Ruski pritisak na Vučića

Ali, jedini je iz klike Evrokrema koji se nije priključio sankcijama protiv Moskve.

Činjenica da ga Čurkin i dalje napada, nam pokazuje da ruski narod mrzi čak i rusofile.

Opet ti sa tvojim nepoverenjem prema Vučiću, on je danas najpouzdaniji partner zapada na Balkanu, praktično on je maska koje stavljaju pred Srbljem a sami vode srbsku politiku jer čisto sumljma da je Vučko kadar odbiti direktne savete gospodina Blera
Inače u zadnje vreme zaista počinjem da verujem da našu srbijicu truju nekakvim sredstvima. Kako?, ne znam uglavnom primetne su masovne mentalne mutacije gde se javljau oni koji kritikuju Vučića sa proevropskog stanovišta a sa druge strane oni koji pljuju pe Jevropi podržavaju Blerovog pulena . Mentalni kuršlus par ekselans.

Procitah ceo uvodni post i nikako da skontam naslov.
Gde se to i cime "vrsi pritisak na Vucica", ako bi neko mogao da mi pomogne.
Osim iznosenja fakata ja nista drugo nisam nasao. Nigde nema nikakvog uslovljavanja niti ultimatuma kao sto dolaze iz brosela i Vasingtona.
Prosto konstatovanje cinjenica i nista drugo. Ali, ovakav naslov je prava tema. Zasto je ovako naslovljen i sa kojim ciljem. E, to vec kapiram! ;)

Meni se više čini da zapadne zemlje krasi razvijenost, dok su beda i tiranija ukras ruskih gubernija kao što su Kazahstan i Belorusija.

Стопа сиромаштва Казахстан 3%
Стопа сиромаштва Србија 25 %

Стопа незапослености Казахстан 5%
Стопа незапослености Србија 18%

Сад види како живи руска а како еу губернија. Хе хе

Vulin: Mnogima smeta što Vučić vodi srpsku politiku

Tanjug | 23. 02. 2015. - 22:47h | Foto: Tanjug | Komentara: 20
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je, povodom kritika koje je premijeru Srbije uputila televizija Raša tudej, kazao da svima mora da bude jasno da Aleksandar Vučić vodi srpsku politiku iz Beograda i da to vrlo često smeta i Istoku i Zapadu, jer bi mnogi voleli da Srbija bude zemlja koja će bespogovorno slušati tuđe interse.

''Ovu zemlju vodi Vučić, vodi je iz Beogada, ne vodi je iz Brisela, ne vodi je iz Vašingtona i ne vodi je iz Moskve. I to svima mora da bude jasno'', rekao je Vulin za telviziju Pink povodom kritika Raša tudeja zbog saradnje Vlade Srbije sa konsultantskom firmom bivšeg premijera Velike Britnije Tonija Blera.

Navodeći da ta televizija nije zvanična ruska državna televizija, Vulin kaže da će Srbija poštovati sopstvene interese, da je to nekad po volji jednima, nekad drugima, ali ono što je jedino bitno je da je Vučić po volji Srbije.

''Srbija voli kako Vučić vodi ovu zemlju i zato ima poverenje ove nacije i zato može mirno da kaže i EU da neće da uvodi sankcije Rusiji, a Rusiji da kaže da je pravac ove zemlje put ka EU. To svi poštuju'', naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, nije bilo poštovnijeg predsednika vlade Srbije decenijama unazad u Rusiji i Moksvi nego što je to Vučić, i to se vidi u odnosu Rusije i drugih zemalja prema Srbiji i odnosom prema politici koju vodi Vučić.
Naravno, kaže Vulin, da će uvek biti onih koji bi voleli da Vučić bude marioneta i igračka, da posluša ovaj ili onaj savet, ali da se to neće desiti.

Svi saveti i Brisela i Vašingtona i Moskve se slušaju sa poštovanjem i pažnjom kako zaslužuju prjatelji, ali odluka je samo srpska i samo u interesu Srbije, poručio je Vulin i ocenio da će zbog toga Vučić biti kritikovan sa raznih strana.
''Meni nije bilo teško da kažem kada sam to mislio da pritisci dolaze sa zapada i da su loši i da ih treba odbaciti. Tako kažem sada, ako dolaze sa istoka opet će biti loši i uvek ih treba odbaciti. Vučic vodi srpsku politiku i zbog toga ima podršku Srbije'', kaže Vulin.

Osvrnuvši se na rezoluciju o Srbiji koju treba da usvoji Evropski parlament i na predlog da se ubrzaju evropske integracije Srbije, Vulin kaže da je vlada na početku mandata rekla da će stvari raditi zbog sebe, ne zbog nekog drugog.
Kao što vidite naša politika - radimo stvari zbog sebe a nadamo se da će to drugi razumeti i ceniti, očigledno daje rezultate, poručio je Vulin i dodao da je Srbija drugačija zemlja, respektabilna i zemlja za koju znate da radi stvari ne zato sto vršte pritisak ili zato što je podmićujete nečim već zato što zna šta je dobro za nju.

Kada ispunimo ono što je dobro za nas da li će neko to ceniti otvaranjem poglavlja ili neće, to je njegova stvar, bilo bi dobro da to ceni i svi bi se tom obradovali, naveo je Vulin i dodao da je za njega najvažnije da stvari u Srbiji dobro funkcionišu.

''Ovo je samo dokaz da stvari u Srbiji dobro funkcionišu, i onog mometa kad mi budemo zadovoljni sobom svi će nas želeti'', zakjučio je Vulin.

(RT TV je u udarnom terminu za dva dana emitovala dva priloga u kojima se obrušila na Vučića, ne birajući reči kritike zbog saradnje s Blerom. Optužili su Vučića da je “angažovao za savetnika čoveka koji je bombardovao Srbiju”, a sve su ilustrovali snimcima žrtava, rušenja mostova i gradova po Srbiji tokom NATO agresije.

. . .

Има ли неко снимак РТ али на руском језику.

Ljudi moji, gledajte direktan prenos sednice Vlade na PINK-u.
Na RTS ujutro ide repriza stare serije "Pozoriste u kuci" ali ovo je van konkurencije. Nova serija na PINK-u "Pozoriste u Vladi RS".
Moram da priznam da mi je ovo na pinku jaci humor. :hahaha:

Ипак је Русија империја у ширењу а Нато мали миш који силује слабе државице које немају С-300, није лепо се замерати Русима јер би могли сутра за наше добро да бомбардују издајничку власт али наравно прецизно без цивилних жртава убијања деце и стараца јер знамо ипак да је Вучићев саветник Блер познат по томе...

Tuku nas Istok i Zapad

Željka Jevtić, Bojana Jelovac | 24. 02. 2015. - 19:51h | Foto: O. Bunić | Komentara: 18
Premijer Vučić i Vlada Srbije se već duže nalaze u medijskim makazama između Zapada i Rusije, pa najnoviji napad iz Moskve nije iznenađenje.

Aleksandar Vučić

Ovako ministar energetike Aleksandar Antić (SPS) vidi pozadinu izveštaja ruske državne televizije “Rusija danas” (RT), koja je proteklih dana žestoko, bez biranja reči, napadala Aleksandra Vučića i srpsku vladu.

Neposredni povod bilo je angažovanje za potrebe Vlade konsultantske kuće Tonija Blera, bivšeg premijera Velike Britanije, koji je svojevremeno agitovao za NATO bombardovanje SRJ.

Aleksandar Antić

- Takvi napadi su dobrim delom posledica naše balansirane spoljne politike između Zapada i Rusije. Vođenje ovakve politike nije lako i ponekad košta, ali to je jedina opcija koju Srbija ima ukoliko želi da bude i dalje poštovana na međunarodnoj sceni. I premijer i mi u Vladi spremni smo da tu cenu povremenog medijskog pritiska i platimo - kaže Antić.
Šta su sa Putinove TV "Rusija danas" rekli o Vučiću

Saradnja sa Blerom je poslednji korak u diskreditaciji Aleksandra Vučića.
Ovo je pokušaj političkog samoubistva Aleksandra Vučića, nadam se da će mu sada uspeti.
Jedini moguć i logičan zaključak je da je Vlada Srbije marionetska vlada.

U Vladi smatraju da se Moskva plaši da se Beograd okreće Zapadu, a pravi okidač su bili razgovori Vučića sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom o snabdevanju Srbije američkim gasom.

Analitičari, s druge strane, različito tumače zašto se RT, koju kontroliše vlada ruskog predsednika Vladimira Putina, obrušila u dva priloga od punih 20 minuta na srpskog premijera.

Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku, kaže za “Blic” da bi Srbija i do sada mnogo brže napredovala da je bila u stanju da se odupre negativnim komentarima ovakve vrste.

Aleksandra Joksimović

- U modernom svetu se angažuju savetnici koji mogu lobirati i pomoći zemlji, i to je model funkcionisanja modernog sveta, Toni Bler je bez svake dileme čovek koji ima ogromno iskustvo i uticaj u međunarodnoj zajednici, a argumentacija 1999. je potpuno retrogradna - kaže Joksimovićeva.

Ona ne vidi zašto bi se “Rusija danas” uopšte bavila ovom temom, “osim u pokušaju da pritiscima zadrže Srbiju na liniji neutralnosti”.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je angažman Blera sam po sebi senzacija.

Đorđe Vukadinović

- Angažman jeste skandalozan i nije mu samo RT dao pažnju, već je i britanski “Gardijan” imao tekst u kojem je izrazio čuđenje. Nezavisno od motiva za davanje pažnje, važno je pitanje zašto je Vučić od toliko konsultanata našao Blera - smatra Vukadinović.

Kako zaključuje, “angažman Blera je Moskvi raspršio iluzije i nade u pogledu Vučića”.

Rusija traži Zapad traži
neutralan odnos u vezi s Ukrajinomsankcije protiv Rusije
zavisnost od ruskog gasanezavisnost od ruskog gasa
čvrst odnos prema Prištinineformalno priznavanje Kosova
ni po koju cenu u NATOsaradnja sa NATO
povlastice za svoje kompanijepovlastice za svoje kompanije

Уз тотални економски колапс, насилну замену културног обрасца, унижее свих националних интереса, служење глобализму и лудачком неолибералном капитализму, ова несрећа од владе ће нас у потпуности окренути од Русије. Када окренемо леђа Русији и створимо стмосферу да српски војник, теоретски може да окрене нишан ка руском, онда смо заслужили нестанак. Очигледно је да Руси губе стрпљење са овим западним режимом и да нам се не пише добро. Дуго су и трпели отворене увреде из Србије.

Е, али суд историје, а ако даљ бог и народа, судиће свакоме за своја (не)дела.

- - - - - - - - - -

Влада која води политику Тонија Блера је отворено окупациона.

- - - - - - - - - -

Ljudi moji, gledajte direktan prenos sednice Vlade na PINK-u.
Na RTS ujutro ide repriza stare serije "Pozoriste u kuci" ali ovo je van konkurencije. Nova serija na PINK-u "Pozoriste u Vladi RS".
Moram da priznam da mi je ovo na pinku jaci humor. :hahaha:

Е, могу ти рећи да су ме глумачке способности одушевиле. Одавно нисам гледао овако добру представу а често скокнем до позоришта. Србија нема потребе да брине за филмску и позоришну будућност. Ја сам френетично аплаудирао и позвао пола именика да и они уживају у вансеријском хумористичком и драмском играном програму.

ПРИТИСАК....:huh:

НЕМА ПРИТИСКА...САМО СУ СКИНУЛИ РУКАВИЦЕ И... РЕКЛИ ИСТИНУ...:aha2:

Као ономад од Амбасадора Русије Александра Конузина

САМО ОД ПРИЈАТЕЉА МОЖЕШ ЧУТИ ИСТИНУ...:aha2:

Meni se više čini da zapadne zemlje krasi razvijenost, dok su beda i tiranija ukras ruskih gubernija kao što su Kazahstan i Belorusija.

Da shvatimo ovakav potez Vucica treb prvo da razumemo ko je on ustvari:

Vucic kao Engleski MI6 agent

Po Završetku pravnog fakulteta u Beogradu Vucic je poslat u Englesku kao stipendista Sorosove „Fondacije za razvoj naučnog podmlatka“ http://sr.wikipedia.org/wiki/Александар_Вучић.

Po dolasku u London tamo ga je preuzela Britanska obavestajna sluzba MI6 koja ge salje u Brajton na obuku za “Krticu ili Spavaca” obavestajca koji bi se infiltrirao srpskim vlastima kada za to dodje vreme.
Po povratku u Yugoslaviju ubacuje se u na radio Kanalu S, na Palama (1992–1993), gde je pripremao i vodio vesti na engleskom, blok iz sveta, intervjue, reportaže. Pocetkom 1993 biva infiltriran kao “ srpski nacionalista I rodoljub” u Srpskoj radikalnoj stranci, gde se potpuno “posvetio” politici, I ubrzo biva izabran za poslanika,
Dvije godine kasnije, sa 24 godine, postaje i njen generalni sekretar a od 2008 prelazi u Srpsku naprednu stranku. Na vanrednoj izbornoj skupštini, održanoj 29. septembra 2012. godine, Aleksandar Vučić je izabran jednoglasno za predsjednika napredne stranke.[5] Postao je premijer Srbije 27. aprila 2014. Godine kada ubrzano po nalogu zapada radi na rasturanju srbije od prodaje Kosova do direktnog dovodjenja svog naredobavca Tony Blera za svog savetnika..
Rusi od pocetka znaju za vucicev obavestajni rad za MI6.

PS

http://www.daliznate.com/2014/01/12/sta-je-spijunaza-koje-vrste-spijuna-postoje/

Krtica je vrsta špijuna koji se infiltrira u odgovarajuću organizaciju i tu postepeno gradi svoj rang. To može da potraje i decenijama, pa se oni najčešće regrutuju dok su veoma mladi.

Spavač je vrsta špijuna koji dugo godina obavlja određenu funkciju u organizaciji koju špijunira, i tu je postavljen sa namerom, ali njegov zadatak nije da bude konstantno aktivan, već da čeka. Oni se aktiviraju samo u određenom ključnom trenutku. U međuvremenu, niko na njih ništa ne sumnja, jer oni zaista ništa ni ne rade.

Poslednja izmena:
Da shvatimo ovakav potez Vucica treb prvo da razumemo ko je on ustvari:

Vucic kao Engleski MI6 agent

Po Završetku pravnog fakulteta u Beogradu Vucic je poslat u Englesku kao stipendista Sorosove „Fondacije za razvoj naučnog podmlatka“ http://sr.wikipedia.org/wiki/Александар_Вучић.

Po dolasku u London tamo ga je preuzela Britanska obavestajna sluzba MI6 koja ge salje u Brajton na obuku za “Krticu ili Spavaca” obavestajca koji bi se infiltrirao srpskim vlastima kada za to dodje vreme.
Po povratku u Yugoslaviju ubacuje se u na radio Kanalu S, na Palama (1992–1993), gde je pripremao i vodio vesti na engleskom, blok iz sveta, intervjue, reportaže. Pocetkom 1993 biva infiltriran kao “ srpski nacionalista I rodoljub” u Srpskoj radikalnoj stranci, gde se potpuno “posvetio” politici, I ubrzo biva izabran za poslanika,
Dvije godine kasnije, sa 24 godine, postaje i njen generalni sekretar a od 2008 prelazi u Srpsku naprednu stranku. Na vanrednoj izbornoj skupštini, održanoj 29. septembra 2012. godine, Aleksandar Vučić je izabran jednoglasno za predsjednika napredne stranke.[5] Postao je premijer Srbije 27. aprila 2014. Godine kada ubrzano po nalogu zapada radi na rasturanju srbije od prodaje Kosova do direktnog dovodjenja svog naredobavca Tony Blera za svog savetnika..
Rusi od pocetka znaju za vucicev obavestajni rad za MI6.

PS

http://www.daliznate.com/2014/01/12/sta-je-spijunaza-koje-vrste-spijuna-postoje/

Krtica je vrsta špijuna koji se infiltrira u odgovarajuću organizaciju i tu postepeno gradi svoj rang. To može da potraje i decenijama, pa se oni najčešće regrutuju dok su veoma mladi.

Spavač je vrsta špijuna koji dugo godina obavlja određenu funkciju u organizaciji koju špijunira, i tu je postavljen sa namerom, ali njegov zadatak nije da bude konstantno aktivan, već da čeka. Oni se aktiviraju samo u određenom ključnom trenutku. U međuvremenu, niko na njih ništa ne sumnja, jer oni zaista ništa ni ne rade.

nasa vlast je puna americkih britanskih i nemackih spijuna i placenika

To je cinjenica

Zato smo ovako i propali

Back