- Poruka
- 15.885
Slazem se. Ovi sto kupuju stanove od 200 000 evra ima da ga ispuse samo takoBezacete vi iz vecih gradova u manjim mestima,kako je vreme doslo i kako tek ide.U Beogradu moze covek samo asfalt da jede
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slazem se. Ovi sto kupuju stanove od 200 000 evra ima da ga ispuse samo takoBezacete vi iz vecih gradova u manjim mestima,kako je vreme doslo i kako tek ide.U Beogradu moze covek samo asfalt da jede
Malo ga pretera brate. Meni dan u Bg ispod 2000-3000 ne izadjekad se odbiju troskovi struje , stanarine i ostali , samo za hranu
je po osobi dosta 210 din dnevno
i to ne bas da prezivi , solidna hrana
dorucak - pola creva pastete , 20 din
rucak 300 grama krompira i 150 gr mesa - 20+70 je 90
vecera 3 jaja , 50
hleb dnevno uz to , 50
tako je, i to pod uslovom da imas svoj stan (da ne zivis privatno)Ako zivis u manjem gradu a ne u Bg, onda mozes i sa 500e lagano. I manje cak. U Bg normalan zivot ispod nekih 700-800e tesko.
pa sta jedes coveceMalo ga pretera brate. Meni dan u Bg ispod 2000-3000 ne izadje
Odakle im samo tolike pare je glavno pitanje ,a sto ce da ga ispuse i nije neka stetaSlazem se. Ovi sto kupuju stanove od 200 000 evra ima da ga ispuse samo tako
Jbg on misli da uzivaPa on je glup, ocigledno.
Dorucak je jeftin relativno, rucak obicno jedem napolju negde i to je skupo, pa onda za kucu uvek nesto treba, gorivo, itd..pa sta jedes covece
3 kg junetine?
Nasledstvo, muljanje, privatan posao, itdOdakle im samo tolike pare je glavno pitanje ,a sto ce da ga ispuse i nije neka steta
To i treba da kosta toliko. Cigare da budu 50e pakla, i kola da bude 1000 dinara. Pa da vidimo ko ce da se trujeapsolutni minimalac treba biti 40.000RSD. ali da pritom cene ostanu ovakve kakve su sad. uz ovu vlast,mi cemo tu platu imati za par godina. samo sto ce tad 2 litre koka kole da kostaju 180 dinara,cigarete 320 i vekna hleba 80 dinara. tako da ce uvek da dodje na isto,jer nema rada u napretku ekonomije,nema izvoza nema nicega.
20000 to je oko 170€ je li tako? Da li je to s grijanjem ili bez grijanja? Kuća ili stan? Sam ili vas je više?Meni na racune ode 20k mesecno, neizbezno je. Mada kad isplatim telenore i sbb, planiram to da redukujem na 14k sa novim provajderom i bez uredjaja na rate. Sve sam kredite i minuse zaobisao pametno (za promenu). Ranije sam stekao u kovertama od internet plata da imam 2-3 meseca unapred za racune, jer jbg ovo je Srbija. Plata, posao moze da nestane svakog meseca sto se upravo i desava (mada svuda). Na tih 20k mi treba jos 30k da se ima crvenka dnevno. Pokrije troskove oko osnovnih namernica. Tu su stvari, garderoba i ostalo, ali ako se pametno trosi, malo vise razmislja i kompenzuje (necu da rostiljam sa gajbom piva ako me boli zub i ceka zubar za 1-2000 dinara primera radi), 50 000 dinara mesecno je dovoljno da se "NORMALNO" zivi, u "manjem" gradu, u centru, zena, dete. Naravno relativno je. Kontam da u BG-u ili NS-u ne moze za tolko nikako, ovde na "jugu" je to sasvim podnosljivo.
Ja sam bar osetio i cetvorocifrene brojke na deviznom racunu kao mesecni prihod, a jesam i minimalac pocevsi od 2011-e kada sam imao 12 000din za platu pa i pre 2 godine kada je to bilo oko 26 000 (ako se dobro secam), a opet znam i sa manjim brojkama. Zavisi od coveka i okoline.. Nekom 500e i mnogo, a nekom ce i 2500e da bude malo.
pasetu ne jedemkad se odbiju troskovi struje , stanarine i ostali , samo za hranu
vecera 3 jaja , 50
hleb dnevno uz to , 50
ne mora 3.pa sta jedes covece
3 kg junetine?
pitanje je prezivetipasetu ne jedem
dnevno jedem kg hleba
3 jaja?
bez 10 nema nista
ja dnevno razbijem 800 do hiljadu dinara
mora i neki slatkiš
pa to ti pricampitanje je preziveti
a ne uzivati![]()
Ti si samac ili? Meni struja nije tako strašna. Grijanje i voda je ono što najviše iznosi... Bar u mom slučaju...Ja od sad 1500 din struje ne treba da predjem do oktonbra,plin ne pamtim kad sam sipao pola god mi traje boca
Eh, a kod mene je zgrada, još nismo uveli vlastita brojila, nego zajedničko imamo. Neki puste vodu i odu... Mi kuhamo na struju, supruga neće plin...Nisam nego nema potrosnje,na plin kuvam,voda nije prijavljena 10 god u ovoj kuci pa necu ni ja da prijavim,mislim da je i toliko za struju leti puno
Ove cijene su i kod nas, krumpir, meso (valjda se misli na svinjsko) i jaja. Kruh je kod vas jeftiniji, kod nas je najčešće od 0.6-1€. Pola crijeva paštete ne bih znao koja je mjera, ali mislim da je jeftinije to kod vas.kad se odbiju troskovi struje , stanarine i ostali , samo za hranu
vecera 3 jaja , 50
hleb dnevno uz to , 50
Pa da, a i nema potrebe. Staklo-keramička peć (ploča za kuhanje) ne troši puno struje.E pa to plase se ljudi plina