milosmalic
Aktivan član
- Poruka
- 1.091
Ovde ima dosta dzudoa.
Da li nekad radite ove demonstracije sa 100% pruzanja otpora?
Izjava je ista kao da gledas jagnje na raznju i kazes "ovde ima dosta praseta".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovde ima dosta dzudoa.
Da li nekad radite ove demonstracije sa 100% pruzanja otpora?
Izjava je ista kao da gledas jagnje na raznju i kazes "ovde ima dosta praseta".
Ja samo kazem da vidim neke dzudo tehnike,ne znam sta ti nije jasno?
Наше искуство је да када се у ситуацији када те неко јури, вуче, избацује из равнотеже, затвара ти очи или држи за руке, не вреди ни покушавати изводити "правилне" то јест школске ударце. У принципу број задатих удараца у овако динамичном окружењу спада на једну четвртину ако се инсистира на школском позиционирању, уношењу тела и преносу тежине при извођењу. То ради када два човека раде на истој линији један против другог, један ка другом. Чим се унесе елемент хаоса, почиње да изгледа хаотично.
Ако умеш да демонстрираш боље извођење у истој ситуацији, био бих захвалан.
A ko ce da te vuce ovako? Jedino ako neko hoce iz dobrih razloga da te spreci da udaris nekog, a ako te neko vuce iz losih razloga, on ce probati da te obori, udari ili tako nesto, te onda ovo pravljenje kao da se nista ne desava i nastavljanje ka nekom zacrtanom protivniku, sigurno nece biti od koristi. A udarac mora da ima silu, sto ovi nemaju, i mora da te stiti, sto ovi udarci ne cine, jednostavno i iskreno, rec je o losoj, ali vrlo losoj, udarackoj tehnici.
Da li "Alfa", najbolja ruska specijalna jedinica, uči Karate? Koliko se sjećam, imao sam video đe grupno rade katu za crveni. Ako da, zašto misle da im nije dovoljna sistema, što ti misliš?Делује тако, али само делује... Рецимо да сви који су вежбали/вежбају класичне ударачке спортове при самом погледу на рад у Системи имају слично мишљење.
Прави пробле настаје кад дођу у додир са оваквим радом и практичном применом (тестирањем кроз чвршћи рад) искуства из оваквих вежби...
С друге стране, треба имати у виду шта је тачно основни задатак у вежби. Обзиром да се наизглед исте вежбе могу разликовати по постављеним задацима односно од вежбача се тражи да буду усмерени на неко конкретно искуство: некад ће то бити кретање, некад повезивање различитих акција у једну целину, некад правилно позиционирање за задавање удараца, некад ће бити развијање наставка на задату акцију од стране партнера. А некад ће бити све заједно. Такође разлика бива и у интензитету али и кориштеној снази као и намери коју предаје маркирант.
Не знам шта руске Аллфе тренирају, али с обзиром на њихову намену то сигурно није Система...Da li "Alfa", najbolja ruska specijalna jedinica, uči Karate? Koliko se sjećam, imao sam video đe grupno rade katu za crveni. Ako da, zašto misle da im nije dovoljna sistema, što ti misliš?
Koja misliš da je razlika namjene Karatea i Sistem?Не знам шта руске Аллфе тренирају, али с обзиром на њихову намену то сигурно није Система...
Koja misliš da je razlika namjene Karatea i Sistem?
Pa kako nije? A šta je za njihovu namjenu?
Oćeš reći da specijalci ne treba da znaju ništa sem sa oružjem? Nekad je specijalac maskiran u civila koji ništa ne zna i kad dođe u kafanu prava osoba, a oružje ne smije da se unese, a treba da se hapsi... Nekad treba spasiti taoca nečujno, ili ima gasa pa se ne smije pucati iz vatrenog oružja a strijele su...šta ti ja znam...svaka specijalna jedinica uči borilačke vještine.
Koja misliš da je razlika namjene Karatea i Sistem?
Pa kako nije? A šta je za njihovu namjenu?
Oćeš reći da specijalci ne treba da znaju ništa sem sa oružjem? Nekad je specijalac maskiran u civila koji ništa ne zna i kad dođe u kafanu prava osoba, a oružje ne smije da se unese, a treba da se hapsi... Nekad treba spasiti taoca nečujno, ili ima gasa pa se ne smije pucati iz vatrenog oružja a strijele su...šta ti ja znam...svaka specijalna jedinica uči borilačke vještine.
Прво, сама реч "специјалац" у војном жаргону означава војника који је специјализован за одређену намену а не, као што холивуд генерација мисли, "универзалног борца". Алфе су противтерористичка јединица и за њихову намену и није потребн метод обуке какав представља Система. Може да се користи за надоградњу али није неопходан. За њихову намену погоднији су бокс, кик бокс, бојеви самбо па и карате кроз које ће да развијају снагу и добију довољно вештине по питању борбе на блиском одстојању.
Посебна причи јесу мале војне јединице које се употребљавају у непријатељској позадини са дуготрајним психофизичким напрезањима које су ослоњене искључиво на сопствене могућности. За такве јединице је метод обуке из ког је настало оно што знамо као Система и настао. За такве јединице карате и горе побројани спортови нису довољни.
Problem je ovde, sto Alfe spadaju upravo u takve jedinice, one su antiteroristicke, ali i diverzantske jedinice.
Неће бити... Провери поново.. Такође провери да ли су Алфе уопште војна јединица...
Прво, сама реч "специјалац" у војном жаргону означава војника који је специјализован за одређену намену а не, као што холивуд генерација мисли, "универзалног борца". Алфе су противтерористичка јединица и за њихову намену и није потребн метод обуке какав представља Система. Може да се користи за надоградњу али није неопходан. За њихову намену погоднији су бокс, кик бокс, бојеви самбо па и карате кроз које ће да развијају снагу и добију довољно вештине по питању борбе на блиском одстојању.
Посебна причи јесу мале војне јединице које се употребљавају у непријатељској позадини са дуготрајним психофизичким напрезањима које су ослоњене искључиво на сопствене могућности. За такве јединице је метод обуке из ког је настало оно што знамо као Система и настао. За такве јединице карате и горе побројани спортови нису довољни.
Ocs da kazes "karate im je dovoljno, sistema bi im bilo vise nego dovoljno"?ДраганЖ:није неопходан. За њихову намену погоднији су бокс, кик бокс, бојеви самбо па и карате кроз које ће да развијају снагу и добију довољно вештине по питању борбе на блиском одстојању.
Ocs da kazes "karate im je dovoljno, sistema bi im bilo vise nego dovoljno"?
Os da kazes da je sistema specijalizovanija...
Ne zaboravi da u karateu postoje i kate za borbe odbrane od motke, valjda cijele ili velikim dijelom za to, djelovi kata za odbranu od noza, stare kate za borbu sa dva noza duga...
Ne zaboravi da u karateu postoje i kate za borbe odbrane od motke, valjda cijele ili velikim dijelom za to, djelovi kata za odbranu od noza, stare kate za borbu sa dva noza duga...

I,kad te nema ,ko da si tu...Srusit ces ovaj forum,ovakvim izlaganjima.
Moram priznati ...Dugo na forumu,a na temi B.V. Nismo imali ovakvu dvorsku ludu
Jedno zanimljivo pitanje, Putin je bio obavestajac, znaci dobar kandidat za prakticara sisteme, a on eno ga, promovise dzudo i sambo, pa sad je pitanje, kako?
Добро запажање, одговор би било најбоље да потражиш на тренингу, ако навратиш и представиш се гарантујем да ће ти бити разјашњене недоумице...
Најкраћи облик одговора би био да постоји добар разлог зашто је метод обуке у борењу из ког је настала Система држан у тајности и доступан само мањем броју....

Ocs da kazes "karate im je dovoljno, sistema bi im bilo vise nego dovoljno"?
Os da kazes da je sistema specijalizovanija...
Osim ako platis clanarinu, onda je dostupna svima![]()
У ствари карате је "специјализованији", Система је комплетнија и доориноси развоју конкретних вештина код вежбача... (наравно у зависности од усмерења самог вежбача).
- - - - - - - - - -
Не баш, причам о периоду СССР кад је било забрањено јавно држати тренинге....
А што се данашњих дана тиче, нормално је да се да чланарина, ипак треба платити салу за вежбање... Што се тиче мог позива по питању твог питања, добићеш га бесплатно (увсваком случају први тренинг је увек бесплатан) ������
, nego vratimo se mi, na brojne nelogicnosti vezano za sistemu i tvrdnje njenih osnivaca, forumi za to uostalom i sluze.Stvarno, a ima li, kau u Karateu, i u Sistemi gaženje protivnika po nožnim prstima? Ili uhvatiš ga za ruku ispod pesnice, a nogom mu slomiš tu ruku dok je držiš...ŠTA po tvom mišljenju fali Karateu da bi bio tako kompletan? Mislim na Shotokan i Fudokan.У ствари карате је "специјализованији", Система је комплетнија и доориноси развоју конкретних вештина код вежбача... (наравно у зависности од усмерења самог вежбача).
- - - - - - - - - -
Не баш, причам о периоду СССР кад је било забрањено јавно држати тренинге....
А што се данашњих дана тиче, нормално је да се да чланарина, ипак треба платити салу за вежбање... Што се тиче мог позива по питању твог питања, добићеш га бесплатно (увсваком случају први тренинг је увек бесплатан) ������