s kakvim frajerom treba da se zabavlja vasa cerka ?

. Medju prosecnim ljudima bilo je vazno kakvi su domacini, kultura, obrazovanje...

Ovo je svima vazno
Odavno sam shvatila da nemam uticaja na cerkin izbor ... mada me to ne sprecava da povremeno dobacujem i zvocam
i ... pre neki dan ... smo tako ceretale ( imamo taj obicaj davno uveden ) pustim da prica ... i hole, holeee , holeeeealeee
shvatim da nista nije samo prolazilo kroz usi ... ostavilo je traga ... tako da
mame i tate ... nastavite da zvocate povremeno .... ostane to negde u nekom krajicku mozga pa se pojavi kad se najmanje nadate :D

Mislim da je obrnuto. Udajom se dobijao socijalni status i bolje veze i bilo jako vazno u kakvu se porodicu udaje cerka. To je vazilo za vise slojeve. Medju prosecnim ljudima bilo je vazno kakvi su domacini, kultura, obrazovanje...

Pa to sam i rekla. Nisam mislila dobre finansijski. Evo na primjer, roditelji su me za mog bivšeg pitali kako se preziva (za ime su pitali tek nekad kasnije) i čiji je, da vide znaju li mu roditelje. A za njega nisu puno pitali :lol: valjda misle kakvi roditelji takav sin..

:think:

Danas mnogi roditelji ne gledaju njega, već da li je iz dobre porodice..

Mislim da je obrnuto. Udajom se dobijao(rekao sam dobijao, nisam rekao dobija) socijalni status i bolje veze i bilo jako vazno u kakvu se porodicu udaje cerka. To je vazilo za vise slojeve. Medju prosecnim ljudima bilo je vazno kakvi su domacini, kultura, obrazovanje...
Sada devojke same biraju, roditelji se ne pitaju puno.

Pa to sam i rekla. Nisam mislila dobre finansijski. Evo na primjer, roditelji su me za mog bivšeg pitali kako se preziva (za ime su pitali tek nekad kasnije) i čiji je, da vide znaju li mu roditelje. A za njega nisu puno pitali :lol: valjda misle kakvi roditelji takav sin..

U tome ima dosta istine. Ne moze neko da vaspita dete kako valja ako i on sam nije takav.

Poslednja izmena:
Tacno. Ako dete na vreme pustis da donosi odluke (i lose), i naucis ga da snosi odgovornost, vecu su sanse da misli svojom glavom umesto da se vlada po nametnutim sablonima i krojevima.

Ma taj izgovor "drustvo je uticalo na nju/njega" mi je uvek bio presmesan.

Da si ga ti vaspitao/la na vreme ne bi niko mogao da utice na njega.

Drugi uticu samo na one sa slabim ili nikakvim karakterom.

A zasto otac nije tu? Ako se razveo od majke, nije se otudjio od deteta. Neko mu brani da ucestvuje u njenom zivotu?

Ako ne zivi s njom u kuci i ne donosi najvaznije odluke, onda to njegovo ucestvovanje mozes obesiti macku o rep. A to pitanje zasto otac nije tu, treba postaviti samohranim majkama, mada nesto sumnjam da bi bilo vajde od odgovora. :lol:

Poslednja izmena:
Ma taj izgovor "drustvo je uticalo na nju/njega" mi je uvek bio presmesan.

Da si ga ti vaspitao/la na vreme ne bi niko mogao da utice na njega.

Drugi uticu samo na one sa slabim ili nikakvim karakterom.
Opet se slazem.
Ima i onih koji detetu obezbede knjige, garderobu, daju dzeparac i misle da su obavili roditeljski posao. Pa su im krivi tv, internet i skola.:roll:

Back