Руски комитет за заштиту Ратка Младића у Хашком трибуналу

Путиновка

Veoma poznat
Poruka
10.729

Комитет за одбрану Ратка Младића у Хашком трибуналу

Григориј Соколов

26.02.2013, 19:17
4Evstafiev-ratko-mladic-1993-w.jpg

Ратко Младич
© Фото: ru.wikipedia.org/PetarM/cc-by-sa 3.0

Члановима руског друштвеног комитета за одбрану Ратка Младића после дугих перипетија пошло је за руком да се састну са српским генералом у хашком затвору. Они су се упутили у Холандију 25. фебруара. Али посети су претходиле дуге процедуре.

Чланове комитета зачудили су услови које им је поставио Трибунал. О томе је говорио председник комитета, посланик Државне думе РФ Павел Дорохин.

Нас су заиста дуго одбијали. Као прво, требало је доказивати да смо заиса посланици. Морали смо да се придружимо нашој амбасади. Сам састанак је одложен са 9 ујутру на три поподне, како би генерал могао да нам што мање исприча о свом затворском животу. А он има на то право. И то без обзира на чињеницу да као чланови Парламентарне скупштине СЕ, имамо право да уђемо са дипломатским пасошима у затвор и да проверимо ситуацију. Али не, оставили су нам свега два сата. Ја сам заувек запамтио храбри корак Ратка Младића. Када смо му рекли да ћемо чинити све могуће за његово ослобађање из Трибунала, он је одговорио: не треба, нека ја будем овде последњи Србин, помозите свим осталим. Такав став, наравно, о многом говори.

Снажан и храбар карактер генерала Младића оставио је неизбрисиви траг на чланове комитета. Говори председник комитета за одбрану Државне думе РФ, адмирал Владимир Комоједов.

Сву нашу делегацију он је дочекао у бодром расположењу, био је врло гостољубив, поставио нам је сто. Његово здравствено стање, наравно, захтева посебну пажњу. Ипак три мождана удара су се одразила. Ипак, очигледно је да се Младић бори. Он сада врло јасно говори, мисли јасно. Али ипак треба га лечити. И у Хашком трибуналу очигледно то не раде. Овде бисмо веома желели да питамо: где је сама Србија?

Речи Владимира Комоједова понавља Павел Дорохин.

Њега су прегледали овдашњи лекари. Они му сваког јутра дају шаку лекова, не објашњавајући да ли су они спојиви или не. И тражили су да им верујемо на реч. Ми смо веровали превише дуго, а многи Срби једноставно нису дочекали пресуду. Али ипак најважније је да смо показали да Русији није све једно каква је судбина хашких затвореника, помагаћемо свима, посебно генералу, проверавати услове његовог заточеништва. Други моменат се састоји у томе да смо морали да покажемо свима да је Русија против једнополарног света у којем постоји само једна доминанта – САД и НАТО. Јер у суштини Трибунал је инструмент у њиховим рукама. А наш основни задатак је да извучем онашег српског друга и брата из руку овог нелегитимног органа правосуђа који већ изазива смех код многих представника светске јавности.

Став комитета за одбрану Ратка Младића у погледу Хашког трибунала је јасан: на његову делатност време је ставити тачку.

http://serbian.ruvr.ru/2013_02_26/Komitet-za-odbranu-Ratka-Mladica-u-Hashkom-tribunalu/

Ђенерале Младићу, волимо Вас и поштујемо више него све ове млакоње овде који нас гурају у канџе истих оних од којих сте Ви бранили Србе и зато сте данас ратни заробљеник, у рукама злочинаца који су убијали Србе.Србија срамно ћути ... али зато је ту Русија... држите се Ђенерале...

Prilozi

• 4Evstafiev-ratko-mladic-1993-w.jpg
    92,3 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:

Григориј Соколов

Овде бисмо веома желели да питамо: где је сама Србија?[/U][/I][/B]

Србија је вазална држава која полако клизи ка статусу марионете.

Григориј Соколов

Сву нашу делегацију он је дочекао у бодром расположењу, био је врло гостољубив, поставио нам је сто. Његово здравствено стање, наравно, захтева посебну пажњу. Ипак три мождана удара су се одразила. Ипак, очигледно је да се Младић бори. Он сада врло јасно говори, мисли јасно. Али ипак треба га лечити. И у Хашком трибуналу очигледно то не раде. Овде бисмо веома желели да питамо: где је сама Србија?

Њега су прегледали овдашњи лекари. Они му сваког јутра дају шаку лекова, не објашњавајући да ли су они спојиви или не. И тражили су да им верујемо на реч. Ми смо веровали превише дуго, а многи Срби једноставно нису дочекали пресуду. Али ипак најважније је да смо показали да Русији није све једно каква је судбина хашких затвореника, помагаћемо свима, посебно генералу, проверавати услове његовог заточеништва. Други моменат се састоји у томе да смо морали да покажемо свима да је Русија против једнополарног света у којем постоји само једна доминанта – САД и НАТО. Јер у суштини Трибунал је инструмент у њиховим рукама. А наш основни задатак је да извучем онашег српског друга и брата из руку овог нелегитимног органа правосуђа који већ изазива смех код многих представника светске јавности.

4highres_00000403220777.jpg

У старости и тешкој болести, издан од својих - Ратко Младић је достојанственији и јачи од оних који му суде - јер они су починили злочин над његовим народом - а он је само испуњавао дужност бранећи свој род, као што су то кроз историју чинили сви српски јунаци - дужност на коју су многи Срби заборавили.
http://rus.ruvr.ru/2013_02_26/Komitet-v-zashhitu-Ratko-Mladicha-vstretilsja-s-generalom-v-Gaage/
Позиция комитета в защиту Ратко Младича в отношении Гаагского трибунала ясна: в его деятельности пора поставить точку.
ПОЗИЦИЈА КОМИТЕТА ЗА ЗАШТИТУ РАТКА МЛАДИЋА У ОДНОСУ ПРЕМА ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ ЈЕ ЈАСНА: НА РАД ТРИБУНАЛА ТРЕБА СТАВИТИ ТАЧКУ.

Подсећам да је још у децембру прошле године депутат Државне Думе Павел Дорохин јасно и гласно рекао:
Государственная дума РФ сделает все возможное, чтобы правосудие восторжествовало в отношении сербского генерала Ратко Младича. Об этом в интервью “Голосу России” заявил депутат Павел Дорохин.
ДРЖАВНА ДУМА РФ УЧИНИЋЕ СВЕ ШТО ЈЕ МОГУЋЕ, ДА БИ ПРАВДА ТРИЈУМФОВАЛА КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ СРПСКИ ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ. О томе је у интервјуу Гласу Русије рекао депутат Павел Дорохин.
http://rus.ruvr.ru/2012_12_19/Deput...elaet-vse-dlja-osvobozhdenija-Ratko-Mladicha/
“Для большинства русских людей, я думаю, Младич является национальным героем Сербии”, - отметил Дорохин.
ЗА ВЕЋИНУ РУСА, МЛАДИЋ ЈЕ НАЦИОНАЛНИ ХЕРОЈ СРБИЈЕ.

Ђенерал Младић, херој српског народа, човек који је спречио да наш народ преко Дрине буде истребљен, он је за Русе херој, не ови евроатлански подгузники, не ови преваранти који се никада ни за шта свето нису борили, осим на речима...а такве Руси презиру...;)

Prilozi

• 4highres_00000403220777.jpg
    42 KB · Pregleda: 0
Pogledajte prilog 273103

tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević godinama u svom kabinetu čuva dve flaše australijskog vina, na čijim su etiketama fotografije haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Te dve flaše vina, proizvedenog od grožđa sorte "kaberne sovinjon", berba 2005, srpskom tužiocu je svojevremeno poklonila bivša glavna haška tužiteljka Karla del Ponte i poručila da će ih zajedno ispiti kada obojica optuženika budu uhvaćeni.

"Pozvaću Karlu del Ponte da mi se pridruži i da otvorimo dve boce vina koje mi je davno donela da ih zajedno popijemo onda kada posao bude gotov", rekao je Vukčević danas za Frans pres.

Pogledajte prilog 273104

Jel ima neki od tih da nije iz KPRF?
Ја заиста не знам ко је од њих из КПРФ, и мени су лично Зјуганов и његови одбојни и не верујем им ништа, али је то сасвим небитно када је наш херој Генерал Младић у питању, јер он код свих Руса (изузимајући ону шаку јада либерала који су исти и тамо као и овде) изазива дивљење као ниједан живи Србин.

Ја заиста не знам ко је од њих из КПРФ, и мени су лично Зјуганов и његови одбојни и не верујем им ништа, али је то сасвим небитно када је наш херој Генерал Младић у питању, јер он код свих Руса (изузимајући ону шаку јада либерала који су исти и тамо као и овде) изазива дивљење као ниједан живи Србин.

Pavel Dorohin je predsednik ovog komiteta, a on je iz KPRF.

Vecina Rusa podrzava mladica ali Komunisti prave ove predstave,ne zato sto vole mladica, nego zato sto ga Rusi vole i ovim predstavama KPRF dobija na popularnosti kod Rusa.

Meni se licno ne svidja sto crveni vampiri pumpaju popularnost preko ledja naseg heroja.

A sto se tice zvanicne Moskve na celu sa Putinom, oni su vrlo naklonjeni svim Srpskim zatvorenicima ukljucujuci mladica, ali nece da idu protiv nase vlade. Zato se ne mesaju mnogo.

Vecina Rusa podrzava mladica ali Komunisti prave ove predstave,ne zato sto vole mladica, nego zato sto ga Rusi vole i ovim predstavama KPRF dobija na popularnosti kod Rusa.

Meni se licno ne svidja sto crveni vampiri pumpaju popularnost preko ledja naseg heroja.

A sto se tice zvanicne Moskve na celu sa Putinom, oni su vrlo naklonjeni svim Srpskim zatvorenicima ukljucujuci mladica, ali nece da idu protiv nase vlade. Zato se ne mesaju mnogo.

Павел Дорохин је, свиђало се то нама или не, депутат Државне Думе и његова реч има тежину. Не мислим да је било шта што Руси чине за Србе подстакнуто рачуницом и жељом да тиме стекну популарност, то је бесмислено, када смо ми у питању, Косово и све што је везано за Србију, (посебно хероји као што је генерал Младић) сви депутати (представници свих партија у Државној Думи) су јединствени - то је проверено. И да се у свему другом везаном за унутрашњу и спољашњу политику Русије апсолутно разилазе, када је у питању Србија и српски страдалници, Руси су јединствени. Оно што Путин не може као председник Русије да каже на начин како то може да каже Жириновски ( са једне стране) или Зјуганов (са друге) - он ће преко њих сигурно рећи. Руси то боље знају и често називају Жириновског гласноговорником Путина.

Кажу Срби: "Ово пас са маслом не би појео!" Е то важи за твој сметени, пометини и кофузан пост.

Нису овде проблем Руси из КПРФ-а већ твој политички далтонизам и проблем са црвеном бојом!
ДАЛТОНИЗАМ се личи књигом, црно на белом, а подстиче натуцањем и мантрама! ;)

Ако ти се не свиђају Руси из КПРФ-а, а ти пођи по подршку у америчку или британску амбасаду!

Сто пута објављено на овом форуму али, на жалост, стално је актуелно:

Затутњаше са четири звона
Поврвеше ките и мундири
Поврвеше перјанице бојне,
Поврвеше безбројни шешири.
Сви мајори дебели и суви
Официри цела кита сјајна
Пуковници, с орлом и без орла
И још неко, али то је тајна.
Потмуло су ударала звона,
Ударала звона из буџака,
А и што би да се чини џева
Кад је пратња српскога јунака.
Српска децо што множити знате
Из овога поуку имате:
У Србији прилике су таке
Бабе славе, презиру јунаке
Зато и ви не мучите се џабе
Српска децо постаните бабе.

Хвала браћи Русима, али срамота је наша! Веран Матић је одликован, а генерал Младић је, тешко болестан, у Хашком казамату! Нема везе што и сами муслимани, сведоци догађаја, сада потврђују да је мит о "геноциду" у Сребреници лаж и манипулација! Плаћени/уцењени и, додајем, глупаво страначко/идеолошки острашћени, ће бранити мантре "геноцид" и "ЕУ-ропска унија нема алтернативу" чак и када их се буду одрекли и њихови креатори. На томе су изградили свој лични и политички идентитет и то је одлика дела нашег народа која није од јуче - читајте сабрана дела Домановића - тамо све пише.

Pogledajte prilog 273103

tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević godinama u svom kabinetu čuva dve flaše australijskog vina, na čijim su etiketama fotografije haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Te dve flaše vina, proizvedenog od grožđa sorte "kaberne sovinjon", berba 2005, srpskom tužiocu je svojevremeno poklonila bivša glavna haška tužiteljka Karla del Ponte i poručila da će ih zajedno ispiti kada obojica optuženika budu uhvaćeni.

"Pozvaću Karlu del Ponte da mi se pridruži i da otvorimo dve boce vina koje mi je davno donela da ih zajedno popijemo onda kada posao bude gotov", rekao je Vukčević danas za Frans pres.

Pogledajte prilog 273104

Ovog kenju treba zatvoriti u tamnicu i tamo mu dati budjave vode od berbe iz 45 godine.

Вечная память бойцам 6-й роты Псковской дивизии !
ВЕЧНА ПАМЈАТ БОРЦИМА 6-е РОТЕ ПСКОВСКЕ ДИВИЗИЈЕ!
5fc40460.jpg

Президент почтил память десантников
ПРЕДСЕДНИК ОДАО ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ ДЕСАНТНИЦИМА
Сегодня, в день памяти героически погибших в Чечне воинов 6-й роты Псковской дивизии, Владимир Путин посетил Псков.
Подвиг десантников говорит о том, что молодежи не чужд патриотизм; они доказали: Россию победить невозможно, заявил Верховный главнокомандующий.
ДАНАС, НА ДАН КАД СЕ СЕЋАМО ХЕРОЈСКИ ПОГИНУЛИХ ВОЈНИКА 6-е РОТЕ ПСКОВСКЕ ДИВИЗИЈЕ У ЧЕЧЕНИЈИ, ВЛАДИМИР ПУТИН ПОСЕТИО ЈЕ ПСКОВ. "ПОДВИГ ДЕСАНТНИКА ГОВОРИ О ТОМЕ ДА ОМЛАДИНИ НИЈЕ СТРАН ПАТРИОТИЗАМ: ОНИ СУ ДОКАЗАЛИ: РУСИЈУ ЈЕ НЕМОГУЋЕ ПОБЕДИТИ", ИЗЈАВИО ЈЕ ВРХОВНИ ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋИ.
http://www.rg.ru/2013/03/01/prezident-site.html

СЛАВА СВИМ ХЕРОЈИМА ЧЕЧЕНСКОГ РАТА!
КАДА У СРБИЈИ НА ВЛАСТИ БУДЕ ПРЕДСЕДНИК КОЈИ ЋЕ КАО ПУТИН СЛАВИТИ ХЕРОЈЕ КОЈИ СУ ШТИТИЛИ СВОЈ НАРОД И СВОЈУ ОТАЏБИНУ, КОЈИ НЕЋЕ ИЗДАВАТИ ОНЕ КОЈИ СУ СЕ ЖРТВОВАЛИ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ, ТАДА ЋЕ СРБИЈА ПОНОВО БИТИ ДОСТОЈНА СВОЈИХ СЛАВНИХ ПРЕДАКА.
ДА ЈЕ ЂЕНЕРАЛ МЛАДИЋ РАТОВАО ЗА РУСИЈУ, ДАНАС БИ БИО СЛАВЉЕН И ОБОЖАВАН, НЕ БИ БИО У РУКАМА ЗЛОЧИНАЦА И НЕПРИЈАТЕЉА СРПСКОГ НАРОДА.

Poslednja izmena:

Дејства Русије у погледу Трибунала ће бити још строжа

Григориј Соколов
http://serbian.ruvr.ru/2013_03_01/Dejstva-Rusije-u-pogledu-Tribunala-ce-biti-josh-strozha/
1.03.2013, 17:14

Ратко Младич

Фото: EPA
Делегација друштвеног руског комитета за одбрану Ратка Младића посетила је Холандију, где је одржан састанак у Хашком затвору са српским генералом. Председник комитета, посланик Државне думе РФ Павел Дорохин, посебно је истакао улогу амбасаде РФ у Холандији и лично господина амбасадора Романа Колодкина у организацији ове посете.

Читавих месец и по чекали смо одговор из Хашког Трибунала. Само интервенција амбасаде нам је помогла да убрзамо посету Младићу. Сложили смо се да контрола Русије треба да буде строжа у именовању судија. Ако руској страни нешто не одговара, она је дужна да искористи право вета. Надаље је био постигнут договор да ће делегација комитета у невеликим интервалима посећивати генерала Младића у затвору, како би саслушала његове жалбе и саазнала за све проблеме и прекршаје. У сваком случају, амбасада нам је обећала високу подршку. Између осталог, морам да кажем да се јачањем информационе подршке, између осталог уз вашу помоћ, комитет за одбрану Младића формира и у Србији. Крајем марта Јелена Гускова и ја се спремамо у Београд, како бисмо разговарали са представницима српске владе и парламента. Шта више, син генерала Младића Дарко рекао ми је да је после оснивања нашег комитета поново био у Москви и пренео речи њиховог министра правде о спремности да се увећа колегијум адвоката. То је праведно у контексту како се помаже хрватима.

Али једна ствар је доћи, а друга доспети у нутра. У сваком случају, ако је веровати речима Павла Дорохина, то је врло тешко учинити. руска делегација је у Хашком трибуналу била подвргнута понижавајућим процедурама.

Видело се како су напети наши контрагенти. На питање да ли може да се прође у ћелију, рекли су „не“. О условима у ћелији рекли су да је то скривена информација. Кажем: а шта је са Парламентарном скупштином СЕ чији је члан Русија? Ми плаћамо велики новац, имамо право да посећујемо сваки затвор. Не: не може и готово. Шта више, наш састанак су преместили за каснији термин. И морам да кажем да је тамо био строг систем провере. Прво је требало све са себе сикнути и пропустити кроз електронски скенер, затим када прођеш још једном те проверавају. Нисмо смели да понесемо са собом технику за снимање, електронске уређаје. Чак сувенире за генерала из Државне думе, како се испоставило, нисмо могли да пронесемо сами. Све само преко адковата и наредног дана. А тамо су били и календари на руском и покони из Тројице-Сергијеве Лавре. Једном речи, када сам дан раније био у Лаври, замолио сам намесника оца Феогноста да се помоли за српског генерала. И знате, сам генерал је говорио да се после тога осетио много лакше. Младић се толико искрено радовао нашем доласку, да нам читавих пола сата није дао да кажемо ни речи: много је говорио о свом животу, о војним годинама, сетио се како је био у Москви 90-их и састајао се са нашим руководиоцима. Састанак је био врло пријатељски. У нашу част је чак био ивршен обред. Сви су прочитали молитву Оче наш. Затим смо преломили спрску погачу и наздравили за будуће ослобођење Младића и свих затвореника Хашког трибунала.

Сада ће дејства Русије у погледу Трибунала, како је обећао Павел Дорохин, бити још строжа.

Створили смо нови преседан, изјавили да је Русија пуноправни фактор на међународном сцени и да ће њени интереси, интереси њених савезника и пријатеља бити заштићени. Овај преседан је заиста уплашио наше опоненте и навео на опрез. Али ми смо чврсто изјавили да нећемо дозвилити да се игра игра у потаји, иза леђа међународне заједнице и да се решавају своја питања у кулоарима.

О резултатима посете руске делегације друштвеног комитета за одбрану Ратка Младића Холандији и о састанку са српским генералом у Хашком трибуналу говорио је председник комитета Павел Дорохин.

Poslednja izmena:
Кажу Срби: "Ово пас са маслом не би појео!" Е то важи за твој сметени, пометини и кофузан пост.

Нису овде проблем Руси из КПРФ-а већ твој политички далтонизам и проблем са црвеном бојом!
ДАЛТОНИЗАМ се личи књигом, црно на белом, а подстиче натуцањем и мантрама! ;)

Ако ти се не свиђају Руси из КПРФ-а, а ти пођи по подршку у америчку или британску амбасаду!

Amerikanci su podrzavali komuniste na prosim izborima. Njima je u interesu da crvendaci opet zajasu Rusiju, da uniste sve sto nisu za 70 godina.

I u KPRF nisu Rusi nego komunisti. Komunisti nemaju nacionalnost, uvek rade za neprijatelja i bave se izdajom da bi dosli na vlast, Lenjin je radio za nemce i Britance, Zjuganov radi za Amerikance.

Григориј Соколов

Ратко Младич
© Фото: ru.wikipedia.org/PetarM/cc-by-sa 3.0

Члановима руског друштвеног комитета за одбрану Ратка Младића после дугих перипетија пошло је за руком да се састну са српским генералом у хашком затвору. Они су се упутили у Холандију 25. фебруара. Али посети су претходиле дуге процедуре.

Чланове комитета зачудили су услови које им је поставио Трибунал. О томе је говорио председник комитета, посланик Државне думе РФ Павел Дорохин.

Нас су заиста дуго одбијали. Као прво, требало је доказивати да смо заиса посланици. Морали смо да се придружимо нашој амбасади. Сам састанак је одложен са 9 ујутру на три поподне, како би генерал могао да нам што мање исприча о свом затворском животу. А он има на то право. И то без обзира на чињеницу да као чланови Парламентарне скупштине СЕ, имамо право да уђемо са дипломатским пасошима у затвор и да проверимо ситуацију. Али не, оставили су нам свега два сата. Ја сам заувек запамтио храбри корак Ратка Младића. Када смо му рекли да ћемо чинити све могуће за његово ослобађање из Трибунала, он је одговорио: не треба, нека ја будем овде последњи Србин, помозите свим осталим. Такав став, наравно, о многом говори.

Снажан и храбар карактер генерала Младића оставио је неизбрисиви траг на чланове комитета. Говори председник комитета за одбрану Државне думе РФ, адмирал Владимир Комоједов.

Став комитета за одбрану Ратка Младића у погледу Хашког трибунала је јасан: на његову делатност време је ставити тачку.

http://serbian.ruvr.ru/2013_02_26/Komitet-za-odbranu-Ratka-Mladica-u-Hashkom-tribunalu/

Ђенерале Младићу, волимо Вас и поштујемо више него све ове млакоње овде који нас гурају у канџе истих оних од којих сте Ви бранили Србе и зато сте данас ратни заробљеник, у рукама злочинаца који су убијали Србе.Србија срамно ћути ... али зато је ту Русија... држите се Ђенерале...
Nista bez Pravoslavne brace Rusa! Zivela Pravoslavna Rusija! Zivela Pravoslavna Srbija!

]Amerikanci su podrzavali komuniste [/B]na prosim izborima. Njima je u interesu da crvendaci opet zajasu Rusiju, da uniste sve sto nisu za 70 godina.

I u KPRF nisu Rusi nego komunisti. Komunisti nemaju nacionalnost, uvek rade za neprijatelja i bave se izdajom da bi dosli na vlast, Lenjin je radio za nemce i Britance, Zjuganov radi za Amerikance.

Pricas bez veze-ruski komunisti su vrlo antiglobalisticki i anti-americki nastrojeni! Takodje ruski komunisti su vrlo patriotski nastrojeni! I vrlo pro-srpski! Zjuganov je trazio od Putina da ovaj da rusko drzavljanstvo Srbima sa Kosova! Zjuganov je prijatelj sa Seseljem a KPRF i SRS su bratske partije!

Komunistička partija Rusije i ruska Duma zatražili od zvanične Moskve da u UN zahteva puštanje na slobodu lidera SRS i okončanje rada Tribunala

Hitno oslobodite Vojislava Šešelja, istinskog srpskog patriotu!
Ovo je, uoči današnjeg zasedanja Saveta bezbednosti UN, od zvanične Moskve zatražio predsednik Komunističke partije Rusije Genadij Zjuganov.

Član predsedničkog kolegijuma SRS Dejan Mirović ističe da je Zjuganov poručio da je jedina krivica lidera radikala to „što brani interese svog naroda“.
- Zjuganov je, povodom sednice Saveta bezbednosti na kojoj će se raspravljati o radu Haškog tribunala, pozvao Rusiju da zvanično istupi sa zahtevom da se okonča rad tribunala - objasnio je Mirović.

Isti zahtev uputili su u utorak i deputati ruske Dume ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu, ističući da je lider SRS Vojislav Šešelj više od sedam godina u zatvoru u Hagu, iako tužilaštvo ne može da mu dokaže bilo kakvu krivicu.

- Deputati su upozorili da tribunal na najgrublji način krši ljudska prava i pravo na suđenje u razumnom roku. Ministarstvo ima obavezu da odgovori na ovaj zahtev - istakao je Mirović, i dodao da je pored poslanika ruske Dume i KPRF, podršku Šešelju dala i stranka Pravedna Rusija, sa kojom SRS ima potpisan sporazum o saradnji.
http://www.kurir-info.rs/vesti/polit...elja-38229.php

Tako da nemoj da pises te besmislice! Pa nema vecih anti-americki nastrojeih politicara u Rusiji od Putina, Zirinovskog i Zjuganova! Sto se tice Lenjina evo sta Putin misli o Lenjinu:

Putin ne da izmeštanje Lenjina

Ruski predsednik neće dozvoliti da se telo vođe Oktobarske revolucije izmesti iz mauzoleja. Komunisti su prihvatali tradiciju u skladu sa svojim vremenom

NAJMANJE do isteka sadašnjeg predsedničkog mandata Vladimira Putina balsamovani lider svetskog proletarijata Vladimir Iljič Lenjin sigurno će ostati u mauzoleju na Crvenom trgu. Na sastanku sa predstavnicima u predizbornoj kampanji, Putin je u ponedeljak po podne uporedio Lenjina i mauzolej sa posmrtnim ostacima svetaca u Kijevsko-pečerskoj lavri.

- Neki govore da mauzolej Lenjina nije u skladu sa našim tradicijama. Zašto? Pogledajte mošti (posmrtne ostatke) u Kijevsko-pečerskoj lavri i drugim manastirima. Ako odete na Atos, i tamo su mošti svetaca. Možete ih gledati. U tom smislu, komunisti su prihvatili tradiciju i učinili su to u skladu sa potrebama svog vremena. Naravno, mi treba da se vraćamo korenima, ali na odgovarajućem nivou - rekao je Vladimir Putin. On je dodao da je i ideja pravljenja mauzoleja iz svetskih religija.
Treba li sahraniti Lenjina po hrišćanskim običajima u Rusiji se raspravlja od početka devedesetih. Posebno je bilo mnogo predloga za preseljenje Lenjinove mumije na groblje u vreme vladavine Jeljcina. Neki političari poput sadašnjeg ministra kulture smatraju da bi Lenjina trebalo sahraniti, a mauzolej pretvoriti u muzej.

Putin je uvek bio protiv preseljavanja Lenjina tvrdeći da u zemlji postoje preča pitanja.

- Doći će vreme da građani Rusije reše šta da rade sa mauzolejom. Istorija ne trpi brzinu, rekao je Putin u septembru 2010. u razgovoru u međunarodnom klubu “Valdaj”.

Odgovarajući na pitanje o uzrocima povećanja agresivnosti u društvu, Putin je rekao da taj problem postoji jer su izgubljeni tradicionalni orijentiri.

- Posle raspada SSSR nije stvorena nikakva zamena. Možda će se levičari ljutiti na mene i polemisati, ali su i osnovni postulati komunističke idelogije bili uzeti iz tradicionalnih religija, pa čak i kodeks gradnje komunizma. Ako pogledate Bibliju i crkvena učenja, u njima se kaže “ne ubij, ne ukradi, ne poželi ženu bližnjeg svog i dr.” - rekao je Putin.

Sto se tice komunizma i nacije-pa najace nacionalne drzave su komunisticke! Naprimer Kuba, Severna Koreja, Rusija (Putin KGB-ovac i bivsi clan KPSS) zatim Belorusija (gde jos postoje kolhozi i drustvena svojina) zatim zemlje arapskog socijazlima (Gadafijeva Kibija koja vise nema, Sirija itd)!!!

Pa i General Mladic potice iz partizanske i komunisticke porodice, tako da je normalno da ga komunisti podrzavaju! I lepo ti je rekao Aleksandar-ako ti se ne svidjaju Rusi iz KPRF idi onda u americku i britansku ambasadu po podrsku! Da vidis da li bi ti je dali! Svaka podrska je dobrodosla!

Pa i General Mladic potice iz partizanske i komunisticke porodice, tako da je normalno da ga komunisti podrzavaju! I lepo ti je rekao Aleksandar-ako ti se ne svidjaju Rusi iz KPRF idi onda u americku i britansku ambasadu po podrsku! Da vidis da li bi ti je dali! Svaka podrska je dobrodosla!

Ne treba meni nikakva podrska od Amerikanaca, a cinjenica je da je KPRF imao na zadnjim izborima.

i-1415.jpg

10 марта 2011 года. США

Слева направо: Дик Чейни (вице-президент США), Леонид Гозман ("Правое дело"), Григорий Явлинский ("Яблоко"), Оксана Дмитриева (СР), Джозеф Байден (вице-президент США), Нина Останина (КПРФ), Борис Немцов, Владимир Рыжков, Гарри Каспаров.

Back