Rupa VI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Успела сам 10. дан на мору да добијем алергију на Сунце.
Пикушавам да схватим на коју фору.
Осула ми се предња страна врата.
А геније тј. ја, нисам спаковала ни пресинг, рупафин, ништа.
Гооодинама нисам имала алергије и плућне манифестације.
Почело пиново од прошлиг лета.
Значи догорело ми је до ноката.
Rupafin je đubre. Prespavao sam 4 dana dok nisam ukapirao da je to zbog tog đubreta. Vi lekari pijete svakakvo đubre.

pijes li alkohol?
ako ne pijes, pojacaj malo. malo piva pa presjeci nekom zestom, ali sve da bude kvalitetno

Па то ти је држава Србија.
Пошто су позапопљавали по фантомским агенцијама и државним фирмама своје сигурне гласове, сад морају да дрпају одакле год могу да би делили плате за непотребно ангажоване.
Али то ће им и доћи главе пошто то буџет свакако не може да издржи, а те своје су довукли , посебно у Бг, из целе Србије, дали им посао у државним фирмама, навукли из да дигну кредите за станове да би прали свој незаконски стечен капитал, а онда ће те исте бити приморани да отпусте. Е, онда ће заисра имати немире. Као Ђукановић сад у ЦГ.
Znam.
Svuda je sns kadar, a njihov prosecni clan je klasican mediokritet. I mi u tom svetu treba da zivimo.
U zadnje vreme se jako povlacim iz kontakta sa ljudima, prvo gledam nosenje tih maski, drugo cekam da saznam jel sns... hiljadu filtera da bi s nekim komunicirao...

Nama su uveli EKO taksu i KORONA taksu.
Sta reci na to?

Imala sam ja u BD jedne godine, na istom mestu.
Otisla u apoteku i dali mi neku kremu.
Proslo je za dva dana.

Ne mogu da opisen bes koji imam na ovu drzavu jer ne radi nista po pitanju te biljketine
Znaci kad sam u eu meni ne treba ni sprej ni pumpica, samo budem na jednoj tableti antihistaminika dnevno
U srbiji 2 -3 tablete dnevno plus kortiko pumpice plus sprej plus kapi plus kreme sa antihistaminikom i kortiko...i uz sve to gusenja svrab plakanje svrab koze ekcem i sve

Pa jjebem ja mater ovoj drzavi otrovah se lekovima svake sezone, astmu su mi napravili, hvala im crkli svi u vlasti
Pre ovog zla, postojali su komunalci koji su uredjivali zelene povrsine..od proleca do jeseni su ih bile pune sume I parkovi, sekli su divlje rastinje
Ove godine je samo jedan, a ranije ih je bilo desetak odjednom, mahao onim rucnim trimerom I nestao..zato smo imali I najezdu krpelja, a sad nas rasturaju alergije
General vesic

Znam.
Svuda je sns kadar, a njihov prosecni clan je klasican mediokritet. I mi u tom svetu treba da zivimo.
U zadnje vreme se jako povlacim iz kontakta sa ljudima, prvo gledam nosenje tih maski, drugo cekam da saznam jel sns... hiljadu filtera da bi s nekim komunicirao...

Nama su uveli EKO taksu i KORONA taksu.
Sta reci na to?

Imala sam ja u BD jedne godine, na istom mestu.
Otisla u apoteku i dali mi neku kremu.
Proslo je za dva dana.
Корона таксу?
За шта, не разумем...

Донет закон Афро. :) Писала је Жабица о томе. Плата се смањује док си на годишњем. У односу на број дана које је човек узео. Ја трошим сад тек остатак прошлогодишњег. Па сам узела све одједном што ми је остало. Иначе бих вероватни исцепкала на цише делова па не бих ни укапирала колико смање плату кад се троши у комаду. Нисмо могли због ковида да узимамо дане.
Nisam pratila na času :eek: e pa svašta, mogu da ne isplate TO i prevoz, ali to se nikad bi nije dobijalo za vreme GO, a koje je objašnjenje za to odbijanje, zna li se. Dobijate li regres?

Nisam pratila na času :eek: e pa svašta, mogu da ne isplate TO i prevoz, ali to se nikad bi nije dobijalo za vreme GO, a koje je objašnjenje za to odbijanje, zna li se. Dobijate li regres?
Шта је регрес? Добијамо плату из два дела. До 5. у месецу и до 20.
Ја ћу свакако ићи у економску службу да ми објасне шта је одбијено јер нисмо никад добили обавештење о том новом закону.
Само су почели да нам скидају с плата кад одемо на годишњи.

Шта је регрес? Добијамо плату из два дела. До 5. у месецу и до 20.
Ја ћу свакако ићи у економску службу да ми објасне шта је одбијено јер нисмо никад добили обавештење о том новом закону.
Само су почели да нам скидају с плата кад одемо на годишњи.
Regres je nadoknada za GO, obično se dobijao još negde početkom godine uz platu.
Idi naravno moraju da ti objasne sve. Promenilo se puno od kad sam ja radila, inače sam sve to imala u malom prstu, skoro 15 godina sam radila obračun plata, kad se to računalo "na olovku", sad se to verovatno radi kompjuterski.

Regres je nadoknada za GO, obično se dobijao još negde početkom godine uz platu.
Idi naravno moraju da ti objasne sve. Promenilo se puno od kad sam ja radila, inače sam sve to imala u malom prstu, skoro 15 godina sam radila obračun plata, kad se to računalo "na olovku", sad se to verovatno radi kompjuterski.
Ма какву, не добија се то сигурно већ 10 година.

Корона таксу?
За шта, не разумем...
Ne znam, izasla sam iz tog dela posla pre x godina i trudim se da ne znam. Videla sam samo mail kad je stigao i poruku od racunovodje, nisam imala zelje da se udubljujem.
Pa Cile brate ljudima koji su rizicne kategorije samo ide u prilog to sto ih izbegavas, nije njima do zajebancije kad je ulog glava.
Inace nisam jako socijalna. Ne brini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back