'Ja sam svjedok. Rusi su za vrijeme Domovinskog rata naoružavali Hrvate, a ne Srbe'
Francuska veza u naoružavanju Hrvatske početkom 90-ih Marin Tomulić našem je reporteru u Parizu otkrio kako su se odvijale akcije dopremanja oružja.
28. STUDENOGA 2016
Sijedi, proćelavi i brkati 65-godišnjak sjedi netipično tople pariške večeri na terasi restorana s pogledom na kolodvor Gare du Nord, pije sok od cijeđene naranče i prati vijesti iz Hrvatske. Iz Hrvatske, a zapravo i iz Ukrajine i Rusije, odakle stižu vijesti o posjetu hrvatskog premijera Kijevu i reakcije na taj posjet iz Moskve. Prati vijesti i žalostan je zbog verbalnog zaoštravanja odnosa između Hrvatske i Rusije. – Rusija je bila naš prijatelj i saveznik u nabavi naoružanja početkom 1990-ih. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtjev Francuske. Ja sam tome svjedok – kaže Marin Tomulić u razgovoru koji smo vodili u srijedu u Parizu. –
Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba. Ali za vrijeme Domovinskog rata naoružavali su nas, a ne Srbe – dodaje. Marina Tomulića, kao “prvog dobavljača” kojeg je doveo predsjedniku Franji Tuđmanu, spominje i Josip Manolić u svojoj novoj knjizi “Špijuni i domovina”, drugom nastavku memoara tog bivšeg hrvatskog premijera i visokopozicioniranog dužnosnika tajnih službi, kako iz doba bivše Jugoslavije tako i iz doba stvaranja Republike Hrvatske.
Pročitajte više na:
https://www.vecernji.hr/vijesti/ja-...kog-rata-naoruzavali-hrvate-a-ne-srbe-1131787 -
www.vecernji.hr