Rusija trazi nazad Aljasku! Putin proglasio predaju Aljaske SAD Ilegalnom!

Samo se ti smej i Italijani ce da vrate i Istru i Trst.
Bravo sjajan si 🇧🇦

Russia lays claim to Alaska and huge swathes of Asia as Vladimir Putin issues new decree​

New edict affects all of Moscow's historic holdings across three continents, including former imperial colonies in the US.​

https://www.express.co.uk/news/world/1858539/russia-claims-alaska-asia-vladimir-putin
Može Putin da duva... uz vetar.
Do mile volje
Daleki istok će biti oslobođen putinove okupacije!
U narednih 20 godina

Covece, mani me vise sa tim promovisdanjem staljinizma i boljsevizma!

Da li toliko ne shvatas koliko si uporan i dosadan, a i pun nekih teorija zavere?

?? ko se TEBI uopšte obraća*?!
na temi svako piše ko šta hoće bez vredjanja
TEBI se ne svidja moje pisanje, preskoči ga

nema potrebe da mi se LIČNO OBRAĆAŠ
samo me zaobidji, u širokom luku!

Lako. Ti narodi imaju svoje autohtone korene, nemaju apsolutno ništa zajedničko sa nepostojećom "ruskom" nacijom. Gola FSB sila ih drži u sastavu putinove despotije tzv. Rusije.
Možda se sad smeješ ovim navodima, u neko skorije vreme tvoj osmeh će postati kiseo😬
brt psi laju, karavani prolaze a Gospodar univerzuma i najmoćniji čovek na planeti Putin i dalje loše utiče na zdravlje Nato i Eu nacista

Lako. Ti narodi imaju svoje autohtone korene, nemaju apsolutno ništa zajedničko sa nepostojećom "ruskom" nacijom. Gola FSB sila ih drži u sastavu putinove despotije tzv. Rusije.
Možda se sad smeješ ovim navodima, u neko skorije vreme tvoj osmeh će postati kiseo
Sa prvom atomskom bombom će ti se raspršiti svi demonski usa nato ss snovi 😍

Patetika i durenje.
Tako mi ovo deluje.
Dodatno zaoštravanje odnosa!
Beskompromisnost!
"Nepokolebljivost Putina pred Zapadom i traženje poštovanja Rusije umesto konstantnog ponižavanja!"
Nešto traži od SAD, ne daju mu, a on se duri. Sve više i više. Ukrajinu je napao zbog durenja i nerazumevanja. To je sva suština.
Ovakve stvari su samo nastavak zaoštavanja i nerazumevanja. Definitivan prekid partnerskih odnosa i svođenje odnosa na neprijateljske.
Gore nego za vreme Hladnog rata.

U opasnom vremenu živimo!
Svašta ovde može da bude.
Nekoliko novih ratova se može povesti tokom ove godine. Rusija će dati sve od sebe da započne ratove gde god može.
Povećavanje uloga.

Mogući novi konflikti su:
1) Kina vs Tajvan
2) Severna Koreja vs Južna Koreja
3) Venecuala vs Gvajana
4) Proruski afrički savez vs ECOWAS

2 rata već naveliko bukte. Rat na Bliskom istoku i Ukrajinski rat. Putin želi rasterećenje svoje vojske u Ukrajini i zato potpaljuje svuda u svetu.

Bidan Tihi... :( Ti očajnički želiš vjerovati da serkanje Rusa po internetu dotiče Ameriku. :sad2:

Rusi se ceo vas "medjunarodni poredak"

Sami ste patentirali to napadima i nasilnim promenama granica drzava silom jaceg.

Sad i Rusi koriste isto. Pravila i zakoni vaze za sve ili ni za koga.

Sada su i vase granice dovedene u pitanje.

Rusija ne trazi samo Aljasku nazad vec sve sto je bilo rusko . A to ukljucuje i Poljsku i Finsku.

Mogući novi konflikti su:
1) Kina vs Tajvan
2) Severna Koreja vs Južna Koreja
3) Venecuala vs Gvajana
4) Proruski afrički savez vs ECOWAS

2 rata već naveliko bukte. Rat na Bliskom istoku i Ukrajinski rat. Putin želi rasterećenje svoje vojske u Ukrajini i zato potpaljuje svuda u svetu.
Sve je to već probao da potpali i jedino je uspeo na Bliskom istoku jer tamo ti ne treba mnogo truda da zapališ.

Sve je to već probao da potpali i jedino je uspeo na Bliskom istoku jer tamo ti ne treba mnogo truda da zapališ.
Ne znam Strakse.
Iskreno mi ne deluje kao gotova stvar da sigurno neće biti rata.
Dugoročno ni Severnoj Koreji ni Venecueli ni Kini ni Afrikancima ne odgovara pad Rusije.
Meni više deluje kao da se svi spremaju.
I odjednom pokrenu 3-4 nova rata ISTOVREMENO.
Evo ove godine ili sledeće mislim da je moguće da će krenuti. Okej, možda i neće, ali onda se stvari loše odvijaju po Ruse.
Alternativa je da Rusija potpiše mir u Ukrajini ili da krvari još godinama nakon čega će izaći znatno oslabljena nesposobna da pomaže svojim saveznicima u budućnosti.
Ako Rusija izgubi rat u Ukrajini ni Madurui ni Kastrovom režimu se ne piše dobro.
Severna Koreja je moguće takođe spremna za borbu i prepuna oružja.
Deluje da Kina neće napasti Tajvan, ali ona mora kad-tad napasti Tajvan ili ga nekako preuzeti.

Ne znam Strakse.
Dugoročno ni Severnoj Koreji ni Venecueli ni Kini ni Afrikancima ne odgovara pad Rusije.
Evo ove godine ili sledeće mislim da je moguće da će krenuti. Okej, možda i neće, ali onda se stvari loše odvijaju po Ruse.
Alternativa je da Rusija potpiše mir u Ukrajini ili da krvari još godinama nakon čega će izaći znatno oslabljena nesposobna da pomaže svojim saveznicima u budućnosti.
Ako Rusija izgubi rat u Ukrajini ni Madurui ni Kastrovom režimu se ne piše dobro.
Deluje da Kina neće napasti Tajvan, ali ona mora kad-tad napasti Tajvan ili ga nekako preuzeti.

Mali sukobi i napetost je ono sto odgovara svima. Izvlace se lako pare, ulazu u ono sto donosi profit, i rokaj :D
Veliki sukob globalnih razmera je nepredvidiv, a to nikom ne odgovara, ni sa jedne strane.

Smesni su mi svi ovi likovi koji se tripuju i loze na neki idealizam, a zapravo Rusija ima identicnu metodologiju kao i NATO, i identican motiv za sve ratove i sukobe: kesh! :D

Теби ко да је драган. ј. вучићевић стручни консултант око спољно-политичких Питања :lol:

Ne znam Strakse.

Tako je

Otvorice vam ratove na vise frontova istovremeno.

Razvucice NATO pakt ko seljanka kore za pitu .

NATO nije sposoban da vodi ratove na vise frontova istovremeno.

Jemen i Iran uskoro zatvaraju istovremeno i Crveno More i persijski moreuz za NATO brodove.

Back