- Poruka
- 98.702
e takvu te volim a ne kad iskocis iz koloseka pa nas sve zbunisVeć sam se uozbiljila, idemo po starom, kako smo navikli.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e takvu te volim a ne kad iskocis iz koloseka pa nas sve zbunisVeć sam se uozbiljila, idemo po starom, kako smo navikli.![]()

Neka proba, ako je program dobro urađen, oni će se uglavnom igrati tamo i biti u okruženju takvom da gledaju kate (a to i liči malo na neki oštri balet). Mnogi koji treniraju ne idu u borbe i posle 5 godina treniranja, a neki ni tada, opredele se za kate.
U našem klubu ima najmlađe dece od 4-5 godina koja nešto kao rade i ima dvoje od dve-tri godine koji se tu stalno nešto motaju, vežbaju, tegle se, igraju se.
Moja ćerka je krenula sa 6.
Za Livusa nisam čula, raspitaću se, možda mm zna. Ima toliko tih federacija, ali su manje više, svi isti.
I da...javili se, pobedila je i u toj borbi...kaže nije bilo teško, samo je bila plašena
Sad prelazim na drugi front, čekam goste i uživam sa njima.
Tara pise iz iskustvaMnogo ti hvala, nisam znala da su mešovite grupe, možda to i nije loše...nije loša pozitivna imitacija u tom uzrastu. Kako sam shvatila, Livius radi i sa invalidima, on, mislimmm, vodi tu reprezentaciju što mi je nekako bas lepo...ali to je sve što znam a kako se radi o detetu koje stalno, stalno menja okolinu možda je fino da ima nešto "svoje" što je konstanta.
Tara, pobogu, koliko oštrih stavova za nešto tako benigno kao što je bazican sportic za dete. Procene i roditelja i ne znam čega na osnovu...druženja tri puta nedeljno. Što se rada tiče sa njima mogu da se rade one vežbe koje oni mogu da urade. To nije košarka i to nije rukomet ali plivanje mogu, gimnastiku mogu. Iskreno, ja sam iznenađena kako ljudi rade, sada mi je sasvim jasno zašto su Rusi imali jaku gimnastiku, to su sve osnovne vezbe za drzanje i balans, njih trojica trenera na desetak vrsnjaka. Deca obožavaju jer je njima igra. Isuviše lako donosiš zaključke da se radi o snobizmu i patološkim roditeljima. To je samo gimnastika za decu koja se danas uopšte više ne radi jer svi nešto treniraju a neretko deca ne znaju da trče (iako treniraju neku sport) kako treba i da drže ledja kako treba. Ima razlike izmedju bazičnih sportova, kad god kreneš sa njima nije rano, deca su nam kriva k'o kifle, i novorodjence pa dižemo za ruke da vežba vrat i stavljamo na stomak da podiže glavu jer mišići moraju da se koriste, da drže telo sutra a kako živimo u sredini bez mnogo kretanja mislim da su svi bazicni sportovi sjajni...meni ne zanima šta će sutra trenirati kada bude bio u pubertetu, to je njegova stvar ali verujem da sve ono što kroz bazične sportove nauči može u životu samo da mu koristi ma čime se bavio...

pa u tome i jeste zaheb slediti logiku ako ima grupa.. jer neko pragmatican ocas posla oformice grupe za sta god, ko ovo za engleskiTara pise iz iskustva
Neretko smo prisustvovale tim sporticima za decu. I sem kad je bas sportic(sto je po meni ok za taj uzrast), sve ostalo gde ih spajaju sa vecom decom, samo ometa vecu decu.
Nema nista gore nego kad jedno malo dete trci i juri i trener umesto da radi sa decom, mora da non stop gleda u to dete.
Sve u svemu, ako ima grupa za njihov uzrast ok.
Ako nema, suludo je spajati sa vecima.
Mada, cujem ima i engleski za bebe od tri meseca![]()
na ljudskoj gluposti, a nema gde je nema, silne se pare mogu namlatiti..Deca od 5 godina mogu da sarađuju na treningu, da rade kondicioni deo i da budu prisutna, mlađi baš i ne. Pogotovo ako pored glavnog trenera ima 5-6 pomoćnih koji ne jure karijeru, nego su tu i zbog svog deteta. Malo je onih koji nešto mogu da urade kako treba, ali ulaze u neki timski duh i sport. Deci tog uzrasta se kod nas ne naplaćuje članarina. Od 50 takve dece koja prođu kroz klub, najčešće ostane 2-3. Mislim da decu ne treba sputavati u onom što žele da probaju u sportu. Najčeše odustaju nakon dva-tri treninga.Tara pise iz iskustva
Neretko smo prisustvovale tim sporticima za decu. I sem kad je bas sportic(sto je po meni ok za taj uzrast), sve ostalo gde ih spajaju sa vecom decom, samo ometa vecu decu.
Nema nista gore nego kad jedno malo dete trci i juri i trener umesto da radi sa decom, mora da non stop gleda u to dete.
Sve u svemu, ako ima grupa za njihov uzrast ok.
Ako nema, suludo je spajati sa vecima.
Mada, cujem ima i engleski za bebe od tri meseca![]()
danas svi roditelji negde zure sa skolicama bilo sporta bilo jezika bilo malaca genijalaca, stalno u starhu a ne zakasnepa u tome i jeste zaheb slediti logiku ako ima grupa.. jer neko pragmatican ocas posla oformice grupe za sta god, ko ovo za engleskina ljudskoj gluposti, a nema gde je nema, silne se pare mogu namlatiti..
meni izuzetno debilno deluju te skolice i sportici tj sve ono sto deci oduzima detinjstvo.. treba da su u pokretu, treba da su na svezem tj najmanje zagadjenom vazduhu, sa bracom, sestrama, drugom decom.. jednostavno prirodno
Мој је прво научио да рони па да плива. Напунио 3 године и то лето на мору.moje dijete trenutno pliva psecim stilom
i roni
al je sama naucila
korigirace se to poslije
za gimnastiku i jahanje je sama pitala
jos je nismo odveli, ali hocemo
nek proba pa ako joj se svidi
napunice sest na proljece, al sa tri veze nije imala ni gdje se nalazi, kamoli sta kao zeli
imamo stanМој је прво научио да рони па да плива. Напунио 3 године и то лето на мору.
Мислим да су нам деца повкашћена што имају ту прилику. И ви имате кућу на мору?
И још нешто, да ходају боси и по стењу и камењу. Мој се лети само увече, за град обује.
Али и да раде, спрам узраста. Ко има неког на селу. Ем развијају радне навике, ем цене производе тог рада, ем користи телу више од тренинга.
Па то, непроцењиво...imamo stan
ali da, provede veci dio ljeta tamo
Frejo, aj lepo spusti loptu i ne lepi etikete tamo gde ih nisam nalepila, probaj da malo manje agresivno reagujes na misljenje koje ti nije pozeljno
Pitala si, rekoh ti sta mislim jer sam sve iskusila i imala slicne dileme kao i ti
J je npr krenuo na kapueru, moja zelja, njemu se kao svidela ideja i ispisala sam ga jer nije islo, bio je premali i bas je to ono o cemu sam ti pisala u prethodnom postu
Da li sam snob zbog toga? Ne
Da li sam patoloski roditelj zbog toga? Jopet ne
Niti ikome to spocitavam
Slavite rodjus jos uvek?danas svi roditelji negde zure sa skolicama bilo sporta bilo jezika bilo malaca genijalaca, stalno u starhu a ne zakasne
i zaborave da puste decu da budu deca
ja sam prva bila sludjena svim mogucim ponudama, lomila se, citala, premisljala
ne zelis da pogresis, trudis se da mislis trezveno ali bolesna ponuda kojecega sa svh strana i to sto 90 posto dece idu na sve i svasta stalno ti nabija sumnju da si mozda negede pogresio jer nisi na vreme krenuo da usmeravas
sve je to strasno danas
mi smo prosle ned slavili klicnu sedmi rodj, drugar je morao da izadje sa pola rodjosa jer kasni na neku skolu matematike, 7 god dete, uziva na rodjosu i mama koja me zove da ga hitno izvedem jer kaasni u sklicu, hbt, nedelja popodne, rodjendan
a koja skola matis mu u tom uzrastu moze vise znaciti od igre sa drugarima?
meni je to bilo uzasno
moj mali je mag za matis, obozava ga i bomardovali su nas sto puta da krene na malce genijalce, na raznorazne te skole, nabijali mi da treba da pratim i osluskujem ga
ali meni je bilo suludo da dete od 5 god subotom sedi 2 ili 3h pre podne i uci vestinama sabiranja
jedva smo se odupreli
i tek sada razmisljam da krene na neku sekciju matematicku i jos uvek se lomim
a skolica ima za sve i svasta, primaju decu na sve i svasta i roditelje sisaju kao ovce
i kada to napisem ja uopste ne mislim da su roditelji debili samo je tesko da nadjes balans danas i zato iz iskustva napisah prvi post
Tara, ja zapravo uopšte nisam tebe pitala već zenu koja je rukama u sportu za proveru određenog čoveka imenom i prezimenom. Bez ikakve želje da bilo koga uvredim i njegovo znanje u bilo čemu ali ja sam ćerka profesionalnog sportiste i sama sam sa 17 godina potpisala ugovor na saveznom nivou u profesionalnom sportu. Uz to sam republički sudija u tom sportu a to je sport kojim se bavi bas tvoje dete. I to ne pricam iz vizure teretane i aerobika već iz vizure juniorskog beka prve savezne lige i juniorskog osvajača masters turnira. Ako se u nešto razumem u sport se razumem. Ako se u nešto moj otac razume u sport se razume. Ako se neko nagledao ambicioznih roditelja mi smo. Ako se neko hleba najeo od ambicioznih roditelja moja porodica se najela. Ako neko nije ambiciozan nismo mi.
Nisu svi takvi da deca moraju jedno ili drugo jer se majke takmiče u parku. Radi se o deci koja odrastaju na plus pedeset, koja možda parkove nemaju, koja su izložena određenim (vrlo snobovskim) uticajima, najnovijim uređajima, zatvorenim prostorijama i bez previše druge dece u okolini. U našem kraju ih ima dvoje, imaju po deset godina. Zašto na ovom forumu mora čovek da pravda sopstveno mišljenje o bilo čemu što se tiče njegovog života?
Moje mišljenje je da deca nemaju šta na bilo kom sportu da traže pre sedme godine. To je mišljenje i mog oca koji se nagledao čuda u tenisu. Ali je moje mišljenje da deca nemaju šta da traže ni ispred telefona, računara, tv-a, ipada, da treba da trče i voze biciklu. Da li to rade danas? Ne rade deca koju ja znam. Naši uslovi života su takvi. I zato ljudi vode decu, da ne bi završili ispred gedzeta jer je kod nas lako, zeleno i travnato, kud ti tu i dete biciklom a nije tako u svim zemljama. U mnogim zemljama deca idu iz autosedista u zatvoren prostor, iz zatvorenog prostora u restoran, iz restorana u auto...deca mlitave i kvare oči...bolje je da radi bilo koji pokret nego da sedi i jede. Deca koju ja vidjam nisu mršava...da li je bolje da trči uz reku sa vrsnjacima - jeste ali to za sada nije opcija pa se ljudi snalaze kako mogu...ova priča je poput one da je najbolje sveže mleko od koze...pa ono jeste ali kozu na osmom spratu nemam pa dajem šta imam.

mi cile svake godine slavimo rodjos i slavicemoSlavite rodjus jos uvek?
Ja prekidam ove godine.
Par drugara nek pozove kuci i cao.
I ovih godina smo pravili u vrticu, kao igraonica samo jeftinija varijanta i to mi je toliko suludo ali nisam mogla da ne pravim kad hoce svuda da idu i svi zovu.
Od skole nema vise...
Pa bravo!mi cile svake godine slavimo rodjos i slavicemo
i svake godine smo slavili kod kuce
i svake godine pozove samo najbolje drugare i drugarice

У трудноћи сам много истраживала око исхране и прихватала оно што ми је логично. Наводно је козје млеко најмање штетно за човека, најприближније мајчином. Мада, ја сам од оних који подржавају јаја, млеко, маст, сланину...Inace,
Kozije mleko uopste nije zdravo.
Saznah na ovom seminaru prosle nedelje od pedijatara. Najnovije istrazivanje pokazalo.
Srecom, koze nemam![]()