Rusija brani Kosovo-VETO u UN krajem Marta..

Kad svi seru, sto bi' je gledo' sa strane:

Vojska bivse Jugoslavije bila je sistematski naoruzavana i sa istoka i sa zapada posle 2. sveCkog rata da bi mogla da napravi problem onoj drugoj strani. Za tih 30ak godina, bogumi se dobro naoruzala. A ondak je Varsavski pakt uz'o pa prs'o. I nestade potreba za takvom vojskom bivse Jugoslavije. Ali, ta vojska je i dalje postojala tako lepo naoruzana a to je za ozbiljne zapadne faktore bilo neprifatljivo pa je...dalje znate.

a ja recimo mislim da bi bilo korisno setiti se onoga sistema vrednosti iz onoga vremena, vratiti kralja, malo spustiti loptu i srediti ovu drzavu. svi pljuju na komunjare, ali nece da vrate kralja oce nesto trece...
naravno za razliku od onda, treba zenama dati pravo glasa :) i neke stvari promeniti,
ali mislim da bismo trebali vaskrsnuti neke tradicionalne vrednosti onoga vremena.
setite se zejtinlika. koliko vas je bilo tamo?

SIGNATURE 350:
a ja recimo mislim da bi bilo korisno setiti se onoga sistema vrednosti iz onoga vremena, vratiti kralja, malo spustiti loptu i srediti ovu drzavu. svi pljuju na komunjare, ali nece da vrate kralja oce nesto trece...
naravno za razliku od onda, treba zenama dati pravo glasa :) i neke stvari promeniti,
ali mislim da bismo trebali vaskrsnuti neke tradicionalne vrednosti onoga vremena.

Jos kad kazu da kralj ne zna jezik,he.
Mislim Tito ga je bas znao...tako se citko i fino izrazavao da ni on verovatno nije znao sta je rekao.
Bitno je bilo aplaudirati i biti vidjen za vreme aplaudiranja.

ne nego je bitno da kralj "ne valja" jer ga je DOS doveo.
da su ga neki drugi(zna se ko) doveli onda bi on bio proglasen za cara i kralja srba.
meni ne smeta sto covek ne zna da prica kako treba (mada vec lebac mu mogo je naucit za svo ovo vreme) mislim da je on bitniji kao figura i kao prefiks drzavi "Kraljevina Srbija" i da svaka institucija ponese prefiks "kraljevska/i"

Norma Kampl:
Проучи мало нашу историју, задњих 200 година.

Rusiju boli uvo za Srbiju zadnjih 100 god ( kad god nam je trebala njena pomoc ) . Rusija tj . SSSR nije mogo sebe da sacuva kamoli da se bahcu sa nekom Srbijom tj. Yugom . A Srpska politika je bila - kad god se neko sranje napravi zovi upomoc Ruse - narocito u Slobovo vreme - a Rusija je kao pomagala Srbiji ali to se svelo samo ne prazne price . Sto nije ulozila veto 1999 na bombardovanje Srbije ? Yes boleo je ****** za Srbe njima je ionako bilo u interesu da se vode ratovi u Yugi , tako da bi oni iskoristili priliku za gradnju baze na Kosovu . Ali Ameri bili ambiciozniji jbg. Sloba je bio ruski covek , u jednom trnutku je bio kljucni faktor u izazivanju rata Rusije sa Amerikom . U jednom trenutku bilo je pitanje ko ce prvi stici na Kosovo , cije trupe , Ruske ili Americke . Ruski avioni su vec bili poleteli , ali vuna . Evropska unija zapreti ukrajni da nece uci u uniju ako propuste ruske vojne avione . Tako rusi nisu imali izbora . I odustali su od cele stvari . Na rat nisu pomishljali normalno iako su tu bazu vec dugo planirali - nisu kao mi Srbi .

SIGNATURE 350:
da, pozivaju i laju na srpstvo, na slavne dane oslobodilackih balkanskih ratova i pljuvanje u lice austrougarskom okupatoru,
i onda kada ja postavim temu da mi budemo kraljevina, opljuva me narod samo sto me nisu na forumu obesili (u rimu forum je trg ako neko nezna)

А што да те 'бесе - па СРБИЈА ЋЕ У ДОГЛЕДНО ВРЕМЕ БИТИ КРАЉЕВИНА!

savin:
Kosachiev tvrdi da PACE nema pravo da odlucuje u vezi statusa Kosova i da se finalna odluka moze doneti samo u UN-gdje ce Rusija glasati protiv..

Russia will veto a United Nations resolution on Kosovo if Europe's human rights watchdog supports a draft proposal granting independence to the historically Serbian province, a senior Russian lawmaker said Wednesday.

"If today the assembly [the Parliamentary Assembly of the Council of Europe] gives its backing to proposals granting Kosovo independence [on certain conditions], then the Russian delegation will not be able to support the resolution as a whole," said Konstantin Kosachev, who heads the Russian delegation to PACE.

Russia has always supported territorial integrity in the Kosovo issue, he added.

MI POBEDJUJEMO

SLAVA RUSIJI

Rusija će zbog nas staviti VETO isto kad i RADIKALI dođu na vlast..

SIGNATURE 350:

Pa naravno brate . Znas sta danas znaci za jedan narod , za jednu drzavu , jednu naciju da ima Kralja . Nema to svako :-D . Imali bi smo mnogo vecu cast i ugled inostranstva kada bi postali Monarhija - ne ona stara , vec neki mixs poput Engleske . Naravno to bi bila demokratija , kao sto je npr. Engleska kraljevina tako bi bila Srbija Kraljevina . Kralj bi imao veoma mali uticaj na stvari u drzavi , ali bi se svakako pitao . Sta bi neke drzave dale da mogu da imaju kralja . To je tradicija . A Srbi to odbacuju . Odprilike mi smo sve sto valja odbacili , a sve sto nevalja prihvatili . Od svega najgoreg prihvatili smo Komunizam koji nas je skroz unistio . Posledice komunizma ce se osecati sve dok su zivi ljudi koji su ga zahvatili . Znaci jos nekih 50 godina

Rusija je danas, definjtivno, nesto drugo od Gorbacova i Jeljcina. Na Kosmetu su prvo usle Ruske trupe iz Bosne i dobili su svoj kanton sa centrom u Malisevu, ali Srbi od toga skoro nikakve vajde nisu imali (bili su u regionu u kome uopste nije bilo i sad nema Srba), osim sto bi po neki bolesnik iz enklava bio njihovim vozilima prebacen u Srbiju. Povlace se sa kosova kada je doslo par meseci posle petog oktobra. Mislim da bi danas situacija bila za nijansu bolja da su njihovi vojnici dole.

Nato bombardovanje je izvedeno bez dozvole UN tako da Rusija tada nije imala priliku da ulozi veto. Mislim da je i to bilo po dogovoru Rusija - SAD.

Niko nista ne rada ako je svestan da mu to moze stetiti, pa tako da se i od Rusa ne sme ocekivati neki prevelik rizik. Da oni nisu istupili cvrsto sa stavom da se ne moze odluciti na brzinu, do kraja 2006. bilo bi kosovo republika. Dakli dalu su jos neki minut Srbiji i u EU se cuju jos neki glasovi koji su protiv nezavisnosti.

Mislim da se nece desiti nesto revolucionarno ali sacekajmo pa mozda stvarno izadje na videlo ta mocna Rusija koju je Putin stabilizovao i koja se ne boji nikoga i dovoljno je jaka u svakom pogledu. SACEKAJMO!

Ma kakva monarhija kakve gluposti, kao da je to sad presudno za Srbiju. Ima milion drugih bitnijih stvari, koje nece se resiti ako umesto Republika Srbija pise Kraljevina Srbija. Svi navode primer Velike Brritanije kao ekstra jake monarhije kao da Engleska ne bi bila to sto jeste da nema kraljicu. Pogledajte malo i druge zamlje monarhije a ne samo skandinavske I UK.

eto vidis ja ne mislim da je monarhija glupost, vec jos jedan od pokazatelja da imamo istoriju i tradiciju, i da imamo kraljevsku lozu, i da nismo tikva bez korena.
ali poslednje sto nam fali je da stavimo kraljevinu pa da nam se neki a-la nikolic ili vucic oglase kako je to neki pro-zapadni kralj i nije ni pravi kralj i neznam ni ja sta, pocnu da protestuju. da skidamo kralja da se sramotimo... nije zasad povoljna klima za proglasenje kraljevine.
inace recimo u britaniji, kralj igra funkciju preDSednika:D drzave, premijer je taj koji upravlja, a kralj je onaj koji je figura i koji potpisuje zakone koje donese skupstina

KLazar:
Ma kakva monarhija kakve gluposti, kao da je to sad presudno za Srbiju. Ima milion drugih bitnijih stvari, koje nece se resiti ako umesto Republika Srbija pise Kraljevina Srbija. Svi navode primer Velike Brritanije kao ekstra jake monarhije kao da Engleska ne bi bila to sto jeste da nema kraljicu. Pogledajte malo i druge zamlje monarhije a ne samo Skandinavske I UK.

Pa sada,nije samo skandinavske zemlje (pise se malim slovom). ;)
Ima tu i zemalja Beneluxa...Holandija,Belgija,luxemburg (ajde luxembrug nije neka drzava,hehehe),pa Spanija ( ne mogu da se setim sad za Potrugaliju,stade mi mozak),pa Danska. Ipak je to puno drzava u evropi koje su monarhije. Plus Japan!
Ali slazem se da ima gomila drugih pitanja da se rese.

Ma i sam tradicionalista i ja sam za favorizovanje srpske istorije i tradicije, slazem se da imamo puno toga cime bi smo mogli da se pohvalimo iz proslosti ali stvarno mislim da bi sada bilo smesno proglasavati monarhiju u Srbiji. Mogu i ja sada nabrajati zemlje koje su nekad bile monarhije a sada su republike i da im cvetaju ruze ali nisam na to mislio.

Mislim da je to totalno bespotrebno i da nece nista bitno promeniti, cak verujem da bi nam u ovim trenucima to moglo otezati stvari i mislim da nikad nece postojati volja da se proglasi monarhija. Istina ne znam i da li postoji odredjena procedura npr. referendum, dvotrecinska vecina, itd. ..

Licno mislim da mi ne bi smetalo da smo monarhija ali opet kazem da mi deluje mnogo neozbiljno u ovom periodu baviti se tim pitanjima.

Moj stav je da se prema dinastijom Karadjordjevic trenutno postupa nesto kao sa crkvom, svako postovanje i sve sto im treba ali dalje od drzavnih stvari pa cak i ako je cisto simbolicka uloga.

sada politicka klima ne odgovara proglasenju monarhije, jer postoje politicka pitanja oko kojeg je narod podeljen u 3-4 stada. i kralj bi morao prici jednom od tih logicno ima i on mozak. i tu bi se stvorio problem. kralj bi postao stranacki orijentisan zvanicno.
zasad treba da cuvamo kraljevstvo na polici, a posle ako se ikad mi oko necega dogovorimo i sredimo, onda cemo skinuti s policu i otpakovati

Back