MJK
Elita
- Poruka
- 18.474
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel neko primetio izjavu jednog turskog, štaliveć nekog, zvaničnika da će se Rusi iz Sirije povući podvijenog repa kao onomad iz Avganistana?
Ima neko taj snimak, www, izvor...?
Nije to "tamo neki " već turski premijer Ahmet Davutoglu, pravi mali " mišić "
Nije to "tamo neki " već turski premijer Ahmet Davutoglu, pravi mali " mišić "
![]()
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=09&nav_category=78&nav_id=1094850
De nek mi pojasni neko,zasto amerika sad podrzava kurde?
Nisam bas u toku na tu temu
De nek mi pojasni neko,zasto amerika sad podrzava kurde?
Zbog kakvog takvog utjecaja u Iraku i Siriji, bez kurda tamo nemaju što više tražiti.
I meni se cini da ce amerikanci da ga skembaju jer se turska osilila previse,vrlo moguce da ih zato guraju u rat sa rusijom i sirijom.To je njihov recept,zavadi pa vladaj.
Ako pukne turska ode ceo balkan u vazduh
Pa to znaci da amerika ne bi ni pokusala da spreci nastanak kurdistana.
A sve je vise ocigledno da ce tursku da puste na milost i nemilost kurdima i ostalim frakcijama,zajedno sa sirijom i rusijom.
To je odlicno pitanje,
i ja to ne razumijem,
zasto
A iza ovog sledi vraćanje teritorija iz 19. veka 
A iza ovog sledi vraćanje teritorija iz 19. veka
Посланици Државне Думе траже да Москва поништи споразум о пријатељству и братству са Турском из 1921.
ЛЕЊИН ТИМ СПОРАЗУМОМ ПОКЛОНИО ТУРСКОЈ ЗЕМЉЕ КОЈЕ ЈЕРМЕНИЈА И ГРУЗИЈА СМАТРАЈУ СВОЈИМ
![]()
У ДРЖАВНОЈ Думи Русије појавила се иницијатива да Кремљ денонсира Московски споразум о пријатељству и братству са Турском да бољшевичка власт са Анкаром потписала 16. марта 1921. године.
Што је такође индикативно, портпарол Министарства иностраних послова Русије, Марија Захарова, данас је већ саопштила да дипломатски врх Русије проучава ту иницијативу (захтев) посланика доњег дома руског парламента.
Захарова је ово рекла, одговарајући на питање једног новинара из Азербејџана. А њега је интересовало: хоће ли заиста доћи до поништавања тог међудржавног споразума који задире и у интересе данашњег Азербејџана.
Захарова је – да би умирила званични Баку – изјавила да Русија своје односе са Азербејџаном има намеру да и даље развија и да неће учинити ништа што би их могло погоршати.
Саму иницијативу покренула су двојица посланика: Валериј Рашкин и Сергеј Обухов. Сам Московски споразум је 1921. године био потписан између бољшевичке Русије и владе Велике народне скупштине Турске.
Обухов је заједничкој иницијативи додао и ово образложење: „Русија треба да правно проучи могућност преиспитивања свих споразума са Турском који су неповољни за њу саму и за њене савезнике. Само то може отрезнити садашње руководство Турске и одвратити га од нових провокација“.
Обухов је посебно указао да две од три закавкаске бивше совјетске републике – Грузија и Јерменија – не признају одредбе тог споразума и сматрају га неправедним.
Према Московском споразуму, „бивша Карска и јужни део бивше Батумске области (те територије биле су у саставу Руске империје од 1878. године), а такође бивши Сурманлиски срез Јереванске губерније (био у саставу Руске империје од 1828. године), заједно са планином Арарат, предају се Турској“.
Јермени Арарат сматрају својом „светом планином“.
zato što ih alah podržava. amerika protiv alaha ne može.De nek mi pojasni neko,zasto amerika sad podrzava kurde?
Mala kompilacija
Davutoglu: doci ce dan kada ce Rusi sagnute glave napustiti Siriju kao sto su Avganistan.
Medvedev juce: Ajmo da pregovaramo
![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/medvedev-pregovori-umjesto-novog-svjetskog-rata
Mala kompilacija
Davutoglu: doci ce dan kada ce Rusi sagnute glave napustiti Siriju kao sto su Avganistan.
Medvedev juce: Ajmo da pregovaramo
![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/medvedev-pregovori-umjesto-novog-svjetskog-rata