Rusi već uplaćuju novac za NIS!

pa ja mislim da bi i trebale da idu pare u Vojvodinu , ali to opet nije razlog u ovom slucaju ,niti ikakvi autonomasi Kostres , Canak ,Pajtic i ostali
pare se uplacuju budzetu APV iskljucivo radi ostvarivanja ustavne obaveze da se za kapitalna ulaganja u pokrajni izdvaja najmanje 7% republickog budzeta ,a te pare nisu bile predvidjene u budzetu RS za ovu godinu nego su namirene od novca za NIS

Ovo si sad izmislio nabrzaka, ali dobro navikli smo. Nije to uopste osnov zbog koga se pare otimaju od ostalih gradjana Srbije - vec je osnov nenormalni Zakon o privatizaciji po kome 50% sredstava od privatizacije preduzeca sa teritorije pokrajine - ostaje pokrajini. Oni pored toga ocekuju jos 40%, nakon donosenja onog separatistickog statuta.

Pa zaseban deo. Posebna pokrajina. I vojvođanska imovina se da Vojvodini da ona da Srbiji deo. I obrnuto.

Nista ti opet nisi razumeo. :(
Od prodaje preduzeca sa teritorije npr. Nisa, jednako korist imaju stanovnici Nisa, Beograda i Novog Sada.
Od prodaje preduzeca iz, npr. Subotice, jedini koji osete korist su stanovnici pokrajine.
To je ocigledna nepravda i time se gradjani ostatka Srbije stavljaju u polozaj gradjana drugog reda. Srbija radi Vojvodina se gradi.
Finansijska otimacina i nije bila presudni faktor pri smisljanju ovakvog sistema pljacke Srbije vec je osnovna motivacija bila stvaranje tenzije izmedju gradjana Srbije sa teritorije Vojvodine i gradjana iz ostalog dela Srbije.

:eek:
Od prodaje preduzeca sa teritorije npr. Nisa, jednako korist imaju stanovnici Nisa, Beograda i Novog Sada.
Od prodaje preduzeca iz, npr. Subotice, jedini koji osete korist su stanovnici pokrajine.
To je ocigledna nepravda i time se gradjani ostatka Srbije stavljaju u polozaj gradjana drugog reda. Srbija radi Vojvodina se gradi..
Al' si sad lupio i ostao živ, crni Rudolfe... :roll:

Ovo si sad izmislio nabrzaka, ali dobro navikli smo. Nije to uopste osnov zbog koga se pare otimaju od ostalih gradjana Srbije - vec je osnov nenormalni Zakon o privatizaciji po kome 50% sredstava od privatizacije preduzeca sa teritorije pokrajine - ostaje pokrajini. Oni pored toga ocekuju jos 40%, nakon donosenja onog separatistickog statuta.

.

jeste to je osnov , sta sam izmislio da postoji ta obaveza po ustavu ili sta vec ?

jeste to je osnov , sta sam izmislio da postoji ta obaveza po ustavu ili sta vec ?

Evo ti ga Pajtic ako meni ne verujes - osnov je Zakon o privatizaciji

http://www.rtv.rs/sr/vesti/privreda/privatizacija/2008_12_20/vest_103198.jsp
http://www.apolotv.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=1182&Itemid=124

"Nisam imao nikakve naznake da se G17 protivi tome da se zadovolji ustavni okvir ili da Vojvodina dobije 90% sredstava od prodaje NIS-a", rekao je Pajtić. Prema njegovim rečima, Pokrajini pripada 50% prihoda od privatizacije, dok će još 40% biti prebačeno nakon usvajanja Zakona o nadležnostima Vojvodine i potvrđivanja pokrajinskog Statuta.

Pa to što sam citirao. To mi nije jasno.
Ajd' sad lepo se potrudi i objasni to malo detaljnije.

:roll:
Ajmo jos jednom.
1) Proda se firma iz Nisa - novac se uplacuje u budzet Republike Srbije iz koga se finansiraju potrebe svih gradjana Srbije - kako onih u Nisu, tako onih u Beogradu i onih u Novom Sadu, podjednako.
2) Proda se firma iz Novog Sada - novac se uplacuje u budzet pokrajine iz koga se finansiraju samo potrebe gradjana pokrajine. Od toga stanovnik Nisa nema ama bas nista.

Dakle stanovnici uze Srbije svojim radom finansiraju vojvodjane, dok vojvodjani prihode od privatizacije (+jos 7% budzeta Srbije!) zadrzavaju za sebe.
Jel' treba da crtam?

Ajmo jos jednom.
1) Proda se firma iz Nisa - novac se uplacuje u budzet Republike Srbije iz koga se finansiraju potrebe svih gradjana Srbije - kako onih u Nisu, tako onih u Beogradu i onih u Novom Sadu, podjednako.
2) Proda se firma iz Novog Sada - novac se uplacuje u budzet pokrajine iz koga se finansiraju samo potrebe gradjana pokrajine. Od toga stanovnik Nisa nema ama bas nista.

Dakle stanovnici uze Srbije svojim radom finansiraju vojvodjane, dok vojvodjani prihode od privatizacije (+jos 7% budzeta Srbije!) zadrzavaju za sebe.
Jel' treba da crtam?
Hehe, pa nisi objasnio, već ponovio ono od pre.
Evo boldovano, pa podvučeno. Dakle objašnjenje, ne ponavljanje.

Hehe, pa nisi objasnio, već ponovio ono od pre.
Evo boldovano, pa podvučeno. Dakle objašnjenje, ne ponavljanje.

Pa ovo je vec smesno. Ili tuzno. Ne znam ni sam. Ajde opet da ti objasnim.

Proda se firma iz Nisa - novac se uplacuje u budzet Republike Srbije iz koga se finansiraju potrebe svih gradjana Srbije

Ti ne znas da se iz budzeta Republike Srbije finansiraju potrebe SVIH gradjana Srbije? A diskutujes na podforumu Politika? Sta ti ovde nije jasno? Iz budzeta republike Srbije finansiraju se penzije nislija i penzije vojvodjana, finansira se zdravstvo kragujevcana i zdravstvo novosadjana.

Proda se firma iz Novog Sada - novac se uplacuje u budzet pokrajine iz koga se finansiraju samo potrebe gradjana pokrajine

I sta nije jasno? Iz budzeta autonomne pokrajine Vojvodine finansiraju se samo projekti na teritoriji Vojvodine. Dakle od toga jedan nislija nema nikake koristi. Kakvo detaljnije pojasnje je potrebno?

Ako ne poznajes makar ove osnovne stvari ne znam sta trazis na ovom forumu, pa nije ti ovo skolica da te mi ovde poducavamo. Idi malo se informisi o svetu oko sebe pa se onda vrati.

@ RoccoS Vojvodina je deo Srbije, složićeš se, razvijeniji deo, oduvek bila, pričaš da manje razvijeni deo finansira razvijeni, jednostavno nije tako, a nije ni logično.

7% je samo ustavna garancija, obzirom da se taj isti RS budžet puni porezima, doprinosima i ostalim davanjima koji se ubiraju na teritoriji severno od Beograda.

Tako da, u svakom slučaju sever sigurno nije na dobitku na račun ostatka zemlje. z;)

Poslednja izmena:
Tačno DellNS.

A ti RoccoS, poradi na terminu ''objašnjenje''. Ne rečenice, već poente! Jasno je šta si ti napisao, ali ja te pitam da objasniš na koji način korist od prodaje NS firme imaju samo građani Vojvodine, kao i da objasniš na koji način korist od prodaje niške firme ima koristi cela država. Dakle, kako objašnjavaš da tu nema jednakosti.
Jednostavno te pitam... Daj makar primere, neke dokaze (a da nije Šekijeva knjiga).
Crni Rudolfe... :lol:

I nemoj da si besan, znaš da ne volim besne ljude.

Jel' se ti to zayebavas sad? Ne verujem da si toliko ogranicen pa da i dalje ne kapiras. Znaci sigurno se zayebavas. Ili se bar ja nadam da se zayebavas, u suprotnom bilo bi pretuzno i za tebe i za ovu Krstaricu kojoj si administrator.

ja te pitam da objasniš na koji način korist od prodaje NS firme imaju samo građani Vojvodine

Tako sto novac od prodaje NIS-a odlazi u budzet pokrajine Vojvodine - sto je i Cvetkovic potvrdio. Iz tog budzeta finansiraju se samo projekti na teritoriji Vojvodine. Dakle od toga ni dinara nece videti stanovnik Kraljeva.

objasniš na koji način korist od prodaje niške firme ima koristi cela država

Tako sto se novac od prodaje niske firme uplacuje u budzet Republike Srbije - iz tog budzeta finansiraju se potrebe kako gradjana Nisa, tako i gradjana Novog Sada. Zdravstvo novosadjana finansira se iz republickog budzeta, bas kao i zdravstvo nislija. Slicno vazi i za penzije, odbranu, drzavne sluzbenike....

Tako sto novac od prodaje NIS-a odlazi u budzet pokrajine Vojvodine - sto je i Cvetkovic potvrdio. Iz tog budzeta finansiraju se samo projekti na teritoriji Vojvodine. Dakle od toga ni dinara nece videti stanovnik Kraljeva.

Tako sto se novac od prodaje niske firme uplacuje u budzet Republike Srbije - iz tog budzeta finansiraju se potrebe kako gradjana Nisa, tako i gradjana Novog Sada. Zdravstvo novosadjana finansira se iz republickog budzeta, bas kao i zdravstvo nislija. Slicno vazi i za penzije, odbranu, drzavne sluzbenike....

Moram da se ubacim, objašnjenje je vrlo jednostavno, u budžetu Srbije nisu opredeljena sredstva u visini od 7% istog, te je nađeno rešenje dobijena sredstva od privatizacije NIS-a usmere na način da se ispoštuje ustavna garancija pokrajini, mislim da nebi trebalo širiti priču o naplativosti poreza i ostalih davanja po regionima Srbije.

Ne vidim čemu takav ton...

Budi siguran da kad se sve sabere i oduzme Niš ne finansira Novi Sad.

A razmisli malo i o Kragujevcu. z;)

Moram da se ubacim, objašnjenje je vrlo jednostavno, u budžetu Srbije nisu opredeljena sredstva u visini od 7% istog, te je nađeno rešenje dobijena sredstva od privatizacije NIS-a usmere na način da se ispoštuje ustavna garancija pokrajini

Ovo uopste nema veze sa ustavnim odredbama vec sa zakonom o privatizaciji po kome 50% od sredstava dobijenih privatziacijom preduzeca sa teritorije Vojvodine - ostaje Vojvodini, kao i sa novim Statutom Vojvodine. Prati temu, sve sam vec objasnio:

http://www.apolotv.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=1182&Itemid=124
http://www.rtv.rs/sr/vesti/privreda/privatizacija/2008_12_20/vest_103198.jsp

Dobice stanovnici Vojvodine onu stvar da izbiju oci......sve ce to u dzepove lopova da ode..Pajtic,Kostres.....i ostala ekipa

Баш то, јеворпејска стока на власти у Војводини ипак ће ту кинту покупити за себе, овим паорима из Војводине који пене овде на форуму остаће само та алатка да избију очи z:mrgreen:

Poslednja izmena:

Back