Idi begaj, neko mi mazne nekretninu, imanje i onda je to zastarelo?
Lepo vi ruske ( ali i srpske ) komunjare to zamisljate.
Ti ne zelis normalno da diskutujes jer uopste i ne razumes koliko je strasna
i pomisao da decu, bracu, unuke, roditelje, amnestiras od zlodela koji su oni sami pocinili.
Toga bre ni u najgorim i najcrnjim monarhijama u Srednjem veku nije bilo.
Naprotiv. Ja zelim da diskutujem, ali kao sto vec rekoh nisam navikao da diskutujem bez argumenata, samo na osnovu necijeg spinovanja po tabloidima.
Ako vec hocemo da "normalno" diskutujemo o datom zakonu, onda lepo da krenemo od cinjenice da taj i takav zakon vec odavno postoji pod nazivom:
Федеральный закон от 12 февраля 2001 г. N 12-ФЗ "О гарантиях Президенту Российской Федерации, прекратившему исполнение своих полномочий, и членам его семьи"
https://constitution.garant.ru/act/president/182948/chapter/5ac206a89ea76855804609cd950fcaf7/
Hocemo li reci da je taj zakon donet da se iza njega sakriju "Putin i Medvedev" kako bi to neko pomisli ovde na temi, a sa IQ manjim od 89, zar ne?
Radi koga ono donosismo i usvajasmo onda ovaj zakon?
Da nije zbog onog pijanog cudovista, njegove cerke, njegovog zeta i njegovih bliznjih?
Kome se to tako zurilo da se taj zakon usvoji jos 12. 02. 2001?
Jeste li i onda ovde na forumu skakali od besa i izlivali kante fekalija na ovaj zakon, ili vam je tada bio "bogougodan"?
Nije od "Supervajzora" stigao
Befehl "Fass!!!", ili ste ipak sacekali da prvo "legnu virmani na racun u banci"?
Dalje, a blize...ovde se ne radi o donosenju zakona. Glupo bi bilo donositi nesto sto je davno doneseno. Zar ne?
Ovde moze da se radi samo o popravkama zakona, ili cak i suspendovanju istog. Zbog toga i moja opsaka, da ne bi bilo prvi put da cak ni JedinoRosi ne glasaju za zakon koji bi ev. koristio Putinu.
Ja licno, ako mene pitas, u takve i slicne zakone ne verujem. Zasto Yanukovicu onda takav zakon nije pomogao?
Cisto sumnjam da bi i Putinu pomogao ovaj zakon da je onomad Nemtsov uspeo da ga svrgne "na Manjezhu" ili "Bolotnoj"...
Nebrojeno puta je to praksa do sada pokazala, ali takva i slicna stiva stoje skoro u svim zakonima i svim ustavima zemalaj sveta.
Ako bas hoces mogu da ti citiram jos toga.
Teoretski prema datom zakonu, a to i jeste jedan jedini zakon koji deluje na teritoriji RF sada i odma' se kaze:
Da bi bivsi predsednik RF mogao da odgovara za izvrsenje krivicnog dela za vreme svog mandata, predsedavajuci Islednog Komiteta RF
mora da uputi odgovarajuci podnesak Drzavnoj Dumi. Ukoliko donji dom parlamenta da saglasnost za lisenje "neprikosnovenosti", onda se taj podnesak upucuje na dalje razmatranje u Savet Federacije. Ako i senatori daju svoju saglasnost, ta ce sada vec osoba biti lisena neprikosnovenosti...
U cemu onda razlika?
Takva procedura je moguca i danas protiv dejstvujuceg Predsednika RF, zasto bi cekali da neko postane bivsi?
Da i u cemu problem? Onomad je bio osudjen i bivsi predsednik FR Zhak Shirak zbog neumerenog utroska budzetskih sredstava.
Osudise ga na kraju na dve godine uslovno! U bas ga nesto zabole...
Ja kad god pokusam sa nekim ovde da diskutujem, nikako mi to ne ide od ruke, oglavnom zbog nedostatka argumenata suprotne strane.
I kod tebe postoji dobar narativ, ali slabo sa cinjenicama.
Suma sumarum, meni se ipak cini da ovde
neko pokusava uz odredjene popravke da suspenduje postojeci zakon. Ne bi li zaebali Puleta.
Ja te ljude ne poznajem. Ali ako ih ti slucajno negde sretnes, reci im da ij je sve pozdravio drug TTokarev, te da se okanu coravih poslova i da ne dozvole da ih one funjare iz Dume varaju i uzimaju pare u zamenu za nista.
Kad Pule zavrsi sa svojim predsednikovanjem, on ce postati "Predesedavajuci Saveta Federacije", ko sumnja neka ponudi neku paru u opkladu...
A kad postane Predesedavajuci, tesko da ce hteti da potpise ukidanje sopstvene neprikosnovenosti. Znam ja njega veoma je tezak na potpisu...
i ako slucajno nesto i potpise, on onako pakosno gurne ono penkalo sebi u unutrasnji dzep od sakoa.
Ni penkalo nece da pokloni! Tolika je to stipsa.