Ruski knez Dolgorukov 1769. bio 3 mjeseca u CG, zašto ne zna ni za jednog Srbina?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ваља допунити тему:

• Баш сам ја, понајприје позван својим положајем у области идеја и власти, извршио неодржива теоретска образлагања црногорске нације. Али ни тада нијесам мислио да Црногорци нијесу Срби – варијетет српске народности, као што и данас мислим да је још оправдана њихова административна посебност. (Милован Ђилас)

• Немачки слависта Герхард Геземан (1888-1948) у свом ратном дневнику писаном при одступању са српском војском преко Албаније 1915. и 1916. пише: "Они су изванредно добри Срби. Њихово српско национално осећање и национална свест несумњиви су као код Шумадинаца или босанских револуционара. Кад хоће да повуку црту при разликовању између себе и других Срба, то сигурно није политичке природе већ црта која одваја патријархалне староплеменске од модернизованих колониста. Цела Краљевина Србија до 1912. је земља насељеника...Једина разлика коју Црногорци између себе и ,других' истичу јесте: да су они ,бољи Срби', још бољи Срби него други..."

• А у свом делу чојство и јунаство старих Црногораца (1943) Геземан пише: "Црногорац је по своме легендарном веровању не само најбољи ратник на свету, већ и најбољи Србин, српскији од свих Срба. И у томе има донекле право. Он је у најмању руку херојска квинтесенција српско-динарске душе. Уз то и легенда има своју биолошку вредност. Ова овде уливала је Црногорцу самопоуздање и готовост да себе приноси на жртву"

Samo sam preletio i vidio da se spominje srpski jezik kojim naravno, Crnogorci, Brđani, Hercegovci i ostali Srbi govore. Evo pogledajte 06. septembar 1769.! Ko ima vremena neka pregleda ovaj tekst, sigurno ima još toga, postavljač teme je poznat da voli malo da zaobiđe istinu (da ne kažem slaže)! :lol:
Pa naravno,trazi ono sto mu odgovara a ne istinu.

A Srbi đe su u dnevniku? Ima li pomen ijednog jedinog Srbina, za 2 i po mjeseca koliko je dnevnik vođen u C. Gori?

Pa Rus spominje na stotine Srba; samo ga pročitaj. Spominje patrijarha Vasilija, piše o Šćepanu Malome, piše o mitropolitu Savi, itd...pa upravo većina ličnosti koje opisuje su Srbi.

Pa Rus spominje na stotine Srba; samo ga pročitaj. Spominje patrijarha Vasilija, piše o Šćepanu Malome, piše o mitropolitu Savi, itd...pa upravo većina ličnosti koje opisuje su Srbi.
Riječ Srbi i Srbin postoje li u dnevniku, pušti tvoje fantazije, riječ Srbi ili riječ Srbin to hoću da mi pronađeš u dnevniku.

Poslednja izmena od moderatora:
A zašto si onda već do sada bio skoro svaki put, bez izuzetaka, uhvaćen u laži? :hahaha:

Možeš li mi postaviti jednu temu na kojoj si raspravljao služeći se samo istinitim tvrdnjama, bez (pokušaja) ijedne jedine obmane?
Da ne idemo dalje od ove, đe su Srbi u dnevniku ovog Rusa iz 1769? Ima li pomena riječi Srbi i Srbin u opisu Crne Gore u kojoj je bio 2 i po mjeseca?

Ne moramo dalje od ove teme da provjeravamo kako sam lažav! :hahaha:

Da ne idemo dalje od ove, đe su Srbi u dnevniku ovog Rusa iz 1769? Ima li pomena riječi Srbi i Srbin u opisu Crne Gore u kojoj je bio 2 i po mjeseca?

Ne moramo dalje od ove teme da provjeravamo kako sam lažav! :hahaha:

Jesi lažov, i to veliki. Prvo napišeš da je to dnevik Dolgorukova, da bi se tek naknadno ispravio.

Onda postaviš temu Vladika Sava Petrović Njeguš, svojeručna pisma (SVA), iako vrlo dobro piše da to nisu sva pisma, već izbor, te postaviš sličnu temu, Vladika Danilo Petrović Njegoš, svojeručna pisma (SVA) - što je opet jedna vrlo očigledna laž; potom lagao si da niti jedan jedini Crnogorac za Savu Nemanjića ne zna sve do uvođenja slave. Potom, selektivno birkaš dio, po dio knjige, iako vrlo dobro znaš što u njima piše - ti citiraš jedan dio, potom ja citiram jedan drugi; ti optužiš da je sam izvor koji si ti i sam koristio falsifikat.

Onda otvaraš besmislene teme i postavljaš potpuno neshvatljiva pitanja; potom kada ti se ukaže na faličnost i postavi primjer nečega što si tražio:

6_septembar_1769_god_1%5B1%5D.jpg

..pa potom iznosiš još jednu u nizu laži: da je ovaj nepoznati Rus to čuo u nekom pravoslavnom manastiru u Crnoj Gori od nekih monaha. :rotf:

Ovo su sve odreda laži, pokušaji obmane; i to samo nekoliko u ogromnom nizu koje su nanizane na ovom forumu. Vaso/Kraso/Oto/Ozro/Pipo/Дробњаче/Ruvime/Руфиме/igracina/Altaru/Keća Pontin/D U K Lj A N I Ne (svaki od ovih banovan prije, kako zbog laganja, tako i zbog drugih prestupa), ti možda misliš da stvari nestaju ili izvjetre - e pa neće biti tako; sve ostaje vrlo vidljivo i čitko, i iz dana u dan samo sebe sve više i više potkopavaš, a tvoje laži bivaju iznova i iznova sve temeljitije i detaljnije dokumentovane! :rtfm:

Jesi lažov, i to veliki. Prvo napišeš da je to dnevik Dolgorukova, da bi se tek naknadno ispravio.:
Naravno da je dnevnik Dolgorukova, nego neću da se zadržavam oko nevažnih stvari.

Onda postaviš temu Vladika Sava Petrović Njeguš, svojeručna pisma (SVA), iako vrlo dobro piše da to nisu sva pisma, već izbor, te postaviš sličnu temu, Vladika Danilo Petrović Njegoš, svojeručna pisma (SVA) - što je opet jedna vrlo očigledna laž;
Naravno da su SVA, sva koja su toj knjizi, a knjigu je priredio srpski akademik.
SVA pisma iz ove knjige. Nijedan jedini pomen Srba. A zašto bi bili pomenuti kad još nijesu bili izmišljeni u Crnoj Gori.

pisma_vladika.jpg

potom lagao si da niti jedan jedini Crnogorac za Savu Nemanjića ne zna sve do uvođenja slave.
Za Savu su znali neki popovi, isključivo svještena lica, narod ne, narod o njemu nije imao pojma. Nikakav njegov kult nije postojao u Crnoj Gori. Savin kult je importovan u Crnoj Gori, kao i sve srpsko.
Pokaži jedno pismo Njegoševo ili djelo đe spominje Savu?

Onda otvaraš besmislene teme i postavljaš potpuno neshvatljiva pitanja; potom kada ti se ukaže na faličnost i postavi primjer nečega što si tražio:

6_septembar_1769_god_1%5B1%5D.jpg

Đe su u dnevniku Srbi? Na kojem mjestu kaže da postoje Srbi u Crnoj Gori?

Ako neki dokument, a takvih ima stotine hiljada kaže da se u Peru-u priča španski to znači da su Peruanci Španci?

Dakle ti si sve lagao, a ne ja, ti si pokupio neka zrnca prašine i od njih napravio srpsku istoriju Crne Gore. Istorija se ne pravi od zrnaca prašine.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back