РУСКИ ЦАР НИКОЛАЈ РОМАНОВ ДОБИЈА СПОМЕНИК У БЕОГРАДУ !!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
27/03/2014 - 15:01 Ruski car Nikolaj Romanov dobija spomenik u Beogradu
- Spomenik je donacija Ruske Federacije, a podiže se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Skupština grada će urediti taj park zajedno sa nekim ruskim kompanijama, tako da će taj deo biti uređen na poseban način. To je velika stvar za Beograd - rekao je Goran Vesić, sekretar Privremenog organa Beograda

Ukupno komentara 8

Foto: Wikipedia
Nikolaj-II-Romanov-ruski-car-670x553.jpg

Spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju Romanovu biće podignut u parku kod republičke skupštine, u Ulici kralja Milana, na prostoru prema Ruskom domu, najavio je danas sekretar Privremenog organa Goran Vesić gostujući na „Studiju B”.

- Spomenik je donacija Ruske Federacije, a podiže se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Skupština grada će urediti taj park zajedno sa nekim ruskim kompanijama, tako da će taj deo biti uređen na poseban način. To je velika stvar za Beograd.

Nikolaj Romanov je zadužio Srbiju i Beograd. Ruski car je, kada je srpska vojska izbegla u Albaniju posle ofanzive austrijske i nemačke vojske, poslao pismo savezničkim silama, Francuskoj i Engleskoj, u kome navodi da će Rusija, ukoliko se ne pošalju saveznički brodovi po srpsku vojsku, istupiti iz rata.

Na taj način on je dao veliki doprinos spasavanju srpske vojske. Posle revolucije u Sovjetskom Savezu, Beograd je bio grad koji je primio najviše ruskih izbeglica, posle Pariza, oni bogatiji su išli u Pariz, a srednja klasa je dolazila u Beograd. Mnogo lepih zgrada koje danas imamo u Beogradu radile su ruske arhitekte. Naša obaveza je da se čoveku koji je nešto konkretno učinio za naš narod odužimo – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Beograd će u narednom periodu pokušati da se oduži i mnogim drugim ljudima koji su učinili nešto za grad, a nemaju svoje obeležje.

- Kralj Aleksandar Karađorđević nema svoje obeležje u Beogradu, kao ni Peko Dapčević, koji je oslobodio Beograd 1944. godine. Pokušaćemo uz pomoć građana da se odužimo i nekim ljudima koji su učinili nešto za grad a nisu političari, mogu da budu umetnici, novinari, glumci. Juče smo na sastanku sa sekretarom za životnu sredinu tražili način da se oplemeni Trg Đoke Vještice, jer on treba da izgleda lepše, da bude mesto gde ljudi mogu da sednu, da se odmore – kazao je Vesić.

(Telegraf.rs)

О, хвалим Те Боже - ДА ЈЕДНОМ ПРОЧИТАМ ЈЕДНУ ПОЗИТИВНУ, ЛЕПУ, И ПРИЈАТНУ ВЕСТ О МОМ ГРАДУ..........
2mw5iio.gif
........
2mw5iio.gif
...
2mw5iio.gif
........
2mw5iio.gif
...
2mw5iio.gif
........
2mw5iio.gif
..

Ово је права ствар..Д обри смо ми, треба нам само 100 година за неку праву ствар. Боље икад него никад.
Каква је то била неправда, подигнут споменик захвалности Француској а руском цару не. Да није било Цара сви би наши помрли на албанској обали, јер запад није хтео дати бродове.

Да. Чак су и улитани Бугари подигли велелепан споменик Александру II у сред Софије.

A i svoj Hram Svetog Save (hram Sv. Aleksandra Nevskog) su podigli u 19. veku.

Ali dobro, mi imamo eurokrem, i mi volimo Rusiju i srcem i dusom.

Samo to ne pokazujemo. Ali Rusi osecaju nasu ljubav.

Кад размислим то је требао краљ Александар да одради. Од црвених папкара и осталих колега из свињца који су до данас на власти се ништа паметно није могло очекивати. Он је требао да се поклони сени Русије која је због нашег цмиздрења умрла.

Ваљда је био сувише заузет стварањем југославенске нације, јебла га она.

Кад размислим то је требао краљ Александар да одради. Од црвених папкара и осталих колега из свињца који су до данас на власти се ништа паметно није могло очекивати. Он је требао да се поклони сени Русије која је због нашег цмиздрења умрла.

Ваљда је био сувише заузет стварањем југославенске нације, јебла га она.

Pa i jeste, na kraju.

Tako ti je to, kad hoces da budes fini da udovoljis i debelom ustasi i histericnom Crnogorcu, pa onda Crnogorac izreseta pola skupstine a ti ga ostro osudis i slicno.

peko dapcevic nije oslobodio beograd,nego crvena armija,stanje na terenu i ratne prilike.peko dapcevic je ratni zlocinac jer su njegove jedinice izvrsile mnoge egzekucije.takvom Srbija i Beograd nece dizati spomenike.dokle da Srbi trpe svoje dzelate.

Ја сам тему поставио због цара Николаја Романова - а слажем се да би мало боље требало РАСВЕТЛИТИ УЛОГУ ПекЕ ДаБчевића... само знам да су после рата улетели у туђу вилу (која је сада срушена и изграђена вишеспратница) и сигурно су негде добили некоико станова а била је на углу Крунске и Београдске улице .........

Сваки Београђанин ВРЛО ДОБРО ЗНА ДА ЈЕ БЕОГРАД ОСЛОБОДИЛА ЦРВЕНА АРМИЈА........

Каква срамота да споменик цару мученику плаћа Русија. Због нас је ушао у рат и увукао Русе у пропаст.

Ех, Срби, Срби, Срби.

У праву си! Срамота да споменике плаћа неко други! Хебем му све зар је толико скупо да нисмо могли један споменик подићи ? У земљи у којој странке краду сваки динар нема пара за споменике онима који су нас задужили за вјек вјеков!

Каква срамота да споменик цару мученику плаћа Русија. Због нас је ушао у рат и увукао Русе у пропаст.

Ех, Срби, Срби, Срби.

Šta se čudiš, ima i drastičnijih primera.
Pukovnik Rajevski. na pr.
Poginuo je u Srbiji, za Srbiju,
a spomenik na mestu pogibije finansirala snaja !

Ali ih je zato najveći sin imao po svim gradovima, vrškim čukama i proplancima.
Od mesinga, betona, bronze i crnog uvoznog mermera....
Ali, sin je bio faca, yebeš ti to......!

У праву си! Срамота да споменике плаћа неко други! Хебем му све зар је толико скупо да нисмо могли један споменик подићи ? У земљи у којој странке краду сваки динар нема пара за споменике онима који су нас задужили за вјек вјеков!

Пре тачно деведесет година велики српски државник Никола Пашић је покренуо акцију за подизање споменика руском цару Николају II у Београду. Отварајући штедну књижицу на коју је уплаћивао новац потребан за подизање споменика мислио је да ће његова жеља бити испуњена. О овој намери јасно говори одељак из његовог тестамента: ”У случају моје смрти новац по овој књижици предати председнику Народне скупштине, са жељом, да Скупштина реши, да се овај новац употреби на подизање споменика благоупокојеном руском цару Николају у знак захвалности српског народа.“ Почетни износ на штедној књижици је био 650 000 динара, а та сума је до 1944. године порасла на 1 800 000. Пашић умире 1926. године а његова опорука је небригом савремника заборављена. Новац је стајао на рачуну све до 1946. године када га нова комунистичка власт одузима.

http://glassacera.wordpress.com/2012/12/05/spomenik-cara-nikolaja/

Poslednja izmena:
Руси-избеглице из Русије и Чивути - СТВОРИЛИ СУ МОДЕРАН БЕОГРАД - СТВОРИЛИ СУ МОДЕРНУ СРБИЈУ...... то јеопширна тема и мрзи ме да објављујем детаље - али, верујте да је то тако !!!

Je l' ?

pa koji klinac se onda busate da ste Srbi kad su vam svi drugi bolji, pametniji i bitniji ?

Dno dna, nema dalje.

Sramota me što ste moji.

Back