Trust no one
U prolazu
- Poruka
- 23.681
Ljudi, list Danas je postao dno dna po pitanju ozbiljnosti, posebno kada su u pitanju analiticki tekstovi. Citiraju ovu siptarsku budaletinu i nude njegovo vidjenje kao relevantno, kao Krim za Kosovo. Ne da se je.be i Putinu i Trampu za Kosovo u tom trenutku. Oni ce to malo vremena iskoristiti za mnogo ozbiljnije teme. Krim donekle, ali pre svega Sirija, Iran, Bliski Istok uopste. A sve i da ova najavljena politicka trgovinu funkcionise po principu "ti nama Krim, mi tebi Kosovo", ponovo je sve to nerealna prica, jer Krim je u realnosti ruski, Kosovo nije trenutno srpsko (ali je daleko od punog suvereniteta kakve imaju drzave), tako da te dve teritorije nikada ne mogu biti u istom potkusurivanju na medjunarodnoj sceni.
Ali Danas je takva novina, juce citirala nekog akademika koji nudi kao univerzalno resenje da mi preobratimo Amerikance da nam budu saveznici protiv siptara. Valjda samo njemu to palo na pamet. A pre toga imala neku istoricarku koja je govorila o padu nataliteta i to je ocenila kao odgovor drustva na ovu vlast. Naravno, preskocivsi cinjenicu da je pad nataliteta svojstven citavoj zapadnoj Evropi, i to poslednjih 40 godina. Valjda i ta evropa na taj nacin izrazava protest protiv ove vlasti u Srbiji na celu sa AV.
Danas je smece u rangu Kurira i Informera, u stvari jos gore, jer dok se ovi i ne trude da budu ozbiljni, Danas se i dalje tripuje da je neka ozbiljna novina.
Ja se bojim da ce takav ili slican dogovor i da padne..
KAo kad su nas bombardovali,a Rusi cutali...Da bi posle nekoliko meseci oni sravnili ekstremiste u Ceceniji.
Ili kad je Kosovo proglasilo nezavisnost,Rusija usla vojno u Nagorni Karabah.
Sve velike igre su dogovor.Trgovina cista.