Ruska SVR: EU sprema "srpski Majdan", 1. novembar datum koji planiraju da iskoriste

UdBIA moze vrlo lako spreciti "Majdan" = Prosto pohapsi odgovorne za ubistvo korupcijom 16 ljudi

:kpozdrav:

Mislim
HALO...GODINU DANA NIKO ODGOVORAN, VESIC GLUMI BOLEST, TOMA PLATIO NANOGICU, ZORANU NIKO NISTA I NE PITA, A TEK DALJE DO VUCICA TUZILASTVO NI PRIMIRISALO...

Nepalska omladina ne bi to trpila...:kafa:

...

Nego, ako SVR najavljuje Majdan u Srbiji, kako se to uklapa u russoguzačku priču koju slušamo već 25 godina da je Srbija već pod okupacijom Zapada?

Mislim, ako smo već pod okupacijom, zašto bi nam taj okupator pravio neki pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i masovno krvoproliće?
Русија добро зна, да падом Вучића губе утицај овде.
Уместо једног аутократе, највише што ће имати јесте неку странку у коалицији. Можда.

И драго ми је што су саопштењем заправо поткачили и Порфирија и Иринеја Бачког.

gde je ovde link na ruski sajt?
isto je ana b. slagala da ameri pisu, a sajt je bio na balkanu nije video ameriku

kaze, ko? rezim aljeka vuchija

i sta uopste znaci ovo svr?

Испод превода текста је линк...

ЕВРОПСКА УНИЈА ПРИПРЕМА „СРПСКИ МАЈДАН“

Пресбиро Спољне обавештајне службе Русије, 15. септембар

15.09.2025.

Пресбиро Спољне обавештајне службе Руске Федерације извештава да су, према информацијама које је добила Спољна обавештајна служба Русије, тренутни немири у Србији уз активно учешће младих људи у великој мери производ субверзивних активности Европске уније и њених држава чланица. Циљ европског либералног мејнстрима је да на власт у овој највећој балканској земљи доведе руководство које је послушно и лојално Бриселу. Мора се признати да евро-елите успевају у много чему: омладина се радикализује, прелази са мирних протеста на „револуционарне“ методе борбе и насиља.

Међутим, сценарио „обојене револуције“ у Србији, који је Запад успешно тестирао у многим земљама, не успева. Крајњи циљеви евро-бирократије нису остварени. Разлог за то су снажна патриотска осећања која и даље постоје у локалном друштву, уједињујући утицај СПЦ, као и сећање на НАТО агресију и бомбардовање земље, што је резултирало њеним распадом.

Евроелите су одлучне да искористе годишњицу трагичних догађаја у Новом Саду 1. новембра, који су постали окидач за протесте, како би „преокренуле“ ситуацију у своју корист. Нагласак је на „прању мозга“ српске омладине и рекламирању такозване „светле европске будућности“. Посебна улога се даје наводно независним медијима. Њихова „независност“ би требало да буде ојачана „демократским“ европским новцем.

Према добијеним подацима, српски новински портали FoNet, RAM Network, Vreme, Juzne Vesti, Slobodna rec, Boom93, Podrinske, Freemedia, Indjija, SOinfo, FAR, Storyteller, као и невладина организација Link, добијају солидну финансијску подршку од невладиних организација повезаних са Бриселом.

Брисел очекује да ће финансијско пумпање медија и невладиних организација мобилисати протестно бирачко тело, извести људе на улице и окончати „српски Мајдан“ по сценарију који је много пута проверен. Међутим, лажна обећања европских званичника о „скором уласку у цветајућу европску башту“ су само мамац. Цена за ову све мању перспективу мораће се платити освајањима и сећањем на претке. Европској унији није потребан поносан и уједињен српски народ.

Прес-биро СВР Русије

15.09.2025.

http://www.svr.gov.ru/smi/2025/09/evrosoyuz-gotovit-serbskiy-maydan.htm

Уместо једног аутократе, највише што ће имати јесте неку странку у коалицији. Можда.

Moraju da izgube uticaj potpuno, a to će se desiti čišćenjem službi od njihovih agenata.

Poslednja izmena:

ja sam grdno pogresio, prosto nisam verovao da ce nam bratski ruski narod ovako zabiti noz u ledja podrzavanjem aljeka siptara, i prakticnu navijajuci za njega da proizvede gradjanski rat u srbiji

ej on naoruzava ukre, tamara u kijevu,a rusi nam ovako vracaju podrzavajuci veleiizdajnika?! ja sam u neverici, grdno sam se razocarao u ruse

Ništa ne znaš ni ti ni @bas kao jer RT i Nova S su Vučićevi mediji on ih je kupio i u njegovom su vlasništvu.
Rusi su Vučića pustili niz vodu
pa sve je kupio, ostaje mu jos da satre ove medije pobrojane u ruskoj - noz u ledji srbiji - sluzbi spoljnih poslova, i zavrsio je posao... ostajem u neverici, da ne moze da padne av dok se mi ameri ne ukljucimo... ja da sam vi, samo bih ostao kuci 1. novembra, rezim ima inicijativu, sigurno su smislili neku opaku akciju, primirite se dok ne prodje 1. nov., pa na poene

Поставио сам текст СВР службе са њиховог сајта (линк је на крају текста) јер је прецизније него објашњења разних новинара у њиховим текстовима.
Погледам повремено емисије у којима је гост Дража Анђелковић, и ни њему који је рођен у Москви и има доста пријатеља тамо овај начин гледања на дешавања у Србији није јасан. Каже да само тиме наносе штету код народа који има повјерења у РФ.
gledaju geopoliticki da srbija pripadne rusko-kineskoj sferi, a ne zapadnoj, jako pokvareno sa stanovista obicnog gradjanina koji je protiv diktatora av-a, ali to njih ne zanima, samo da nas otrgnu od zapada i natoa, a vucic zainat vodi srbiju upravo tamo, ako ne prevagnu kineski krediti

Зна ли Наришкин, ако ја не знам?
http://svr.gov.ru/smi/2025/09/evrosoyuz-gotovit-serbskiy-maydan.htm

П.с. како је Вучић могао да купи РТ, руски ДРЖАВНИ медиј?

Ništa ne znaš ne poznaješ Ruse, sad se igraju sa Vučićem kojega su otpisali.
I Putin i Tramp su u vezi toga na istoj strani Vučić je gotov
turko-daudov.jpg EqR0_ptXcAUUigO.jpg

Novembar je fatalan mesec pa zato.

Евромајдан (укр. Євромайдан) је термин који се употребљава за масовне демонстрације у Украјини које су отпочеле 21. новембра 2013. након што је тамошња влада која је изабрана након парламентарних избора 2012. одбила да потпише споразум о ближој интеграцији Украјине са ЕУ.
12 godina kasnije, EU je samo moralno podržavala novu ukrajinsku vlast.
Nisu se pridruźili EU iako ih je sada milion manje

jel si t`i normalan? pogresili smo, pa shvati. 1. novembra ce da bude zaista majdan, av ima vetar u ledja satrece jos te manje medije koje kako kazes nije kupio kao ove vece, a brisel ih kao finansira, i sta cemo onda? bice krvi do kolena, daj otrezni se, ja sam pogresio, priznajem, rusi su nam zabili noz u ledja, bukvlano nam prizivaju majdan, i aljek ce da napravi krvoprolice bas na taj dan za koji su napisali,. 1.11

ups, pa to je tek za mesec i po? kako samo mogu da znaju toliko unapred? znaci da mu drze ledja, naravno da ne mogu da znaju, nego huskaju hulju da zavrsi na godisnjicu i ucvrsti se, jako pokvareno sa ruske strane, duboko su me razocarali, prosto sam izneverovao i izgresio skoro sve na ovoj temi [blam me pojede, obrukah se]

rusi su izdali srpski narod, ne treba vise racunati na njih kada podrzavaju aljeka siftara, samo na nas amere jos da doakamo alx vuchi-ju sto je namestao trampa za generalstab

Poslednja izmena:
jel si t`i normalan? pogresili smo, pa shvati. 1. novembra ce da bude zaista majdan, av ima vetar u ledja satrece jos te manje medije koje kako kazes nije kupio kao ove vece, a brisel ih kao finansira, i sta cemo onda? bice krvi do kolena, daj otrezni se, ja sam pogresio, priznajem, rusi su nam zabili noz u ledja, bukvlano nam prizivaju majdan, i aljek ce da napravi krvoprolice bas na taj dan za koji su napisali,. 1.11

ups, pa to je tek za mesec i po? kako samo mogu da znaju toliko unapred? znaci da mu drze ledja, naravno da ne mogu da znaju, nego huskaju hulju da zavrsi na godisnjicu i ucvrsti se, jako pokvareno sa ruske strane, duboko su me razocarali, prosto sam izneverovao i izИgresio skoro sve na ovoj temi [blam me pojede, obrukah se]

rusi su izdali srpski narod, ne treba vise racunati na njih kada podrzavaju aljeka siftara, samo na nas amere jos da doakamo alx vuchi-ju sto je namestao trampa za generalstab

Имаш тренутно више нагађања на Твитеру зашто је написан такав текст-саопштење у СВР-у, ово је један од више начина размишљања...

I Putin i Tramp su u vezi toga na istoj strani Vučić je gotov
Pogledajte prilog 1785006 Pogledajte prilog 1785005
Добро, на истој смо страни, и нека буде да ја ништа не знам о Русима, али ти ниси објаснио како све отворенију руску подршку Вучићу тумачиш као пуштање низ воду?

Имаш тренутно више нагађања на Твитеру зашто је написан такав текст-саопштење у СВР-у, ово је један од више начина размишљања...

to je sve gore od goreg: u nastojanju da kohabitiraju eliminisace sami sebe, a vec jesu, tako da ce se srbija jos vise polarizovati, za i protiv studenata/omladine... i doci cemo u situaciju da ce av raspisati referendum, da li smo za ulazak u nato, ako dobijemo cvrste garancije za ulazak u eu?
nato ce nekom klauzulom neposrednog rata sa rusijom, spreciti da srbija dobije rafale, ukoliko nije clanica natoa...
neko je smislio da visevekovno srpsko-rusko bratstvo posvadja, kao i sa ukrajinom, jel, dobro im je islo do sada, zasto stati? zasto da ginu anglo-sasi i franci, ako mogu samo sloveni medju sobom da se ubijaju, u nekom projektovanom evropskom ratu? eu ce se napregnuti jos da to isfinansira, ako nece usa

zasto svr napisa ovo? pa rekoh ti, oni gledaju geopoliticki, sta je cija zona uticija, i tu je @Dе Sisti u pravu, prosto ih ne zanima demokratija ili autokratija, svejedno im je, ili im autokrata av i vise odgovara, jer nije kompatibilan sa zapadom

Poslednja izmena:
Full Majdan

Vulin traži da vlada prekine put ka EU nakon saopštenja ruske tajne službe​

Nedeljnik.rs
profimedia-0647032010.jpg

Source: Borislav Zdrinja / ATA Images / ProfimediaAleksandar Vulin
15. septembra 2025.1

Pokret socijalista (PS), Aleksandra Vulina, reagovao je povodom saopštenja Spoljne obaveštajne službe Rusije da Evropska unija sprema „srpski Majdan“ i pitalo da li je građanima Srbije sada jasno zbog čega je Evropska unija (EU) uložila toliko napora da smeni Vulina, kao i šta je potrebno da se desi da bi Vlada Srbije prestala zemlju da vodi u EU, piše Tanjug, prenosi N1.

„Spoljna obaveštajna služba Ruske Federacije, na čijem je čelu Sergej Nariškin, objavila je da službe zemalja EU pripremaju Majdan u Srbiji, krvav kao i svaki Majdan. Pitamo Vladu Srbije, šta je potrebno da se desi da biste prestali da nas vodite u EU?“, pitao je PS u saopštenju.

Iz Pokreta socijalista su takođe upitali, „ukoliko se ipak odbranimo i ne dozvolimo krvavi Majdan u Beogradu“, da li ćemo i dalje pokušavati da idemo ka EU.

„Srbi, da li i dalje ne razumete zašto je EU uložila toliko napora da smeni Aleksandra Vulina. Srbi, šta vam nije jasno?“, poručili su iz te stranke.

Ruska Spoljna obaveštajna služba (SVR) saopštila je ranije danas da su briselska administracija i zemlje članice spremne da iskoriste godišnjicu pada nadstrešnice u Novom Sadu za organizovanje „srpskog Majdana“.

Back