S_K_I_J_A_NJ_E :)

Skijaški savez Austrije i porodica smučara Matijasa Lancingera, kome je nakon teškog pada na superveleslalomu u norveškom zimskom centru Kvitfjelu amputirana leva noga ispod kolena, najavili su da će tužiti organizatore trke.

Čelnici austrijskog skijanja i porodica teško povređenog sportiste optužili su organizatore da su loše organizovali pružanje pomoći Lancingeru. Skijaški savez Austrije počeo je i da vrši istragu o načinu na koji je postavljena staza u Kvitfjelu.
Advokati koje su angažovali austrijski Savez i Lancingerova porodica kao ključne greške organizatora navode što im je trebalo čak pet časova da obezbede prvu pomoć i prevoz povređenog skijaša do bolnice, kao i kolebanje u kojoj će ga bolnici hospitaliziovati.
Lancinger je, naime, prvo smešten u bolnici u Lilehameru, a potom je prebačen u Oslo. Advokati tvrde da je zahvaljujući tom oklevanju i neefikasno ukazanoj pomoći izgubljeno nekoliko veoma bitnih časova za zdravlje austrijskog sportiste.
Austrijski mediji navode i da je advokat porodice Lancinger zatražio amputiranu nogu, kao jedan od dokaza koji će biti upotrebljen na predstojećem sudskom procesu

Pa sramota je sto helikopter nije bio odma pored staze, to je brza trka i u takvim su cesti padovi i povrede, sve mora biti spremno i unapred isplanirano gde i sta. Vrlo moguce da je svto tacno sto savez kaze, ali to coveku nece vratiti nogu. Tuga.

Bode_1024.jpg

inache,jeste li chuli shta tje sve uraditi na Kopu za sledetju sezonu ???

1- oprema za veshtachko osnezavanje staza
2- prelaz koji tje povezivati karaman-jaram ......
3- josh par staza ka Brusu
4- novi chetvororsed
5- sredjivanje Struge
6- modernizacija Bele reke
7- dugo ochekivana zichara......

ako urade bar neshto od ovoga bitje :super: mislim da je ovo pod 1 NAJVAZNIJE !!!!!!!

inache sreditje i Divchibare......
na Zlatiboru( Tornik) je otvoren prvi shestosed......:super: mada staza i nije bash neshto...
sve u svemu-dobro je dok rade !!!!!!!!!!!

У Зелдену почиње скијашка сезона

Овогодишњи Светски куп у скијању почиње у суботу у аустријском Зелдену трком жена у велеслалому, док ће се у недељу 26. октобра одржати мушки велеслалом, потврдили су организатори такмичења.

"Услови су добри, иако је слој снега прилично танак. Ипак, хладно време у последњих неколико дана и темпретауре испод нуле омогућили су да стаза буде адекватно припремљена", рекао је директор трке Маркус Мајер.

У конкуренцији жена, Светски куп у алпском скијању, који ове сезоне обухвата 36 трка, трајаће до 15. марта идуће године, када се у Ареу завршава сезона. Код мушкараца, Светски куп је подељен у 38 трка и завршава се такође у Ареу.

Danas fenomenalna Lindzi Von u slalomu...prva i nakon prve vožnje ali kako je devojka uspela da se izvuče na polovini druge vožnje kada su gotovo svi (osim Lindzi) mislili da će završiti trku...fenomenalno je uspela da se vrati i pobedi...to mogu samo vrhunski majstori :klap:
Inače nisam stigao da gledam prvu vožnju i predpostavljam da je buduća velika zvezda Lara Gut ispala u prvoj vožnji :(

Hteo bih da kupim skije za moju devojku koja nikada ranije nije skijala.Koje da uzmem za novije ili neke stare ne bih da joj uzmem neke pa da zamrzi skijanje .Njena Visina je 182,tezina 75kg.Zvao sam nekog lika u oglasima nudi mi skije za karving i polukarving.Ja se slabo razumem u ski opremu pa molim za pomoc.Unapred zahvalan:

Ralisha

Back