Rupa VII

Zato što od toga više ne može da se hoda u njenoj sobi. A došli smo do toga da mnogo voli mačke pa sve moguće mazi usput i donese buve u svoju sobu. Onda ih ja naprskam i to bi trebalo da se usisa sledeći dan. E to usisavanje je nomoguče u takvom stanju sobe.

Moje verovanje je da deca koja se emotivno vezuju za sitne i bez značajne stvari i teško ih se odriču, a pri tom mnogo vole mačke, nemaju šansu da budu loši ljudi.

Uradi magnetnu cele kičme pa vidi "gde si", nista je moze napamet. Možda ti dobar dušek i dobar jastuk reše veću deo problema, jer to je jako bitno, na čemu spavaš.

Pa kažu mi i doktor i fizioterapeut i još neki maser što sam išao kod njega da nema potrebe da se zračim i snimam bilo šta. To je ukoštavanje i to je to. Posledica lošeg sedenja i mnogo vremena provedenog u kolima.

Pa kažu mi i doktor i fizioterapeut i još neki maser što sam išao kod njega da nema potrebe da se zračim i snimam bilo šta. To je ukoštavanje i to je to. Posledica lošeg sedenja i mnogo vremena provedenog u kolima.
Moguće, mada me čudi da ti to kažu jer magnetna ne zraci, skener je drugo, ali ozbiljan lekar bez snimka ne dira kičmu.

Leđa su mi definitivno skroz pukla. Zvanično mi više ni jedan položaj ne odgovara.
Ne znam koja ti je dijagnoza, ali mogu ti preneti sto znam.
Meni je dr rekao-kosti su ti takve kakve su, nema popravke, ali mozes jacati misice i to je kljucno za drzanje i savitljivost, odsustvo pola i novih trauma.
Nakon fizikalne naravno, dobijes tipske vezbe za tvoju boljku. I nastavis s tim, pa do ...kraja zivota. :)
Svakih pola sata/sat, ako radis nesto u istom polozaju tela, promeni malo polozaj, istegni se koliko god je moguce.
Neki gel za opustanje misica uvrsti u "svakodnevnu negu". Mg isto.
Ako mozes 5 Tibetanaca su super za celo telo, a kratko traju vezbe. Plank isto jaca ledjne misice. Ali to se sve konsultuj sa svojim dr, ne znam u kakvom si stanju...
I jedan bapski savet koji je mene doslovno spasio-koprive, nazaris se fino, ne ceskas plikove, to brzo prodje za 15-ak minuta, a efekat je ravan profi.fizikalnoj-strujama, tensu, a traje duze.
Da, i kad spavas, jastuk izmedju nogu, da rasteretis kicmu...jedan Kinez/Rus, zaboravih sta je, kaze da je pravilno spavati sa 5 jastuka, ima na yt to pojasnjenje kako ih rasporedis. Meni je pomoglo, spontano sam se tako namestala, posle pogledah da je to "pravilo"...
Srecno.

I ja sam tako svojevremeno isao kolima u teretanu i svuda pa zavrsio u sokobanjskoj,posle bajs , vezbe i setnja i sve ok,krevet i jastuk su pola problema

Ne znam koja ti je dijagnoza, ali mogu ti preneti sto znam.
Meni je dr rekao-kosti su ti takve kakve su, nema popravke, ali mozes jacati misice i to je kljucno za drzanje i savitljivost, odsustvo pola i novih trauma.
Nakon fizikalne naravno, dobijes tipske vezbe za tvoju boljku. I nastavis s tim, pa do ...kraja zivota. :)
Svakih pola sata/sat, ako radis nesto u istom polozaju tela, promeni malo polozaj, istegni se koliko god je moguce.
Neki gel za opustanje misica uvrsti u "svakodnevnu negu". Mg isto.
Ako mozes 5 Tibetanaca su super za celo telo, a kratko traju vezbe. Plank isto jaca ledjne misice. Ali to se sve konsultuj sa svojim dr, ne znam u kakvom si stanju...
I jedan bapski savet koji je mene doslovno spasio-koprive, nazaris se fino, ne ceskas plikove, to brzo prodje za 15-ak minuta, a efekat je ravan profi.fizikalnoj-strujama, tensu, a traje duze.
Da, i kad spavas, jastuk izmedju nogu, da rasteretis kicmu...jedan Kinez/Rus, zaboravih sta je, kaze da je pravilno spavati sa 5 jastuka, ima na yt to pojasnjenje kako ih rasporedis. Meni je pomoglo, spontano sam se tako namestala, posle pogledah da je to "pravilo"...
Srecno.

Hvala puno!
Što se tiče preporuka šta da radim, da, u suštini jedino vežbe i istezanje. To mi je rekao fizioterapeut. Maser mi je rekao da moram pravilnije da sedim. A doktor, pa, na moje pitanje da li će mi pomoći pojačana fizička aktivnost, vežbe ili teretana, samo se nasmejao i rekao da ako me nekad bude bolelo baš mnogo, popijem diklofen i to je to :lol:
Ali nijedan nije bio puno ni raspoložen ni konkretan za neke savete ili preporuke. U smislu, ovo ti je srnjano pa srnjano, pa se ti najbolje navikni na to i to je to.
Eto, probaću baš ovo od tvojih preporuka. Zvuči zanimljivo a ne zahteva neko preterano angažovanje.

I ja sam tako svojevremeno isao kolima u teretanu i svuda pa zavrsio u sokobanjskoj,posle bajs , vezbe i setnja i sve ok,krevet i jastuk su pola problema
Uhvatio sam sebe da se saginjem onako baš starački. Recimo treba da uzmem nešto sa zemlje, prvo se oslonim laktom na butinu pa drugom rukom to dohvatim to sa zemlje.
Videću možda zimus da probam sa teretanom. Ali kola mi svakako ne ginu.

Uhvatio sam sebe da se saginjem onako baš starački. Recimo treba da uzmem nešto sa zemlje, prvo se oslonim laktom na butinu pa drugom rukom to dohvatim to sa zemlje.
Probaj trbusnjake i donja ledja da jacas ostalo sporedno,ja sam obilazio mesecima lekare samo su mi gore pravili,kostolomac resi za minut i onda samo pametno
Da ti ne pricam koliko su te vezbe u sokobanjskoj bile smesne ali sam ih tesko radio dok nisu ojacala ledja

Само вежбе за хиперекстензију кичме.
И то лагано, да ојачаш мускулатуру уз кичмени стуб.
То је справа коју бих глат купила за кућну употребу да имам где да је ставим.

Probaj trbusnjake i donja ledja da jacas ostalo sporedno,ja sam obilazio mesecima lekare samo su mi gore pravili,kostolomac resi za minut i onda samo pametno
Da ti ne pricam koliko su te vezbe u sokobanjskoj bile smesne ali sam ih tesko radio dok nisu ojacala ledja
Али трбушњаке и леђњаке подједнако. Ни случајно више трбушњака јер се прави превага унапред и савија се кичма.

Pa da mnogi zapostavljaju vezbe za donja ledja nema nesto ni sprava za njih
Да, само та за хиперекстензију.
Мене је она спасила.

Screenshot_20221023_131735.jpg

Hvala puno!
Što se tiče preporuka šta da radim, da, u suštini jedino vežbe i istezanje. To mi je rekao fizioterapeut. Maser mi je rekao da moram pravilnije da sedim. A doktor, pa, na moje pitanje da li će mi pomoći pojačana fizička aktivnost, vežbe ili teretana, samo se nasmejao i rekao da ako me nekad bude bolelo baš mnogo, popijem diklofen i to je to :lol:
Ali nijedan nije bio puno ni raspoložen ni konkretan za neke savete ili preporuke. U smislu, ovo ti je srnjano pa srnjano, pa se ti najbolje navikni na to i to je to.
Eto, probaću baš ovo od tvojih preporuka. Zvuči zanimljivo a ne zahteva neko preterano angažovanje.
Nema na cemu. :)
Sto se kaze, zdravlje se cuva dok ga (iole) imas.
Moje kosti/tetive/hrskavice su krš realno, ali sam ojacala misice, i sad sa 4 banke, bez problema nosam i vrece cementa, kamen, drva, fizikalisem satima. Nemam problem ni kad sedim duze.
A sa 20 i kusur sam prvi put zavrsila sa takvom upalom, da je oporavak trajao 2 meseca, i uspeh je bio kad sam podigla prvo ruke, a onda i tegic od pola kg, puni oporavak je trajao duze. Tad sam usvojila navike kojih se drzim, jer kad se setim ukocenosti i agonije-nikom pozeleti...
Odvoji vreme za sebe, koliko god mozes, i lagano krenes da stvoris naviku, nista fensi, obicno istezanje, vezbe snage, posle ti to dodje kao pranje zuba.
Meni je kritican gornji deo kicme, rameni pojas, pa ti moje vezbe ne bi koristile...najbolje da se sa nekim strucnim posavetujes, ili guglaj tipski po svojoj dijagnozi vezbe.
Muskarcima inace vise strada donji deo kicme, jos ako si visok, tim je vece opterecenje.
Tablete nekad deluju, a nekad nista, cak ni vruce injekcije, kad se sve ukljesti, pa onda operacija ne gine...bolje na vreme spreciti/zaleciti, koliko se moze.
Da, osim mg, nije lose proveriti kalcijum i D vit.
Ali, vezbe su br.1 def.

Back