Rusija priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije!

Da li podrzavate ovaj stav Rusije?

• Podrzavam

• Ne podrzavam!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Samo0 da vas podsetim da su oba doma ruskog parlamenta JEDNOGLASNO USVOJILI odluku o priznavanju nezavisnosti Abhazije i Osetije.

Tj ima onaj Kasparov al on mucenik ne moze da predje nikako cenzus :think:

Nemoj tako Tihi !!! Trudi se chovek :) Nadchovechanski se trudi. Ali ne ide mu. Djubrad na vlasti dizu plate 5% mesechno, ljudi mogu da planiraju obnavljanje bele tehnike. Standard skache, "nozdrve su (makar) iznad vode", posle skoro 60 godina rusi su mogu da prevale preko usta "bice bolje". I shta jadan liberalno-demokratski politichar tu da radi ? Da sedne i plache.

Najsmeshnije mi je bilo kad su mu rasturili protest zbog "ometanja saobracaja". Naime da bi ti razbili protest (poshto nije odobren i najavljen) u Moskvi morash da imash najmanje 1000 uchesnika. A on jadnichak nije imao pa su "morali" da ih nateraju da se razidju poshto je "greota" da par budala pravi kolaps u centru :mrgreen:

Molim vas da mi prevedete ovo ako znate sta znaci.

rusuf6.jpg

Mislim da je ipak moja verzija verovatnija.
znam ja za taj plan koji si ti opisao, ali taj plan je uključivao i da Rusija bude toliko oslabljena i opkoljena, da nikoga ne bi mogla da ucenjuje za energente, nego bi ona bila ucenjivana.
Jedino su se prebrojali što nisu računali na to da Rusija neće dozvoliti da bude opkoljena. Mislili su da će Rusija čekati da još ojača, a u tom čekanju bi shvatili jednog dana da je kasno. međutim, ja ne znam da li je Rusija u ubeđenju da je dovoljno ojačala ili je stvarno ojačala da ne preza ni od totalnog rata, ali je sigurno da im je neočekivano pokvarila planove, koje si ti izneo. Bar dobar deo.

Да, то сам се и ја запитала, и закључила сам да је ово био крајњи моменат да Русија реагује, била сасвим спремна или не. Од када се први пут говорило о постављању штита у Пољској (а верујем да су Руси то знали пре свих нас, што преко шпијунаже, што због њихове далековиде стратегије која ништа не препушта случају), верујем да су све припреме убрзали. После постављања тог штита верујем да Русија стварно и не би могла више ни да мрдне а камоли да постане антитежа сили западњака.

Ко зна, можда је и ово са Грузијом тек "куповање времена", хоћу да кажем да су можда Руси сазнали да је Америка планирала нешто много веће и у много ближој будућности, када би Русија, можда још увек неспремна, била увучена у догађај, а знамо да је увек боље иницирати догађај јер онда водиш ти главну реч, а ако си увучен у нешто онда играш како други свира.

У сваком случају, верујем да Руси добро знају шта раде и да имају опсежну и, као што већ рекох, далековиду стратегију, за разлику од запада чија је стратегија поробљавање света у сврху профита и само профита, дакле - колонијалистичка, и која као таква мора да пропадне - ако ни због чега другог оно због непослушног људског духа. :cool:

Ne bih se radovao priznanju Osetije, to objektivno vodi jačanju argumentacije onih koji su za nezavisnost Kosova, a isto tako time pozicija Rusije prema tom pitanju slabi.

pa priznanje ove dve drzave nije zbog njiovih prava na samostalnost.njiovo priznanje je odgovor na podivljalu arogantnu americku politiku.ni kosovo ni ove dve drzave nemaju veze sa nikakvo medjunarodno pravo i zato na taj nacin ne treba ni pricati o njima.
kosovo je potrebno americi za stacioniranje svojih trupa na ovaj deo balkana a rusi su ih samo preduhitrili da to isto ne urade i sa gruzijom.posle ove lekcije ne verujem da ce se u nato naravno osim ameriku i englesku pojaviti ijedna zemlja koja ce zeleti gruziju u nato.ah da da ne zaboravim one k.urvinske ulizicke zemlje poljsku cesku ciji ce politicari za saku dolari biti najglasniji da se gruzija ukrajina itd prime u nato
zato ne treba pricati na taj nacin kao te zemlje su zasluzile samostalnost il srbi i gruzijci ili rusi su pocinili genocid pa su ove zemlje morale dobiti samostalnost
nema tu ni traga od genocid osim programirani problemi koji pod masku toboze nacionalnih i etnickih povreda dovode americke odnosno ruske trupe na strateski zeljene pozicije

zato ne treba pricati na taj nacin kao te zemlje su zasluzile samostalnost il srbi i gruzijci ili rusi su pocinili genocid pa su ove zemlje morale dobiti samostalnost
nema tu ni traga od genocid osim programirani problemi koji pod masku toboze nacionalnih i etnickih povreda dovode americke odnosno ruske trupe na strateski zeljene pozicije
svaka ti zlatna, ABM. :D

Back