Rusija menja nuklearke sa nanobombama

tacno je to za njujork samo jhe problem sto srbi ne mogu tek tako da odu u njujork da rade dok u moskvu mogu.

moskva je srbima mnogo dostupnija od njujorka tako stvari stoje....

mnogo je lakse, neuporedivo otici da radis u rusiju nego u ameriku iz srpske perspektive. a treba grabiti ono sto ti se nudi. nemam ja nista ni protiv amerike al jednostavno prosecan srbin vrlo tesko tamo moze da dobiej radne papire.

MOgu i u Tokio.
Mada je nezgodno sto voze levom stranom.....:think:

Zato sto Rusija nije samo Moskva - samo zato :):)

Jbte, kako ti zavidim, pa ti sve imas neke drugove po inozemstvu i svi voze neka dobra kola.
Jedini ti ostade u rodnome selu....

volim moje selo sta ces a i ja vozim dobra kola sigurno bolja nego ti.

no to nije bitno. bitno je sledece

Економска независност Русије

Према статистици, Русија данас може да обезбеди 60% својих потреба за живином, 65% за свињетином и говедином, 100% за житом, 40% за сиром, 95% за млеком, 25% за вином, 20% за одећом, 25% за лековима, 15%, за кућном техником, 99% за цигаретама, 35% за козметиком.

-------------

rusija uvozi 50% svojih potreba za hranom. ko sto mozemo da vidimo treba im piletina, svinjetina, govedina, sir . to mi mozemo da im ponudimo u velikim kolicinama.

sad postavlja se pitanje zasto srbi ne izvoze svinjetinu govedinu i sir u rusiju>?

odgovor: zato sto strokava vlast u srbiji srbiju usmerava u pravcu EU i nece ruske pare jer im valjda ruske pare smrde....

U EU Srbin ne moz da izveze nista od hrane - ni svinjetinu, ni piletinu, ni govedinu ni sir jer EU stiti svoje proizvodjace....

cela srbija moze da proizvodi hranu koju ne moze da potrosi ni moskva . al srbi vise vole da gledaju u EU lilihip nego da kusaju ruski kavijar...

koja gomila gluposti . u americi je prosek plata 1500-2000 dolara drugo srbin radnu vizu u americi da dobije treba da se usere i da rodi mecku dok se radni papiri u rusiji relativno lako zavrsavaju....[/QUOTE

sta mislis zbog cega se u Rusiji lakse zavrsavaju papiri nego u USA ? Rusiji trebaju robovi, USA ih ima na izvoz...opet ti kazem, upravo Rusi cine jedan deo robovske snage u USA. Znas koliko njih radi sezonski ili preko raznih organizacija u USA ? mnoooogooo
E sad...ti ljudi zarade oko 1000 mesecno sa 1 poslom i njima je ok...zato sto u Rusiji 1000 dolara mesecno sanjaju...i to su opet samo oni ljudi koji su uspeli da ustekaju 2-3000 da uopste odu u USA...

Nisu gluposti, bio, video iz prve ruke, ziveo, radio . . . da li si zaista spreman da ides toliko daleko da me ubedjujes da ono sto sam rekao nije istina a pritom se uzmu u obzir cinjenice vezane za moj i tvoj kontakt sa Amerikom ? to bi bio cist bezobrazluk sa tvoje strane...veruj mi.

pricas gluposti. najobicnije gluposti.

radis verovatno u nekom hotelcicu koji nudi studentima work & study fore i oni posto nemaju dovoljno novca da odputuju u ameriku kao turisti pristanu da rade kao hotelski robovi i budu izrabljivani par meseci da bi osetili tih par meseci cari americkog nacina zivota.

mislim nista novo i iz srbije ide mnogo omladine tako da radi .

ono sto hocu da kazem jeste da obican rus moze mnogo bolji posao da dobije u Rusiji recimo u Moskvi ili St. Peterburgu, nego u americi, pre svega zato sto u americi cak i da ima zavrsen fakultet moze da radi samo neki prost posao jer mu se diploma ne priznaje drugo yebe ga i neznanje engleskog jer relativno manjina zna engleski da govori tecno...

sto se tice iz srpske perspektive lakse se dolazi do posla neuporedivo u moskvi nego u americi....

ne znam zasto je to tako - ali tako je...

Ja imam licnog vozaca.

verovatno tatu ili mamu :) :hahaha:

060711005.jpg

Zato se ljudi masovno iseljavaju u Rusiju?

ranije je rusija bili u govnima i retko je ko tamo isao. zadnjih par godina situacija je mnogo drugacija i mislim da danas godisnje mnogo vise srba ode u rusiju nego u USA da radi, pre svega zato sto se mnogo lakse dolazi u Rusiji do posla nego u USA.

U Usa je ekonomska kriza i recesija dok je u Rusiji opsti ekonomski polet i glad za radnom snagom....

drug mi radi u moskvi u jednoj gradjevinskoj firmi kao neki obican cinovnik i ubija se od para evo asd kupuje novog BMW-a 5ticu dok u americi obican cinovnik sebi moze da priusti nekog chevroleta ili daewoo-a dok samo najvisa klasa sebi kupuje limuzine kao sto su lexus , bmw ili mercedes....

Imam i ja druga iz Moskve, koga zamalo nisu oteli - nikud ne ide bez obezbedjenja, i blindiranog auta.
A jesil video kako izgledaju moskovski stanovi - dupla celicna vrata, ako nemash kameru u ulazu bolje je da se selish odatle. Ma žasu tebra - neka hvala Beograd je ipak Beograd - sa svim svojim manama i vrlinama - i ovde se zaradi $3000 , ko zna zna.
Savetujem ti da zavoliš Srbiju, više nego Rusiju...

Imam i ja druga iz Moskve, koga zamalo nisu oteli - nikud ne ide bez obezbedjenja, i blindiranog auta.
A jesil video kako izgledaju moskovski stanovi - dupla celicna vrata, ako nemash kameru u ulazu bolje je da se selish odatle. Ma žasu tebra - neka hvala Beograd je ipak Beograd - sa svim svojim manama i vrlinama - i ovde se zaradi $3000 , ko zna zna.
Savetujem ti da zavoliš Srbiju, više nego Rusiju...

ja vise volim srbiju od rusije, inace da je drugacije bio bih u rusiji.

no to ne menja stvar da se trenutno najvece i najbrze pare mogu zaraditi tamo - u rusiji.

to je zato sto je potraznja za kvalifikovanom radnom snagom velika a konkurencija mala. samim tim vrednost radne snage je veca jer je ima malo . jos dodaj na to da srbin vrlo lako moze da dodje do radnih papira u rusiji , dok u americi tako nesto moze samo da sanja.

barem vecina....

pricas gluposti. najobicnije gluposti.

radis verovatno u nekom hotelcicu koji nudi studentima work & study fore i oni posto nemaju dovoljno novca da odputuju u ameriku kao turisti pristanu da rade kao hotelski robovi i budu izrabljivani par meseci da bi osetili tih par meseci cari americkog nacina zivota.

mislim nista novo i iz srbije ide mnogo omladine tako da radi .

ono sto hocu da kazem jeste da obican rus moze mnogo bolji posao da dobije u Rusiji recimo u Moskvi ili St. Peterburgu, nego u americi, pre svega zato sto u americi cak i da ima zavrsen fakultet moze da radi samo neki prost posao jer mu se diploma ne priznaje drugo yebe ga i neznanje engleskog jer relativno manjina zna engleski da govori tecno...

sto se tice iz srpske perspektive lakse se dolazi do posla neuporedivo u moskvi nego u americi....

ne znam zasto je to tako - ali tako je...

Radio sam na vise mesta i na vise poslova
i kada nisam bio na programu sretao sam ljude sa programa
druzio sam se(i dalje je tako) uglavnom sa Amerima -a veruj mi ima i pametnih i normalnih-
tako da sam upoznat vise od tebe sigurno.

idu ljudi, zasto da ne, nista ja ne kazem niti sporim
isao sam i ja svojevremeno
e sad,
zasto Ameri(studenti) ne idu u Rusiju
kao Rusi u Ameriku ?
vec obratno...u cemu je fora ? za 3000 dolara mozes da napravis vrlo lepu turu po severnoj Americi, da vidis gotovo sve sto te zanima. Od istocne do zapadne obale...al ne ...oni uloze te pare da bi zaradili vise...i veruj mi da tih 4 meseca uopste ne osete cari USA nacina zivota jer mnogo rade...vise od svih! sada cujem Bugari ih preticu, nisu vise najbolji radnici.
Diploma se itekako priznaje, samo treba imati diplomu drzavnog fakulteta i jaku volju...i naravno poceti taj proces na vreme...
Ebe mi se za one sto ne znaju dobro engleski...najlaksi i najprisutniji jezik na svetu...a Ruski svi Srbi tecno pricaju pa zbog toga imamo laksu prodju u Rusiji...ok :)

ja vise volim srbiju od rusije, inace da je drugacije bio bih u rusiji.

....
ne bih se baš složio, ovolike izlive ljubavi prema jednoj stranoj zemlji i zaljubljenost u njenog premijera se ne vidja često. Da su nas barem nečim zadužili pa hajde.

Elem, u Rusiju dakako odlaze ljudi da rade - uglavnom gradjevinci - ali ponudi im USA ili Rusiju svi bi šmugnuli u prokletu Ameriku.
Zašto - jednostavno kvalitet života care - niko neće da se mrzne na -20, u zemlji gde prodavačica te ne konstatuje u prodavnici, gde ne daj bože da treba da završavaš problem u državnoj administraciji uz nevidjenu birokratije i korupciju, i gde lasno mogu da te ukokaju krimosi...:thumbdown:

Ne glorifikujem Ameriku, ali mrsko mi je da neko toliko hvali Ruse - da je slep kod očiju.

prijatelj mi je radio 4 godine kao krupijee na onim brodovima za krstarenje pa mi je preneo svoja iskustva .....

e pa vidis...imam i ja iskustva sa tim brodovima
opis posla mi je bio takav da sam bio sa gostima gotovo sve vreme tako da sam gledao sta se radi...

1. Ameri uvek ostavljaju bar 15 % tip jer je to pravilo u USA
2. Rusi kad dodju na bar i kad su usluzeni ne kazu ni hvala (na to su mi se zalili barmeni i konobari sa 4 kontinenta)
3. Kada bi ih video kako se ponasaju kada je vreme rucku(rusi, naravno) temelj svih tvojih rusofilskih pogleda bi se srusio...ja ono nisam video nigde...a bio sam i u jednom beduinskom plemenu u Sahari...kao da ce hrane nestati ...
4. Ne znam kolike tipse daju Rusi(nisam radio kao barmen i konobar) ali ispricacu ti nesto - pice je besplatno u baru do 12
u 3 do 12, grupa Rusa odlazi na bar i svaki od njih narucuje po 10 piva, tj koliko god moze...iznapijaju se, onda povracaju gde stignu...lobi, bazen, stepenice...
Onda se deru u hotelu a kad dodju da ih smire oni masu dolarima,kao da uzmu pare a oni da nastave da pevaju i da se deru....smesno, kao nasi vitezovi asfalta u veselim 90'-im...
To mi niko nije pricao, licno sam video.

opet kazem, svuda ima svega...ne bih da generalizuem

У Русији се наставља развој инфраструктуре наноиндустрије

Федерални циљани програм развоја инфраструктуре наноиндустрије ће бити настављен у 2011. години. То ће омогућити да се отворе сви центри који су били планирани у оквиру националне нанотехнолошке мреже. У Русији већ делује 14 научних центара, везаних за нанотехнологије, који су постали језгро националне нанотехнолошке мреже у формирању и чијим услугама се 2008. године користило 290 научних организација.

У Русији се наставља развој инфраструктуре наноиндустрије

Федерални циљани програм развоја инфраструктуре наноиндустрије ће бити настављен у 2011. години. То ће омогућити да се отворе сви центри који су били планирани у оквиру националне нанотехнолошке мреже. У Русији већ делује 14 научних центара, везаних за нанотехнологије, који су постали језгро националне нанотехнолошке мреже у формирању и чијим услугама се 2008. године користило 290 научних организација.

Biće nastavljen a.. :think:

Prvo ono povećanje penzija u najavi, sad ovo... Alal vera, kod njih nema krize... :heart:

Biće nastavljen a.. :think:

Prvo ono povećanje penzija u najavi, sad ovo... Alal vera, kod njih nema krize... :heart:

Nema kod Rusa krize..
Rezerve i dalje rastu-prosle nedelje skok od 4.3 milijarde dolara..

MOSCOW, July 30 (RIA Novosti) - Russia's international reserves, largely holding gold and foreign exchange, increased by $4.3 billion to $402.4 billion in the week of July 17-24, the Central Bank of Russia said on Thursday.

Nema kod Rusa krize..
Rezerve i dalje rastu-prosle nedelje skok od 4.3 milijarde dolara..

MOSCOW, July 30 (RIA Novosti) - Russia's international reserves, largely holding gold and foreign exchange, increased by $4.3 billion to $402.4 billion in the week of July 17-24, the Central Bank of Russia said on Thursday.

:rotf::rotf::rotf:.......ceo svet je zahvatila kriza, samo nije ruse.......:rotf:

boze, koliko glup rusofil moras biti da poverujes u bajke o dva kepeca koji ne osecaju svetsku ekonomsku krizu.............garant nema ni meksickog gripa kod rusa.......:hahaha:

:rotf::rotf::rotf:.......ceo svet je zahvatila kriza, samo nije ruse.......:rotf:

boze, koliko glup rusofil moras biti da poverujes u bajke o dva kepeca koji ne osecaju svetsku ekonomsku krizu.............garant nema ni meksickog gripa kod rusa.......:hahaha:
Istina je da ceo svet drma Kriza-ali je u Kini rast GDP- preko 7%..
Rusija ima pad GDP-a-ali poslednji rast cene nafte puni budzet i kriza ce biti manja od ocekivane...

Back