Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.415
U tom iz naslova teme.
? I? Gdje je taj dnevnik?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U tom iz naslova teme.
? I? Gdje je taj dnevnik?

Nemaše tada ni 3 pismena čovjeka na Cetinje.Я сам увѣрен да он на Цетиње не нађе ни латиничаре.

Srbi nijesu imali tu brigu. Svi su bili turska raja i osim hajduka nijedan nije nosio oružje.Svi uopšte Crnogorci veoma se boje da im se ne oduzme oružje a traže da se svaki prestupnik kazni smrću samo da se oružje ne dira..
Srbi nijesu imali tu brigu. Svi su bili turska raja i osim hajduka nijedan nije nosio oružje.
Srbi nijesu imali tu brigu. Svi su bili turska raja i osim hajduka nijedan nije nosio oružje.
Opa granice Velike Srbije su ugrozene, velika nervoza se pojavljuje.![]()

Pešo i Dukljanin, nećete ni jednom rečju da se osvrnete na sadržaj dnevnika.Zašto, pobogu ste![]()
Naravno, Turci su tu bili već vjekovima, nemoguće je da nijesu imali uticaj. Hajde ti meni sad pokaži istoriju tvog naroda iz 1769. npr kako je tvoj narod živio u Nišu te 1769? Daj da čitamo malo istoriju robova, ustvari istoriju bez istorije? Može?
Dal knez lepo kaže da ste morali redovno da plaćate poreze Turcima ? kaže i još kaže da ste morali da date i veliki broj talaca da bi se ta obaveza dodatno obezbedila.
Kaže li da ste u ratu s Turcima ? ne. U ratu ste bili samo sa okolnim hrišćanima.
Još je važnije kako vas je opisao- kao divljake koji ni za kakav svetovni ni religijski zakon ne znaju- poluljudi bez ikakvih moralih uverenja.
Evo još jednom da demoniziram Srbe, tako što sam našao jedan istorijski spis I klase,
Izuzetno istorijsko svjedočanstvo!
Dolgorukov u dnevniku koji je vodio 3 mjeseca

Kad bih rekao da su Crnogorci Srbi rekao bih laž ravnu laži da sam ja blizak rođak engleske kraljice.Knez piše sa mnogo mržnje, tako da negativne stvari preuveličava.
Zašto knez ne zna za Srbe u Crnoj Gori? Ti ustvari vidiš i nemaš dileme, ne pada ti na pamet da Crnogorce smatraš Srbima. Bravo, eto moje teme uspijevaju, minjenjaju svijest ljudima! Bravo! Nastavi da čitaš moje teme!
Kad bih rekao da su Crnogorci Srbi rekao bih laž ravnu laži da sam ja blizak rođak engleske kraljice.
Povijestna nauka to ime zavrijedila je s razloga što povijestna dokumenta ne treba uzimat "zdravo za gotovo", no valja na osnovi drugijeh dostupnijeh informacija procijenit i njinu vjerodostojnost i vjerodostojnost njinoga sadržaja.
Kad to razumijete sve će vi se reć saamo. Dotle kopajte po netu, citirajte što je ko đe o čemu reka i držite se toga ka svetoga pisma.
I dalje vi tvrdite kako smo izmišljeni, a mi ćemo i dalje postojat, zborit svojijem jezikom, čuvat i gradit svoju državu, sve u slavu crnogorskoga imena što su ni predci u amanet ostavili. Kad su oni sve to mogli u ona teška vremena, naš zadatak je vrlo jednostavan i ugodan.
Kasnije je to bilo.
Patrijarh Vasilije izagnan iz svojeg otačastva i sa srpskog prestola došao je u Crnu Goru nadajući se naći tu pribežištva.No Turci želeći dobiti njegovu glavu ponudili su Crnogorcima nekoliko kesa novaca .Ta suma veoma je pokolebala hrišćansku pobožnost i 24 čoveka dođu noću k patrijarhu i jave mu da će da ga predadu Turcima.Znajući da će ovi nečovečni izdajnici to i učiniti,odvraćao ih je isprva pastirskim rečima i pretio im prokletstvom.Kad je to bilo uzalud nesrećni ovaj arhirej izvadi životvoreći krst i padši na kolena pred svojom duhovnom decom gorkim suzama molio ih je da mu poštede život.Kad ni to nije moglo omekšati surovost ovih hrišćana,kad ni suze,ni molbe,ni krst nisu pomogli,da im sve novce - 54 dukata te tako sačuva svoj život te noći.Sutra dan pobegne u primorje u Maine,u domu jedne udovice gde ga gonioci koji su pošli u poteru za njim,ne nađu.
Bravo Grubane.Kad bih rekao da su Crnogorci Srbi rekao bih laž ravnu laži da sam ja blizak rođak engleske kraljice.
Šta je to?

Као што се у целој овој ствари не ћу упуштати у подробности, јер томе није ни место ни време, овде, то ћу само у општим напоменама навести ово:
1. да су од искони, у свима овим земљама, тако сада званог ''Балканског'' или ''Хемуског'', а боље би било ''Српског Тропоља'', живели Срби под разним својим месним, пределним и племенским називима;