Imam utisak da sam magnet za isti tip ljudi: agresivni, skloni porocima, nesigurni, sa psihickim problemima, ... ili samo problematicni.
Sama ja nisam nista od toga. Cak suprotni, nemam poroke (osim cigareta), po prirodi sam mirna, nisam nesigurna u sebe (koliko je to moguce danas), nemam histericne ispade prema drugima (kad sam zivcana, izbegavam drustvo dok me ne prodje), ne smaram druge svojim problemima (a imam ih), ne pricam o svojim strahovima (jer mi drugi ljudi ne mogu puno pomoci), ne osecam se bolje od prepricavanja losih iskustava sa drugima (jer drugi ljudi tesko odole tracanju), itd.
Oko mene je nekakva gomila ljudi koja mi izvlaci energiju, ocekujuci da ih slusam, razumem, pomognem, razuverim u ludilu, ... nemam pojma sta hoce od mene.
Dosla sam do toga da se nekima od njih ne javljam na telefon, retko odgovaram na poruke i e-mail, izbegavam moguce susrete, ...
Naprosto, moja energija nije neiscrpna, niti moje zdravlje neurusivo.
Mozda sve ovo nisam najbolje formulisala, ali sustina je tu.
Ako neko ovo kapira, neka mi objasni gde su mene svi ti ljudi pronasli i zasto mi ne daju da ih se oslobodim? Svima njima ja cak nisam nikakvo drustvo za ispade koji oni redovno prave, naprosto ne ucestvujem u svemu tome, niti sam zainteresovana za to sto oni sa sobom rade.
Imam ja i normalne ljude u okruzenju, ali oni ne smaraju i ne ocekuju nista vise nego sto ja ocekujem od njih - prijateljstvo, bez maltretiranja.