Rusi u Srbiji osnovali Rusko demokratsko društvo

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.656

Rusi u Srbiji osnovali Rusko demokratsko društvo: "Nećemo se mešati u unutrašnju politiku Srbije"​


Ruski građani, koji su se od početka rata u Ukrajini doselili u Srbiju, osnovali su udruženje "Rusko demokratsko društvo" (Российское демократическое общество).
"Od početka ove godine u Srbiju se doselilo desetine hiljada Rusa. Ogromna većina ovog novog talasa emigracije su ljudi demokratskih stavova, koji ne žele da žive u vojno-policijskoj diktaturi, kakva je postala Rusija", naveno je u saopštenju.

Kako su dodali, u pitanju je antiratno i antifašističko društvo koje osuđuje upotrebu vojne sile za rešavanje međunarodnih i unutrašnjih sporova i dodali da stoje u solidarnosti sa ukrajinskim građanima "koji se bore za slobodu i nezavisnost svoje zemlje".

U saopštenju se navodi da je cilj tog društva da da glas svojoj novoj dijaspori i brani njene interese održavajući sastanke, događaje, skupove i šetnje, gradi dobre odnose sa Srbijom, ali i brani interese Rusa u srpskim i međunarodnim sudovima ukoliko to bude potrebno.

Istakli su zahvalnost Srbiji na prilici da "naprave svoj novi dom", i dodali da su spremni da sarađuju sa vlastima i građanima, kao i da se neće mešati u unutrašnju politiku Srbije.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...o-se-mesati-u-unutrasnju-politiku-Srbije.html

Neki bi rekli da Rusija u demokratija nisu baš spojivi pojmovi. No, sa druge strane realno je pretpostaviti da velika većina od sad već preko 100 hiljada Rusa pristiglih ovde nije baš sretna s Putinom (blago rečeno). Naime logično je da svako najviše voli da živi u svojoj zemlji i ako zbog nečega mora da ide onda je svakako ljut na uzrok toga. Došljaci najčešće izbegavaju razgovor o politici. Sigurno znaju da je ovde najjača ispostava KGB u Evropi, ako izuzmemo Rusiju i Belorusiju. Neki su verovatno čuli i da je Vulin onomad prisluškivao ruske opozicionare kad su bili u Beogradu i drukao ih Putinovim ljudima. Zato su na oprezu. Neki su se međutim ipak ohrabrili. Nije loše za početak.
 
Можда не сви, али велики део њих су руски издајници. Дезертери. Ни једна земља није и не може бити са дезертерима. Но, лепо је да су дошли, само нек се не мешају. Једино не знам где ће да беже кад Руси у Србији отворе војне базе.
 
Ovi nasi ne znaju gde da udaraju,kao drago im je sto su dosli u Srbiju ali im nije drago sto ne mirisu Putina. A kad ne mirises Putina nije ti po volji ni VUCIC ,ni Erdogan,Orban ,Lukasenko, Kada odes iz domovine i jednom promenis dom posle ti nije problem da zivis bilo gde. Vec smo imali jedan takav priliv Rusa 20 tih godina proslog veka bezali su od revolucionara komunista a sada od policijske KGB drzave. Mnogo ih ode dalje tako da ce i ovi kada im se ukaze prilika.
Rusija ako se ne promeni raspasce se .Evo citam da je zabranio LGBT ,Indonezija zabranila seks pre braka ode svet u zabrane i diktaturu.
 
не знам где ће да беже кад Руси у Србији отворе војне базе.
Da to je baš goruće pitanje
robert-de-niro-lol.gif
 
Kažu da se neće mešati u našu politiku. To bi bila prijatna promena, pošto se njihova ambasada itekako meša.
A američka nemačkai britanska..
Šta je sa Kvintom?
Ona sastavlja vladu Srbije i postavlja guvernera kolonije.
A kako se to ruska vlada meša u Srbiji?
Vidi.Gotiva si ti meni na Automobilima,majke mi ali ovdee...sramota.
 
Pa ovo je sjajna prilika da drugovi Sanovnik, Krinka, Tihi, BiljaSNS i Scott Isle obave svoju dužnost prema Majčici.

FSB čeka vaše informacije.

Ne prozivaj, ja sam za Dusanovo Carstvo, i unistenje demokratskih teroristickih drzava.
Ali isto tako, Ukrajna pripada ruskom carstvu. Kao i Kosovo srpskom, a tamo su demokratske teroristicke bande pod pobunom.
 

Ruska stranka nije uspela da bude partija manjine u Srbiji​

Šta je Ruska stranka?​

Ruska stranka osnovana je juna 2013. godine, sa sedištem u Šapcu, oko 100 kilometara zapadno od Beograda.

Na parlamentarnim izborima takmičila se u prethodna dva izborna ciklusa – 2014. i 2016. godine, oba puta kao manjinska stranka, ali nijednom nije dobila dovoljno glasova za ulazak u parlament.

Predsednik stranke je ekonomista Slobodan Nikolić koji je odbio da govori za RSE. U kratkoj izjavi je objasnio da Radio Slobodna Evropa nije poželjan medij za njegovu stranku.
Stranka nema zvanični sajt, a osnovna programska načela stranke su predstavljena na zvaničnoj FB stranici, na kojoj se navodi da se Ruska stranka zalaže za Srbiju okrenutu istoku, a protiv ulaska u NATO i Evropsku uniju.
Gostujući u predizbornom programu televizije B92, Slobodan Nikolić je 14. juna, između ostalog, izjavio da se Ruska stranka protivi politici vojne neutralnosti Srbije, te da se zalaže za pristupanje Organizaciji dogovora za kolektivnu bezbednost (ODKB), međudržavnoj vojnoj organizaciji koja okuplja šest zemalja SSSR-a na čelu sa Ruskom Federacijom.

Osim što je predsednik Ruske stranke, Slobodan Nikolić je i predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Vladimir Putin" iz Šapca, osnovanog 2011. godine. Kao oblast ostvarivanja ciljeva ovo udruženje je navelo saradnju između srpskog i ruskog naroda.

Nikolić je takođe i osnivač udruženja „Seoski prag“ koje, prema izjavama samog Nikolića, posreduje u upoznavanju neoženjenih muškaraca iz seoskih područja u Srbiji sa neudatim ženama uglavnom iz Ukrajine i Rusije.
https://www.slobodnaevropa.org/a/ruska-stranka-izborni-cenzus/30677878.html
4BB2A90B-6B0F-4039-B0C8-427F7E1B2B94_w1023_r1_s.jpg
 
Kažu da se neće mešati u našu politiku. To bi bila prijatna promena, pošto se njihova ambasada itekako meša.
Опет имаш напад тешке русофобије? Ако се руска амбасада меша,шта рећи за америчку, Немачку...?
Наравно, то ти не смета јер си очигледно сорошевска сендвичара.
 
Можда не сви, али велики део њих су руски издајници. Дезертери. Ни једна земља није и не може бити са дезертерима. Но, лепо је да су дошли, само нек се не мешају. Једино не знам где ће да беже кад Руси у Србији отворе војне базе.
Izgleda da ništa nisi zaključio iz toga da Lavrov nije mogao ovde da dođe, pa ni sad kad više nećemo moći da uvozimo rusku naftu. Mi smo u Evropi, a ne u Aziji i ne graničimo se sa Rusijom i Belorusijom nego sa NATO zemljama bez čije saglasnosti Rusi ovde ne mogu dopremiti ni čačkalice, a ne vojsku.
 
Izgleda da ništa nisi zaključio iz toga da Lavrov nije mogao ovde da dođe, pa ni sad kad više nećemo moći da uvozimo rusku naftu. Mi smo u Evropi, a ne u Aziji i ne graničimo se sa Rusijom i Belorusijom nego sa NATO zemljama bez čije saglasnosti Rusi ovde ne mogu dopremiti ni čačkalice, a ne vojsku.
Једини да си ти једини који ништа не закључујеш него вредно зарађујеш сендвиче.
Тешко да би неко и са иоле достојанства себи допустио да качи постове које ти качиш.
На жалост, одсуство стида и образ као ђон постају твоји заштитни знаци.
 

Back
Top