РУСКИ ЦАР НИКОЛАЈ РОМАНОВ ДОБИЈА СПОМЕНИК У БЕОГРАДУ !!!

quote_icon.png.pagespeed.ce.PubgKEMO6n.png
Оригинал поставио eremita
Руси-избеглице из Русије и Чивути - СТВОРИЛИ СУ МОДЕРАН БЕОГРАД - СТВОРИЛИ СУ МОДЕРНУ СРБИЈУ...... то јеопширна тема и мрзи ме да објављујем детаље - али, верујте да је то тако !!!

Je l' ?

pa koji klinac se onda busate da ste Srbi kad su vam svi drugi bolji, pametniji i bitniji ?

Dno dna, nema dalje.

Sramota me što ste moji.

Шта "је'л" који к*рац??? Ја сам ти написао ИСТИНУ јер је мој деда био предратни београдски гвожђарски трговац, а послератни београдски занатлија - ЗНАМ ЦЕЛУ ИСТИНУ....... шта ви комуњаре хоћете више који мој - ВАША ЦЕЛА ИДЕОЛОГИЈА СЕ САСТОЈИ У ТОМЕ ДА ОПЉАЧКАТЕ ОНЕ КОЈИ СУ НЕШТО СТВОРИЛИ ПРИЧАЈУЋИ И ЛАЖУЋИ РАДНИКЕ....... срам да вас буде........данас је најгори УДБАШКИ ШЉАМ КЛАСА ТАЈКУНА-БИЗмИСМЕНА....... олош над олошима.... најобичнији разбојници и џепароши.......

Шта "је'л" који к*рац??? Ја сам ти написао ИСТИНУ јер је мој деда био предратни београдски гвожђарски трговац, а послератни београдски занатлија - ЗНАМ ЦЕЛУ ИСТИНУ....... шта ви комуњаре хоћете више који мој - ВАША ЦЕЛА ИДЕОЛОГИЈА СЕ САСТОЈИ У ТОМЕ ДА ОПЉАЧКАТЕ ОНЕ КОЈИ СУ НЕШТО СТВОРИЛИ ПРИЧАЈУЋИ И ЛАЖУЋИ РАДНИКЕ....... срам да вас буде........данас је најгори УДБАШКИ ШЉАМ КЛАСА ТАЈКУНА-БИЗмИСМЕНА....... олош над олошима.... најобичнији разбојници и џепароши.......

Alo bre Mitke a koja je osnovna ideja komunizma ? :

da nije davanje prava upravo radnicima i seljacima i...uprošćena verzija ? :D

To ti da se pohvališ da si Rus čivut , potomak ili šta ?

wAAAABJRU5ErkJggg==
Оригинал поставио eremita

Alo bre Mitke a koja je osnovna ideja komunizma ? :

da nije davanje prava upravo radnicima i seljacima i...uprošćena verzija ? :D

To ti da se pohvališ da si Rus čivut , potomak ili šta ?

Основна идеја комуЊАризма је ПЉАЧКА!!! То свако данас врло добро зна - и то пљачка од разних бравара и нерадника и неспособњаковића и необразоване смрдљиве стоке- ТО ЈЕ "ИДЕЈА"..... друге нема, то свако норалан данас види. Иначе како објашњаваш да су данашњи "левичар" за западниу либерани капитализам??? Ко је овде луд???!!!!!

Ја нисам НИ РУС А НИ ЧИВУТИН - ЈА САМ ЧИСТОКРВНИ СРБИН..... али ИСТИНУ ГОВОРИМ јер врло добро знам КО је и КАКО је ДОПРИНОСИО БЕОГРАДУ ГЛАВНОМ ГРАДУ...... а то су У ПОГЛЕДУ КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ РУСИ - А У ПОГЛЕДУ ТРГОВИНЕ И ПОСЛА - ЧИВУТИ. И тачка! Све друго је најобичнија ЛАЖ!!!

Основна идеја комуЊАризма је ПЉАЧКА!!! То свако данас врло добро зна - и то пљачка од разних бравара и нерадника и неспособњаковића и необразоване смрдљиве стоке- ТО ЈЕ "ИДЕЈА"..... друге нема, то свако норалан данас види. Иначе како објашњаваш да су данашњи "левичар" за западниу либерани капитализам??? Ко је овде луд???!!!!!

Ја нисам НИ РУС А НИ ЧИВУТИН - ЈА САМ ЧИСТОКРВНИ СРБИН..... али ИСТИНУ ГОВОРИМ јер врло добро знам КО је и КАКО је ДОПРИНОСИО БЕОГРАДУ ГЛАВНОМ ГРАДУ...... а то су У ПОГЛЕДУ КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ РУСИ - А У ПОГЛЕДУ ТРГОВИНЕ И ПОСЛА - ЧИВУТИ. И тачка! Све друго је најобичнија ЛАЖ!!!

Ja sam lepo pitala šta su onda koji klinac Srbi tu radili kad su stranci stvarali i osmišljavali Beograd i Srbiju ?

Alooo, ima li Srba u Srbiji ? :)

...sada i ovde ???

Ja sam lepo pitala šta su onda koji klinac Srbi tu radili kad su stranci stvarali i osmišljavali Beograd i Srbiju ?

Alooo, ima li Srba u Srbiji ? :)

...sada i ovde ???

СРБИ СУ УЧИЛИ ОД ЧИВУТА И РУСА -------- специјално мој деда је доведен у Бг. као шегрт после 1.светског рата...... И КАДА СЕ ПОКАЗАО КАО ДОБАР И КВАЛИТЕТАН ПОМОГЛИ СУ МУ У ПОСЛУ ПРЕ СВЕГА ЧИВУТИ КОЈИ СУ ДРЖАЛИ ТРГОВАЧКИ БЕОГРАД(тада је важило правило да у Бг можеш у трговини да превариш 3 пута: ПРВИ ПУТ, ПОСЛЕДЊИ ПУТ И НИКАД ВИШЕ..... а мој деда је био поштен и вредан човек)....... а све што је стекао од образовања ДОПУНИО ЈЕ ПРЕКО РУСА-ИЗБЕГЛИЦА ПОСЛЕ 1917. .........

Не заборави да смо ми били свега 500 година под Турцима...... И НИКАДА НЕ СМЕМО ЗАБОРАВИТИ ПОЗИТИВАН ДОПРИНОС И УЧИНАК ЧИВУТА И РУСА - јер све што се стварало добро у Београду - ЗРАКАСТО СЕ ШИРИЛО НА ЦЕЛУ СРБИЈУ.........

Свакако да подржавам овај чин! Цар Николај је био човек који је ризиковао и свој живот и живот своје државе, да би заштитио Србе. Свети Цар Николај уопште није морао да улази у тај рат, али он као велики човек, велики Хришћанин, велики Словен и велики Рус није могао а да не стане у одбрану братског српског народа. Цар није могао да дозволи да Германи униште Православне Србе. Русија није могла да ћути на то. Зто због те велике жртве који су Цар Николај и Русија поднели, сваки честити Србин треба да устане са поштовањем када се помене име Цара Николаја II Романова.

Да није било Цара Николаја и Русије, вероватно ни Срба не би било. Да није било Русије и њене интервенције (када је отворено запретила Французима и Енглезима да ће изаћи из рата, уколико се Србима не пошаљу бродови да их превезу на Крф), западни ,,савезници" би Србе препустили на милост и немилост и оставили би нас на цедилу. Тога би требало да се сете сви они који причају како Русија тобоже ,,никад није помогла Србима". Такође, њима препоручујем да прочитају ове речи Светог Владике Николаја:

,,Савест наша нас приморава да плачемо, када Руси плачу, и да се радујемо, када се Руси радују. Велики је дуг наш пред Русијом. Може човек бити дужан човеку, може и народ – народу. Али дуг, којим је Русија обавезала србски народ 1914 године, тако је огроман, да њега не могу вратити ни векови ни покољења. То је дуг љубави, која свезаних очију иде у смрт, спасавајући свог ближњег. Нема веће љубави, него да ко положи душу своју за другове своје – то су речи Христа. Руски Цар и руски народ, неприпремљени ступивши у рат за одбрану Србије, нису могли не знати, да иду у смрт. Али љубав Руса према браћи својој није одступила пред опасношћу и није се уплашила смрти.

Смемо ли ми икада заборавити, да је Руски Цар са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт за правду српског народа? Смемо ли прећутати пред Небом и земљом, да је наша слобода и државност коштала Русију више него нас? Морал светског рата, нејасан, сумњив и са разних страна оспораван, испољава се у руској жртви за Србе у јеванђељској јасности, несумњивости и неоспоривости. А мотив самоодрицања, неземно морални осећај при жртвовању за другог – није ли то прилепљење к Царству Небесном?

Руси су у наше дане поновили Косовску драму. Да се Цар Николај прилепио к царству земном, царству егоистичних мотива и ситних рачуница, он би, највероватније, и данас седео на свом Престолу у Петрограду. Али он се прилепио к Царству Небесном, к Царству небесних жртава и јевангељског морала; због тога се лишио главе и он сам и његова чада, и милиони сабраће његове. Још један Лазар и још једно Косово! Та нова Косовска епопеја открива ново морално богатство словена. Ако је неко на свету способан и дужан то да разуме, то Срби могу, и обавезни су да разуму.

Блажени ви, плачући у те дане са Русијом, јер ћете се са њом утешити! Блажени ви, тугујући сада са Русијом, јер ћете се са њом ускоро и радовати."

15 / 28 јула 1932 године,
Београд

Podrzavam. Romanovi su u I sv ratu stali na stranu Srba. Zato ih je ruski narod kasnije streljao :hahaha:

Ајде не лупетај. Цара Николаја није убио руски народ, то је срамна и подмукла лаж.

Џара Николаја и његову породицу су стрељали крвави бољшевици, по налогу Јеврејина Јакова Свердлова. Међу извршитељима тог срамног убиства није био ни9један Рус, али било је твојих Мађара, ако ниси знао.

Тако да престани да клеветаш руски народ са својим глупим, небулозним и подмуклим коментарима.

27/03/2014 - 15:01 Ruski car Nikolaj Romanov dobija spomenik u Beogradu
- Spomenik je donacija Ruske Federacije, a podiže se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Skupština grada će urediti taj park zajedno sa nekim ruskim kompanijama, tako da će taj deo biti uređen na poseban način. To je velika stvar za Beograd - rekao je Goran Vesić, sekretar Privremenog organa Beograda

Ukupno komentara 8

Foto: Wikipedia
Nikolaj-II-Romanov-ruski-car-670x553.jpg

Spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju Romanovu biće podignut u parku kod republičke skupštine, u Ulici kralja Milana, na prostoru prema Ruskom domu, najavio je danas sekretar Privremenog organa Goran Vesić gostujući na „Studiju B”.

- Spomenik je donacija Ruske Federacije, a podiže se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Skupština grada će urediti taj park zajedno sa nekim ruskim kompanijama, tako da će taj deo biti uređen na poseban način. To je velika stvar za Beograd.

Nikolaj Romanov je zadužio Srbiju i Beograd. Ruski car je, kada je srpska vojska izbegla u Albaniju posle ofanzive austrijske i nemačke vojske, poslao pismo savezničkim silama, Francuskoj i Engleskoj, u kome navodi da će Rusija, ukoliko se ne pošalju saveznički brodovi po srpsku vojsku, istupiti iz rata.

Na taj način on je dao veliki doprinos spasavanju srpske vojske. Posle revolucije u Sovjetskom Savezu, Beograd je bio grad koji je primio najviše ruskih izbeglica, posle Pariza, oni bogatiji su išli u Pariz, a srednja klasa je dolazila u Beograd. Mnogo lepih zgrada koje danas imamo u Beogradu radile su ruske arhitekte. Naša obaveza je da se čoveku koji je nešto konkretno učinio za naš narod odužimo – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Beograd će u narednom periodu pokušati da se oduži i mnogim drugim ljudima koji su učinili nešto za grad, a nemaju svoje obeležje.

- Kralj Aleksandar Karađorđević nema svoje obeležje u Beogradu, kao ni Peko Dapčević, koji je oslobodio Beograd 1944. godine. Pokušaćemo uz pomoć građana da se odužimo i nekim ljudima koji su učinili nešto za grad a nisu političari, mogu da budu umetnici, novinari, glumci. Juče smo na sastanku sa sekretarom za životnu sredinu tražili način da se oplemeni Trg Đoke Vještice, jer on treba da izgleda lepše, da bude mesto gde ljudi mogu da sednu, da se odmore – kazao je Vesić.

(Telegraf.rs)

О, хвалим Те Боже - ДА ЈЕДНОМ ПРОЧИТАМ ЈЕДНУ ПОЗИТИВНУ, ЛЕПУ, И ПРИЈАТНУ ВЕСТ О МОМ ГРАДУ..........
2mw5iio.gif
........
2mw5iio.gif
...
2mw5iio.gif
........
2mw5iio.gif
...
2mw5iio.gif
........
2mw5iio.gif
..

И треба. Овај велики мученик је главом платио што је стао уз нас Србе.

- - - - - - - - - -

Ајде не лупетај. Цара Николаја није убио руски народ, то је срамна и подмукла лаж.

Џара Николаја и његову породицу су стрељали крвави бољшевици, по налогу Јеврејина Јакова Свердлова. Међу извршитељима тог срамног убиства није био ни9један Рус, али било је твојих Мађара, ако ниси знао.

Тако да престани да клеветаш руски народ са својим глупим, небулозним и подмуклим коментарима.

Убили су га проклети Јевреји да би опљчкали Русију и уништили православље.

Убили су га проклети Јевреји да би опљчкали Русију и уништили православље.

Нису само Јевреји ималу улогу у том злочиначком убиству.

И Енглези и Немци су такође стајали иза тога (они су помогли Лењину и бољшевицима да дођу у Русију). Сви непријатељи Православне Русије (Јевреји масони и ционисти, Немци, Ватикан и Енглези) су стајали иза тога.

Нису само Јевреји ималу улогу у том злочиначком убиству.

И Енглези и Немци су такође стајали иза тога (они су помогли Лењину и бољшевицима да дођу у Русију). Сви непријатељи Православне Русије (Јевреји масони и ционисти, Немци, Ватикан и Енглези) су стајали иза тога.

Наравно. Њихове слуге и џукеле масони.

Je l' ?

pa koji klinac se onda busate da ste Srbi kad su vam svi drugi bolji, pametniji i bitniji ?

Dno dna, nema dalje.

Sramota me što ste moji.

Beograd su napravile Seke sa Kozarice, Crnogorci sa Slavije i Likote sa Dedinja.

Svi znamo da je kamen temeljac Kalemegdana udaren potkraj 1944.

Beograd i svet postojali nisu, pre nego sto nas nije obasjala pamet sa Kozarice.

Наравно. Њихове слуге и џукеле масони.

Не знам да ли знаш, али управо је Стаљин касније ликвидирао све оне који су имали улогу у том стравичном убиству Руског Цара Николаја.

Све масоне, лењинисте, троцкисте и русофобе Стаљин је помлатио и отерао из власти у затвор.

Зато је он био један од личности ког масони и остали непријатељи Православља одувек мрзе. Чак су многи говорили да су они отровали Стаљина (на дан јеврејског празника Пурим). Не знам да ли је то истина (можда јесте, а можда и није) али чињеница је да је Стаљин био велики заклети непријатељ масонерије, ционизма али и Ватикана и уопште антиправославног и русофобног запада.

Poslednja izmena:
Не знам да ли знаш, али управо је Стаљин касније ликвидирао све оне који су имали улогу у том стравичном убиству Руског Цара Николаја.

Све масоне, лењинисте, троцкисте и русофобе Стаљина је помлатио и отерао из власти у затвор.

Зато је он био један од личности ког масони и остали непријатељи Православља одувек мрзе. Чак су многи говорили да су они отровали Стаљина (на дан јеврејског празника Пурим). Не знам да ли је то истина (можда јесте, а можда и није) али чињеница је да је Стаљин био велики заклети непријатељ масонерије, ционизма али и Ватикана и уопште антиправославног и русофобног запада.

Он је то урадио ради личне власти. Као лав када преузме власт ликвидара све око себе. Не заборави да је и Стаљин био Јеврејин ЂугашВили.

Он је то урадио ради личне власти. Као лав када преузме власт ликвидара све око себе. Не заборави да је и Стаљин био Јеврејин ЂугашВили.

Стаљин је био Православни Грузин.

Какав Јеврејин, какви бакрачи. Што се тиче презимена Џугашвили, код њих је наставак ,,швили", као код нас оно ,,ић". И сад да ли је он то радио због власт или не, сувише је то тешко питање браћо. Али остаје чињеница да је Стаљин у кључним моментима за руски народ, урадио доста позитивних ствари због којих му је велики део руског народа и дан-данас захвалан.

Тако да никакве то везе са Јеврејима нема. Али, није о томе тема, ја сам то само онако поменуо.

- - - - - - - - - -

Zamolio bih kolege Srbe da olade sa sumanutim teorijama zavere tako prominentnim u nasem narodu.

Blagodarim.

Ок, у реду је. ;) :D

Back