Rusi u Srbiji osnovali Rusko demokratsko društvo

8673C732-A4C6-4D58-B148-5EDB12EA7C45.jpeg


U top 49 najrazvijenijih zemalja nema vaših.

A nestalo mi ekrana vodoravno
 
I sad će to da vam bude "surogat majka" za činjenicu da je PutIer šupalj
Шупаљ си ти са том јефтином западном пропагандом. На почетку СВО, запад је тврдио да ће санкцијама бацити Русију на колена за пар недеља. Уз све могуће санкције инфлација у Русији као у земљама које су јој увеле санкције.
Али, ако запад напише да је Русија пропала, нема друге него да је тако. Ето и ти то кажеш и то је тек чињеница!
 
Шупаљ си ти са том јефтином западном пропагандом. На почетку СВО, запад је тврдио да ће санкцијама бацити Русију на колена за пар недеља. Уз све могуће санкције инфлација у Русији као у земљама које су јој увеле санкције.
Али, ако запад напише да је Русија пропала, нема друге него да је тако. Ето и ти то кажеш и то је тек чињеница!
Prvi koj osporava kinesku ekonomsku silu je ovaj džegerkin alt nalog
 
Rusija ce tek biti nebitna ekonomski. Zaostalog mindseta, ratoborna i pod sankcijama.
Јеси то гледао у пасуљ или си пао у транс па ти се казало?
Ово друго, са трансом, некако ми је реалније. Само неко ко није при здравој памети може окачити такав пост.
 
U svakom narodu ima poturica pa zašto ne bi i u ruskom. Osim toga pitanje je koliko su oni zaista nacionalni Rusi a koliko neki džanci i ostali hoholi koji su samo građani Rusije . Procentualno je malo drugorusijanaca.
Ma čim je vest na 021...


Tu su Nedim I Dinko uprljali ručice...

Udruženje će brojati 9 aktivnih clanova...

Ko I oni šatro antifasistu u ns...

Nedime Nedime....
 

Rusi u Srbiji osnovali Rusko demokratsko društvo: "Nećemo se mešati u unutrašnju politiku Srbije"​


Ruski građani, koji su se od početka rata u Ukrajini doselili u Srbiju, osnovali su udruženje "Rusko demokratsko društvo" (Российское демократическое общество).
"Od početka ove godine u Srbiju se doselilo desetine hiljada Rusa. Ogromna većina ovog novog talasa emigracije su ljudi demokratskih stavova, koji ne žele da žive u vojno-policijskoj diktaturi, kakva je postala Rusija", naveno je u saopštenju.

Kako su dodali, u pitanju je antiratno i antifašističko društvo koje osuđuje upotrebu vojne sile za rešavanje međunarodnih i unutrašnjih sporova i dodali da stoje u solidarnosti sa ukrajinskim građanima "koji se bore za slobodu i nezavisnost svoje zemlje".

U saopštenju se navodi da je cilj tog društva da da glas svojoj novoj dijaspori i brani njene interese održavajući sastanke, događaje, skupove i šetnje, gradi dobre odnose sa Srbijom, ali i brani interese Rusa u srpskim i međunarodnim sudovima ukoliko to bude potrebno.

Istakli su zahvalnost Srbiji na prilici da "naprave svoj novi dom", i dodali da su spremni da sarađuju sa vlastima i građanima, kao i da se neće mešati u unutrašnju politiku Srbije.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...o-se-mesati-u-unutrasnju-politiku-Srbije.html

Neki bi rekli da Rusija u demokratija nisu baš spojivi pojmovi. No, sa druge strane realno je pretpostaviti da velika većina od sad već preko 100 hiljada Rusa pristiglih ovde nije baš sretna s Putinom (blago rečeno). Naime logično je da svako najviše voli da živi u svojoj zemlji i ako zbog nečega mora da ide onda je svakako ljut na uzrok toga. Došljaci najčešće izbegavaju razgovor o politici. Sigurno znaju da je ovde najjača ispostava KGB u Evropi, ako izuzmemo Rusiju i Belorusiju. Neki su verovatno čuli i da je Vulin onomad prisluškivao ruske opozicionare kad su bili u Beogradu i drukao ih Putinovim ljudima. Zato su na oprezu. Neki su se međutim ipak ohrabrili. Nije loše za početak.
Dlugomire, da li ti je padalo na pamet da neko kome je nick poljsko muško ime možda i nije baš u najboljoj poziciji da nepristrasno sudi o Rusima? To da je rusofobija (a i agresivni antisemitizam) utkana u same temelje poljske nacionalne svesti, uz nezaobilaznu oholost (poznata poljska “kultura”, o kojoj tako rado raspredaju, ali koja osim Šopena baš uopšte nije nešto poznata van svog jezičkog kruga), a pošto u to ubrajaju samo zamkove koje su ih izborni kraljevi stranci naterali da podižu a koje (za razliku od Turaka) Rusi, Nemci i Šveđsni na svoju ogromnu štetu nisu umeli da im temeljno poruše), onda i pojma nemaju šta je kultura - ima ih toliko nevaspitanih i tako zapenušanih nacionalista da je neverovatno i za brdoviti Balkan.
 
Poslednja izmena:
Za razliku od nekih tvojih ideoloških pajtosa na forumu Krinka5 nikada ne bi špijunirao nikoga.
Te nesretne ruske poturice shvatam kao legitimnu poziciju (sve dok ne prekrše zakon) iako mi je ta pozicija ogavna. Drugačije rečeno poštujem njihovo pravo na različit stav.
Eto to je razlika između mene i tvojih pajtosa koji samo fingiraju štovanje ljudskih prava.
Sva bih im prava ispoštovao, samo tako, pošto je to samo public frontend SBU i GUR, kao i druge organizacije koje jednoj strani propovedaju pacifizam a drugu pozivaju na patriotizam, lepo ih poslati nazad, prvim letom u Moskvu, FSB će već umeti da probere svoje. ;)
 

Back
Top