Ruzan sam pomagajte

"Unutrašnja lepota" mambo džambo je najobičnija floskula, kojom najčešće barataju ružni ljudi, tešeći se da je duga ipak negde tamo. Onaj ostali deo koji je koristi su ljudi koji imaju patološku potrebu da se ne zamere nikom niti da uvrede nikog. To je opšte priznato kao "lepo vaspitanje", ali meni je to nepošteno i licemerno, jer uglavnom predstavlja svojevrsnu predstavu za javnost. Smatram da je daleko poštenije reći ono što stvarno misliš, bez obzira dal to nekog vređa... od uvrede još niko nije umro.

Da izgled nije sve, nije, to ne sporim, ali je jednako bitan faktor kao i ljudski kvaliteti. Kad se zaljubiš, zaljubljuješ se u celinu, a ne samo u njen izgled ili u njenu harizmu, lucidan duh itd...

Takođe, tačno je da je lepota u oku posmatrača. Ono što je meni lepo, ne mora da bude i tebi, što je tebi, ne znači da je i meni.... ali oko nekih stvari jednostavno postoji konsenzus. Kao npr. ljudu, pardon, svinje od po 300 kila ili ova njuška recimo

http://1.***************/_ShWqFFo5sD0/SJeBbcViCSI/AAAAAAAABsM/ikO_0y9MWhg/s400/Picture+13445+-+Sejo+Kalac.jpg

I onda kažete da ne potoje ružni ljudi... dajte molim vas.

"Unutrašnja lepota" mambo džambo je najobičnija floskula, kojom najčešće barataju ružni ljudi, tešeći se da je duga ipak negde tamo. Onaj ostali deo koji je koristi su ljudi koji imaju patološku potrebu da se ne zamere nikom niti da uvrede nikog. To je opšte priznato kao "lepo vaspitanje", ali meni je to nepošteno i licemerno, jer uglavnom predstavlja svojevrsnu predstavu za javnost. Smatram da je daleko poštenije reći ono što stvarno misliš, bez obzira dal to nekog vređa... od uvrede još niko nije umro.

Da izgled nije sve, nije, to ne sporim, ali je jednako bitan faktor kao i ljudski kvaliteti. Kad se zaljubiš, zaljubljuješ se u celinu, a ne samo u njen izgled ili u njenu harizmu, lucidan duh itd...

Takođe, tačno je da je lepota u oku posmatrača. Ono što je meni lepo, ne mora da bude i tebi, što je tebi, ne znači da je i meni.... ali oko nekih stvari jednostavno postoji konsenzus. Kao npr. ljudu, pardon, svinje od po 300 kila ili ova njuška recimo

http://1.***************/_ShWqFFo5sD0/SJeBbcViCSI/AAAAAAAABsM/ikO_0y9MWhg/s400/Picture+13445+-+Sejo+Kalac.jpg

I onda kažete da ne potoje ružni ljudi... dajte molim vas.

Jednostavno se radi o tome da postoje ljudi koji su na prvi pogled veoma lepi, ali kada ih bolje upoznas ona psiholoska dimenzija prosto narusi takvu percepciju. A desava se i ono drugo, kad neko ko ti na prvi pogled ne deluje fizicki privlacan, posto provedes izvesno vreme u drustvu takve osobe, licni sarm pocinje da dominira opstim utiskom, pa ti vremenom takva fizicka pojava postane simpaticna i draga, i ne bi je menjao ni za kakvu drugaciju.

Primer koji mi trenutno pada na pemet, nekog ko poseduje specificne i u klasicnom smislu crte lice koje nisu estetske, ali zato zraci izuzetnim sarmom koji izvire iz snage njegove (umetnicke) licnosti, i koji takvim crtama daje jednu sasvim posebnu notu, je glumac Gérard Depardieu.

http://1.***************/_R_Sqi0a8B...2c/2sctjEDR9jU/s400/Gerard-Depardieu-3543.jpg

Iskreno mislim da je fizicki izgled neraskidivo povezan sa ukupnim ponasanjem jedne osobe. Prihvatam da ima i onih koji ne umeju da proniknu dublje od gole fizicke estetike. Interesantno je pitanje pod kakvim se uticajima kod razlicitih osoba formiraju oprecna shvatanja o lepoti. Mozda je kod mene rec o tome da sam previse ruzan, ili isuvise lepo vaspitan, da bih drugacije mislio, ali zaista su mi ljudi (i fizicki) privlacni u meri u kojoj mi se dopadaju njihove licnosti.
Za tebe je to floskula, za mene je stvarnost. Izvini. :hvala:

Poslednja izmena:
Jednostavno se radi o tome da postoje ljudi koji su na prvi pogled veoma lepi, ali kada ih bolje upoznas ona psiholoska dimenzija prosto narusi takvu percepciju. A desava se i ono drugo, kad neko ko ti na prvi pogled ne deluje fizicki privlacan, posto provedes izvesno vreme u drustvu takve osobe, licni sarm pocinje da dominira opstim utiskom, pa ti vremenom takva fizicka pojava postane simpaticna i draga, i ne bi je menjao ni za kakvu drugaciju.

Dakle... kad bi upoznao, recimo ovakvu ženu

http://3.***************/_A5M1sSu-sQg/TDovpBby6oI/AAAAAAAAAHI/mxiGEW_6yAA/s1600/fat+and+ugly+1.jpg

a koja ima sve te karakterne osobine o kojima fantaziraš kod žene, da li bi stupio sa njom u emotivnu i seksualnu vezu?

Primer koji mi trenutno pada na pemet, nekog ko poseduje specificne i u klasicnom smislu crte lice koje nisu estetske, ali zato zraci izuzetnim sarmom koji izvire iz snage njegove (umetnicke) licnosti, i koji takvim crtama daje jednu sasvim posebnu notu, je glumac Gérard Depardieu.

Žerar Depardje nije ružan čovek. Nije lepotan, ali daleko od tog da je ružan.

nismo mi zenturace nego zenskice mace

ma to su sve hormoni koje muskarce teraju da misle tako.
kad sam 90-ih krkao benzose i suzbijao uticaj hemijskih djavola u krvi, pichka mi je izgledala ko masan novchanik sa hiljadu pregrada.
vrlo gadljivo, sve u vezi tog drmsusanja i rndanja.

zene su lepe jer to tako muskarce tera da misle, znas ono kad te terra, kao recimo da odes u wc.

Žerar Depardje nije ružan čovek. Nije lepotan, ali daleko od tog da je ružan.

Ja i kazem da je covek simpa :). Mozda nisam izabrao najsretniji primer. Na kraju, shvatanje sta je to fizicki lepo kod razlicitih ljudi je drugacije.

Dakle... kad bi upoznao, recimo ovakvu ženu

a koja ima sve te karakterne osobine o kojima fantaziraš kod žene, da li bi stupio sa njom u emotivnu i seksualnu vezu?

Ti sad mozes da kacis slike sto neprivlacnijih zena, i tako dokazes neku svoju poentu. Niko ne spori da je fizicki izgled bitan momenat kod seksualne privlacnosti. Medjutim, ono sto ja mislim je da je fizicka lepota kao ljudska osobina precenjena, i da je relativna, jer pitanje necije lepote ima smisla jedino u sklopu ukupnog utiska koji jedno ljudsko bice ostavlja.

Mnogo slika razlicitih zena bi mogao ovde da postavis, za koje bih verovao da iz razloga njihove neprivlacnosti s njima nikada ne bih stupio u emotivnu ili seksualnu vezu. Ipak, to ne znaci da kad bih ih stvarno upoznao i proveo neko vreme s njima, to ne bih ucinio, pod uticajem kompletnog utiska koji putem slike nije moguce preneti. Cak ni za sam seks puka lepota nije presudna. Ako je zena lepa, ne znaci da je dobra ljubavnica i da je seks s njom dugorocno narocito uzbudljiv. Uostalom, ima mnogo primera ljudi sa hronocnim bolestima, indvalida, sakatih, fizicki defektnih, koji su ostvarili emotivne, seksulane veze sa onima koji su prosecni i „normalni“.

Ruznoca ne postoji a priori, vec je necije licno shvatanje, koje je u mnogome uslovljeno kulturom i biologijom. A u stvari na ono sto neko smatra ruznocom, moze se gledati kao na zanimljivu i privlacnu posebnost, razlicitost, originalnost. "Ugradnja" silikona u zenske grudi je cest primer ceznje mediokriteta za zadovoljavanjem trivijalnih fizickih standarda. Koliko ljudi koji se podvrgavaju estetskoj hirurgiji recimo vidi problem u izgledu svojih misli, shvatanja, osecanja, i s tim u vezi je voljno da unapredi svoj mozak? Ukoliko se nastavi s trendom sve veceg prisustva estetskih intervencija, i jednoga dana svi postanemo lepi i isti u skladu sa vazecim estetskim standardima, pitanja koja potenciram jasno ce doci do izrazaja.

Iz slicnog razloga mislim da gresis sto se tice toga da jedino ruzni ljudi govore o lepoti s izvesnim omalovazavanjem. Verujem da je suprotno cesci slucaj. Kod onih kojima je lako da steknu privlacnog partnera, vremenom moze doci do zasicenja, pa fizicka lepota postaje sekundarna karakteristika prilikom ljubavnog izbora.

Postavio sam ti krajnje jednostavno pitanje na koje se odgovara isto tako krajnje jednostavno - sa da ili ne. Pa ipak ti si uspeo da napišeš sigurno više od 300 reči. Čestitam.

Ipak, to ne znaci da kad bih ih stvarno upoznao i proveo neko vreme s njima, to ne bih ucinio, pod uticajem kompletnog utiska koji putem slike nije moguce preneti.

Dakle, bio bi sa onakvom krmačom, naravno ako bi te ona fascinirala svojom ličnošću i to.

Ne bih te više zadržav'o.

Back