Русија кажњава Пољску због споменика?

Можда су уклонили са неких туристичких рута, да не боде очи, али његов маузолеј и даље стоји надомак Мадрида.

То је гробница где се налазе посмртни остаци људи са обе зараћене стране из шпанског грађанског рата.

, Шта је урадила поводом тога што смо ми овде у Србији порушили такође многе партизанске споменике, променили улице, избрисали из школског система комплетну историју тог доба ? ,.

Gde su to u Srbiji srušeni "takođe mnogi partizanski spomenici"? I odakle je izbrisana istorija tog doba, u Srbiji?

Da ti nisi pomešao Srbiju sa susjednom nam bivšom SFRJ Republikom koja se diči svojim antifašizmom, pa sada iznova diže spomenike iz NOB koje je uredno dizala u vazduh tijekom devedesetih?

I sada, pazi detalj, moja malenkost živi u ulici Maršala Tita, dok istovremeno nepokoreni grad Zagreb I malo manje nepokoreni Karlovac ime dotičnog komunističkog zlotvora skidaju sa ulica I trgova.

Није имао ниједну једину.
Хахаххахахахахаха. ЛОЛ
Не.
Да, али ти немаш везе са реалношћу. Ти живиш у неком комуњарском паралелном универзуму, који је забавно суманут.

Поредити битангу Стаљина и са најгорим римским царем је... смехотресно.

Pogledaj svoj post. Ima li tu ijedan argument? Znaš ko tako piše i govori?
Članovi raznih komiteta su voleli u svakoj diskusiji manjak argumenata nadomešćuju bombastim uvredljivim epitetima.
Tvoje pisanje me asocira na izjavu nekog predstavnika SSRN (ne pamtim mu ime, niti je zaslužio da mu se ime pamti) "Nisam čitao knjigu "Nož" Vuka Draškovića, ali znam da je šovinistička i neprijateljska"
Kao da sam se vratio u kraj 70-tih, početak 80-tih, kao da sad gledam krezavog alkosa koji urla "Ne diraj mi Tituuuu!".

Kako se ne stidiš svog pisanja i svojih neutemeljenih stavova (ukoliko se bilo koji stav osim slepe mržnje prema Rusiji može pronaći)?
Tvoj stil pisanja (koji odražava tvoj način razmišljanja) je primer najgoreg nasleđa koje nosimo iz doba komunizma - mentaliteta apartčika, dizača ruke koji se kreću sa odozgo zadatim trendom.
Prepoznaješ ti to, znači nisi glup, zato si toliko i ostrašćen - hoćeš da se boriš za svoj stav, nemaš argumente, zato moraš da vređaš i da se podsmevaš.

Mudri su rekli - ko ne pamti istoriju dožavljava da mu se ona ponavlja.
Očigledno treba Rusi Poljacima da renoviraju parlament kao što su Nemcima, pa će i Poljaci početi mudrije da razmišljaju i da poštuju mrtve.

2013-01-22-bkin-bundestag.jpg
IMG_0446.jpg

Па наравно да нећеш добити аргументе.

Ако неко каже: "Ванземаљци са Сиријуса су ме јуче отели, дај ми неки аргумент који доказује супротно", једини аргумент који може да добије зове се "Рисперидон".

Па наравно да нећеш добити аргументе.

Ако неко каже: "Ванземаљци са Сиријуса су ме јуче отели, дај ми неки аргумент који доказује супротно", једини аргумент који може да добије зове се "Рисперидон".

U ovom postu koristiš demagogiju - još jedan omiljeni način izražavanja apartčika.
Ovde ne pričamo o vanzemaljcima, nego o ljudima koji su živeli.
Pričamo o događajima koji su dokumentovani.
Postoje spisi, arhive, memoari... Možeš li da se pozoveš na bilo šta od toga, ili si samo još jedan kafanski političar čija se prednost u debati meri isključivo decibelima?

U ovom postu koristiš demagogiju - još jedan omiljeni način izražavanja apartčika.
Ovde ne pričamo o vanzemaljcima, nego o ljudima koji su živeli.
Pričamo o događajima koji su dokumentovani.
Postoje spisi, arhive, memoari... Možeš li da se pozoveš na bilo šta od toga, ili si samo još jedan kafanski političar čija se prednost u debati meri isključivo decibelima?

Не, причамо о неком паралелном универзуму у твојој глави напаћеној.

Он има подједнак кредибилитет као приче о Ванземљацима, па ћемо га тако и третирати.

А сад иди да мастурбираш на лењина док озбиљни људи разговарају.

Не, причамо о неком паралелном универзуму у твојој глави напаћеној.

Он има подједнак кредибилитет као приче о Ванземљацима, па ћемо га тако и третирати.

А сад иди да мастурбираш на лењина док озбиљни људи разговарају.

Opet nedostatak bilo kakvog arguenta nadoknadjuješ uvredama. :(
Mislim da bi ti bilo bolje da svoje vreme posvetiš čitanju - pročitaj par knjiga umesto što se baviš mentalnom onanijom po forumima.

Za početak ti predlažem "Arhipelag gulag" od Aleksandra Solženjicina - 1200 strana analize zločina komunista u SSSR
Onda možeš da pročitaš "Oni moraju umreti" (ne sećam se autora, možda je Graves) o gladijatorima u starom Rimu.

Kad te dve knjige pročitaš, onda možemo da pričamo o jednoj tvojoj rečenici koju si napisao - da je poredjenje Staljina i Rimskih careva smehotresno. Kad tu temu apsolviramo, onda možemo dalje...

Iskreno, ovaj post ne pišem samo tebi - uvidjam da nisi vredan truda, pišem u nadi da će još neki forumaši, inače skloni paušalnom lupetanju kao i ti, pročitati ovo i razmisliti o tome da treba malo da se upoznaju sa temom o kojij pišu.
Ovaj forum treba da bude mesto gde ćemo sučeljavati stavove i argumente i na osnovu njihove razmene razvijati i evoluirati sopstveno vidjenje sveta, a ne mesto gde kompleksaši iživljavaju svoje frustracije.
Neću da više komentarišem tvoje postove - nisi vredan truda.

Шпанци су пре 6 или 7 година уклонили последњи Франков споменик, стога не би требало замерати Пољацима што склањају комунистичке.

Samo sto je Franko ganjao crvene,da je Frankozovski imao bi u Poljskoj spomenik na sve i jednom trgu

Mislim da bi ti bilo bolje da svoje vreme posvetiš čitanju - pročitaj par knjiga umesto što se baviš mentalnom onanijom po forumima.

Za početak ti predlažem "Arhipelag gulag" od Aleksandra Solženjicina - 1200 strana analize zločina komunista u SSSR
Onda možeš da pročitaš "Oni moraju umreti" (ne sećam se autora, možda je Graves) o gladijatorima u starom Rimu.

Kad te dve knjige pročitaš, onda možemo da pričamo o jednoj tvojoj rečenici koju si napisao - da je poredjenje Staljina i Rimskih careva smehotresno. Kad tu temu apsolviramo, onda možemo dalje...

Iskreno, ovaj post ne pišem samo tebi - uvidjam da nisi vredan truda, pišem u nadi da će još neki forumaši, inače skloni paušalnom lupetanju kao i ti, pročitati ovo i razmisliti o tome da treba malo da se upoznaju sa temom o kojij pišu.
Ovaj forum treba da bude mesto gde ćemo sučeljavati stavove i argumente i na osnovu njihove razmene razvijati i evoluirati sopstveno vidjenje sveta, a ne mesto gde kompleksaši iživljavaju svoje frustracije.

Пази, ти си комуњара, тренутно у терању.

Зато овде пишеш неке трактате и филипике, које су смехотресне. Ниси први који се тога сетио, већ неки двадесети са којим сам имао дубиозну част да дискутујем о тим темама током година. Па просто, ниси вредан неког озбиљнијег разговара са мном.

Што значи да, сад лепо идеш да измастурбираш над Капиталом, да се мало смириш, па кад, ако једног дана, будеш био човек, онда ћемо да причамо. Можда.

А можда и Не.

Samo sto je Franko ganjao crvene,da je Frankozovski imao bi u Poljskoj spomenik na sve i jednom trgu

Hteo je da kaže kad levičari u Španiji mogu da naknadno ruše spomenike Franku onda valjda i desničari u Poljskoj imaju prava da ruše spomenike sovjetskih boraca.
Onda valjda po toj analogiji i sadašnji Srbi imaju pravo da ruše tursku zaostavštinu i spomenike to čusmo i od još jednog diskutanta.

Poslednja izmena:
Hteo je da kaže kad levičari u Španiji mogu da naknadno ruše spomenike Franku onda valjda i desničari u Poljskoj imaju prava da ruše spomenike sovjetskih boraca.
Onda valjda po toj analogiji i sadašnji Srbi imaju pravo da ruše tursku zaostavštinu i spomenike to čusmo i od još jednog diskutanta.

ne zam koliko je to u vezi kada Spanci uklanjaju spomenike Spancu i Poljaci tudjinima Sovjetima

Spomenik je spomenik - obeležje jednog vremena, ili nekog dogadjaja.
Nebitno na kom delu zemljine kugle, ili u kojoj ideologiji - spomenike ne treba ni sve ostavljati, ni sve rušiti.
Sve totalitarne ideologije su sklone dizanju spomenika i gde treba di gde ne treba, ali to ne zači da posle diktature sve spomenike treba rušiti. Postoje istoričari i istoričari umetnosti koji treba da odluče da li je neki spomenik vredan ostavljanja, ili ne.
Ne može istu vrednost imati spomenik Titu u nekoj palanci koji je podignut iako Tito nikad tuda nije prošao i spomenik Titu u Kumrovcu. Pomenuh Tita, ali isto tako mogu pomenuti Franka, ili Čaušeskua, samo ne znam gde su rođeni.
A spomenici borcima moraju biti tabu za svakoga. Onaj ko te spomenike ruši samo skuplja brze političke poene i pokazuje da nema mudrosti ni da upravlja prodavnicom mešovite robe, a ne državom.

Ма, нема везе, и ако их уклоне, саградиће Руси нове кад следећи пут наврате.
Ti bi uzivala da po sedamnaesti put Nemacka i Rusija ( usput i Litvanija) rasparcavaju Poljsku?
Od kud vam ta mrznja prema drugim ljudima?

- - - - - - - - - -

Gde i kada su u Spaniji ruseni spomenici Franku?

- - - - - - - - - -

U bivsoj YU su sklinuti, sklonjeni spomenici Marshalu, ulice su se preimenovale, a nije on nama doneo bas toliko zla kao sto su Hitler
i Staljin recimo ovom Poljacima. Sta vas bre briga sto neki Poljaci sklanjaju spomenike pa im jos pretite da ce im Putin yebati sto majke
kad ponovo udje na belom konju u Poljsku.

evo spomenika koji sam lično snimio u austriji

jel to hoćete?

spomenike vojnicima koji su okupirali srbiju i jugoslaviju???

Pogledajte prilog 448790

- - - - - - - - - -

.....toten kameraden

poginulim drugovima u ww2

- - - - - - - - - -

jel bi to da postavite u svom dvorištu?
Zasto bih ja u svom dvoristu, ataru, gradu, drzavi postavljala spomenike poginulim Nemcima, Francuzima, Poljacima.
I kakve veze imaju ovi vojnici sa tvojom komunistickom ideologijom?
Svakako da vojnici moraju i treba da budu sahranjeni nego ja ne vidim vezu ovde sa Poljskom i sa samom temom.

U bivsoj YU su sklinuti, sklonjeni spomenici Marshalu, ulice su se preimenovale, a nije on nama doneo bas toliko zla kao sto su Hitler
i Staljin recimo ovom Poljacima. Sta vas bre briga sto neki Poljaci sklanjaju spomenike pa im jos pretite da ce im Putin yebati sto majke
kad ponovo udje na belom konju u Poljsku.

A ko se to protivi uklanjanju spomenika Staljinu u Poljskoj ?.

Nisam pratio živoputešestvija frankovih spomenika te prema tome ne znam , možda bi to pitanje trebalo postaviti onome ko o tvrdi.
Ja sam se kao malo "bavila " time, boila sam nekoliko puta tamo, Spanija ima problem ( slican srpskom , tipa cetnici, partizani, ljoticevci, nedicevci) i to nije ni do
dan danas reseno jer, kao i u Srbiji ima porodica gde su svi preci izginuli na jednoj strani, a opet u istom broju i onih drugih.
Vec 70 godina u udzbenicima se taj deo istorije preskace. Kao i kod nas,.

Mnogo su tuzni, strasni, zayebani ti gradjanski ratovi gde sam ja tvoj, a ti moj neprijatelj.

- - - - - - - - - -

A ko se to protivi uklanjanju spomenika Staljinu u Poljskoj ?.
Od kud znam, nadam se da nikada nisu tamo ni postojali.
U Ceskoj sam vidjala spomenike sa Karl Marksom, ali sad, Marks je filozofija, nije ubica, ostaje to tamo kako je.
Ostaje sve i u DDRu ( bivsem) nema ritualnog rusenja.

Ja sam se kao malo "bavila " time, boila sam nekoliko puta tamo, Spanija ima problem ( slican srpskom , tipa cetnici, partizani, ljoticevci, nedicevci) i to nije ni do
dan danas reseno jer, kao i u Srbiji ima porodica gde su svi preci izginuli na jednoj strani, a opet u istom broju i onih drugih.
Vec 70 godina u udzbenicima se taj deo istorije preskace. Kao i kod nas,.

Mnogo su tuzni, strasni, zayebani ti gradjanski ratovi gde sam ja tvoj, a ti moj neprijatelj.

.

Mene živo zanima da li su porušeni svi Frankovi spomenici u Španiji ili je kolega nama ovde dao dezinformaciju .

Centralni spomenik sa nekim krstom od 100 metra i kostima i Franka i 30.000 ubijenih i dan danas je hodocasce nekih desnicara, ljubitelja
Franka, nema tamo rusenja spomenika, a spomenika bas i nije bilo, ovaj je najvazniji.
Ovde ima raznih slika i situacija gde se tao hodocasce posecuje na spanski drzavni praznik i to ce tako verovatno i ostati.
Istorija je uvek neprijatna kada nema pobednika.

http://www.zeit.de/wissen/geschichte/2015-11/franco-spanien-diktator-gedenkstaette-fs

Шпанци су пре 6 или 7 година уклонили последњи Франков споменик, стога не би требало замерати Пољацима што склањају комунистичке.

Neka oni sklanjaju svoje komunisticke, ali nemoj tudje antifasisticke. Prosto je u najmanju ruku necivilizovano.

Хитлеровом сину сада гријеш питу, бацила си моју од зумбула киту!

Постала си Дама Црног Куплераја, а ја ћу да хладим Труманова Јаја.
To se bre jeda, pravi se kajgana:D

- - - - - - - - - -

Хитлеровом сину сада гријеш питу, бацила си моју од зумбула киту!
.
Ma ona uopste i ne razume o cemu ovde pricamo:D

Ti

. Sta vas bre briga sto neki Poljaci sklanjaju spomenike
.

Требала би исто да кажеш кад срби прекину пројекцију шиптарског филма. Или кад ставе транспарент "нато убице". Или кад не желе да обнављају гробље побијених нациста.

Back