Русская музыка

Oh, ruska muzika. Tu sam ekspert. Volim rusklu muziku. Celog zivota je slusam. Svakoga jutra igram kazacok, ali i beloruske, kao i ukrajinske narodne igre. Ja sam poznata ljubiteljka ruske muzike, knjizevnosti, kulturte, zime i balet. Najvise volim "Kaljinku". Rado je pevam i igram. Mama mi je rekla: "Liiizo, ti si prava ruska balerina Ana Pavlova". Ja sam rekla: "Jesam" i nastavljam da igram i igram kazacok. Volim i da jedem borsc, a volim i zvuke balalajke. Tokom hladnog rata, zahvaljujuci nasem crvenom pasosu putovala sam rado u Rusiji. Donosila sam Rusima, alkohol koji im je bio preko potreban da bi normalno ziveli ali i danas se oni nalivaju. Mene su Rusi zvali: "Sestra Liza", a ja njih: "Tavarishi". KGB je bio nemilosrdan zbog toga. Jednom su me priveli sa kamionom punim vodke i rekli su mi: "Ljiiiza, NJEET!" Ja sam rekla: "Haraso!" i dala sam im flasu Vodke, a oni su mi rekli: "Spasiba!" i tako su poceli da me podrzavaju. Jeljcin mi je bio prijatelj, a Putin i ja samo isli zajedno na kurs sistema. Ja sam ga ucila da vozi avion. Nisam htela da saradjujem sa KGB ili CIA. 8-)
:eek:
Oh, ruska muzika....Svakoga jutra igram kazacok... Najvise volim "Kaljinku". Rado je pevam i igram. Mama mi je rekla: "Liiizo, ti si prava ruska balerina Ana Pavlova". Ja sam rekla: "Jesam" i nastavljam da igram i igram kazacok. ...
:hahaha:

Julia Kova feat. Stacks - Beep Beep

Kratak uvod: Julia Kova (na ruskom: Юлия Ахонькова, Julija Ahon'kova) je ruska pevacica. Pobedila je 2003. na izboru za Miss Russia Universe ali nije dobila mogucnost da se takmici na svetskom izboru Miss Universe jer nije imala punih 18 godina. Posle toga je zapocela pevacku karijeru, i posle nekoliko pesama izdatih u Rusiji, preselila se u Majami. Tamo je upoznala jednog od najboljih hip hop /r&b/pop producenata Scott-a Storch-a i rezultat te saradnje je ova pesma.

Sto se tice pesme, tekst je realno na nivou granda (bar koliko ja razumem od ruskog), ali pesmu izvlace zarazna melodija, kao i gostujuci reper Stacks

Pre par meseci na RTS-u je bila emisija koja se zvala "Razglednice iz Rusije" ili nesto slicno ne mogu sad tacno da se setim. E sad pocetku emisije je isla jedna divna ruska pesma,ali ne znam kako se zove. Pa me zanima da li iko zna ime pesme?
Znam da je opis ocajan ali stvarno ne znam kako bolje da opisem,a stvarno bih mnogo volela da znam ime pesme.

Nisam do sada preterano slusala rusku muziku ( ali bih mogla da pocnem, ima zanimljivih stvari na ovoj temi) :D

Jedini ruski bend koji sam do sada imala prilike da cujem ( i pritom ih obozavam) jest Arkona.
Vidim da je Orkan vec spomenuo ali ne skodi da okacim jos koju.... ^ ^

Back