Vibraciona podloga

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.822
Kako imam jednu prostoriju koja čami prazna, počela sam da je malo cickam spravama za sport

Realno mnogi mi idu na živce i zbog toga stvaram sebi kutak

Imam traku , joga prostirku i vibracionu podlogu
Planiram sebi nabaviti i vreću za boks

Da li imate vibracionu podlogu i kakva su vam iskustva ?

IMG_7019.jpeg

Kako imam jednu prostoriju koja čami prazna, počela sam da je malo cickam spravama za sport

Realno mnogi mi idu na živce i zbog toga stvaram sebi kutak

Imam traku , joga prostirku i vibracionu podlogu
Planiram sebi nabaviti i vreću za boks

Da li imate vibracionu podlogu i kakva su vam iskustva ?

Pogledajte prilog 1756788
moj vibrator može da stane u fioku.
da ipak nađeš sebi neki manji model

Zato je mršavljenje na vibracionoj plati tako efikasno – potrošnja kalorija tokom vežbanja sa vibracijama

Topljenje kalorija, izgradnja mišića i gubitak masti

Česta greška mnogih koji žele da smršaju je pogrešno izračunavanje potrošnje kalorija. Telo sagoreva kalorije uvek, čak i u mirovanju. Što su tvoji mišići veći, to je veći tvoj osnovni metabolički ritam. Ako unosiš manje kalorija nego što trošiš, smršćeš – obrnuto, debljaš se. Davanje samo brojčanih vrednosti potrošnje kalorija na vibracionoj plati ti ne pomaže mnogo u borbi protiv viška masti. Pored toga, još neki faktori otežavaju računicu, jer direktna potrošnja kalorija zavisi od tvoje osnovne kondicije i prehrambenih navika. Naše telo je neverovatno prilagodljivo. Takođe, intenzitet vežbanja na vibracionoj plati igra veliku ulogu, jer možeš varirati frekvenciju vibracija (obično između 5 i 60 hertza). Jače vibracije znače veći napor, a time i znatno veću potrošnju kalorija. Zbog toga uzmi sledeće brojke kao okvirnu smernicu, a ne kao matematičku osnovu za tvoj plan ishrane. Pet minuta vežbanja troši otprilike 50 kcal – ovo je okvirni faktor koji možeš koristiti.

Kako vibraciona plata pozitivno utiče na potrošnju kalorija

Naizgled, 100 kcal tokom desetominutne vežbe na vibracionoj plati ne deluje mnogo i lako bi se moglo zameniti umjerenim trčanjem. Međutim, ovo je prekratko razmišljanje, jer je, kao što je pomenuto, mnogo efikasnije mršaviti kroz visoko intenzivne treninge. Na vibracionoj plati aktivira se oko 90 procenata tvoje mišićne mase, a plata igra ulogu protivteže tvojoj ravnoteži. Tvoje telo radi na poseban način, čime se povećava telesna mišićna masa. Posebno veliki mišići na butinama, leđima i zadnjici vibriraju sa platom, što dodatno povećava potrošnju kalorija.

Ono što kaloričnu potrošnju čini efikasnim ubica masti na vibracionoj plati nije nužno težak trening na samoj plati. Već momenti kada sediš u kancelariji, gledaš Netflix ili spavaš. Tada se pokazuje koliko efikasno vibracije oblikuju tvoje telo.

Često postavljana pitanja – FAQ o vibracionoj plati

Koliko kalorija se sagoreva tokom 10 minuta na vibracionoj plati?
Direktna potrošnja kalorija zavisi od tvoje osnovne kondicije i prehrambenih navika. Kao okvir, možeš računati sa 50 kcal po 5 minuta vežbanja na vibracionoj plati. Dakle, za 10 minuta, to bi bilo oko 100 kcal.

Koliko često treba trenirati sa vibracionom platom?
Da bi muskulatura imala malo odmora između treninga, ne treba svakodnevno koristiti vibracionu platu. Tri do četiri treninga nedeljno su sasvim dovoljno da mršaviš i približiš se svojim ciljevima.

Za šta je dobra vibraciona plata?
Trening na vibracionoj plati je savremena metoda za brzo i efikasno mršavljenje. Zbog stalnih vibracija, tvoje telo neprekidno radi: cirkulatorni sistem se aktivira, mišići su napeti, a metabolizam se ubrzava. Ovo čini mršavljenje na vibracionoj plati veoma efikasnim.

Kada ne treba koristiti vibracionu platu?
Kod nekih neuroloških i reumatskih oboljenja, kao i kod akutnih upala mišića, ne treba koristiti vibracionu platu. Isto važi i za trudnice i decu. Ako nisi siguran, uvek je dobro konsultovati se sa lekarom pre korišćenja ovakve naprave.

Koliko kcal se sagoreva tokom Vibro Shaper-a?
Potrošnja kalorija tokom Vibro Shaper-a zavisi od pola, starosti, visine i težine. Kao okvir, pri težini od 60 kg, možeš očekivati sagorevanje od 150 kalorija za 15 minuta vežbanja. Tokom 30 minuta na Vibro Shaper-u sagorećeš oko 250 kalorija, a za 60 minuta otprilike 500 kalorija.

Koliko kcal se sagoreva na vibracionoj plati?
U zavisnosti od tvoje kondicije, sportske rutine i ishrane, potrošnja kalorija na vibracionoj plati može se značajno razlikovati. Kao okvir, možeš računati sa 100 kcal za 10 minuta vežbanja.

Back