sa ovim nazovimo ga problemom pa bi bilo dobro jos neko misljenje za koje bi bio zahvalan u edukativnom smislu.
Pozzzdrav!

Back