Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Може, али не жели.

Није му битно, не зна право значење, нити праву вредност.

Не занима га ништа осим пуног стомака.

Власт то обилато користи.

Oni koji nemaju para ne mogu tu nista.
Svi mogu da se busaju preko tastature ali ko ce da rizikuje probleme po sebe i porodicu ako stane nekom mocnom na put u Srbiji?
Gresis ali porodicu treba prehraniti a miran zivot imas ako ne rizikujes probleme.
Pojede te mrak ako si protiv nje-bolje na miru prezivljavati nego da unistis zivot drugima.

Svi ljudi koji su ucestvovali u ovome sami su sebi presudili jer ovo je kao da su resili da sruse crkvu i to uradili.Zapis je svetinja sa koje se ni grancica ne otkida.

Poslednja izmena:
preplakah od jutros zbog novosadskog uličnog psa, divnoce jedne umiljate..pokupili ga šinteri i ubili bez pardona. bio vakcinisan, sterilisan, hranjen, mažen, pažen,imao je staratelje...pa mamicu vam ebem sabansku, bahatu i nadobudnu, da vam ebem.
ubijajte pitome kerove i secite staro drveće, bagro nesposobna.

mrš.

E jesu gnjide, tako su i našeg Žuću ubili : ( godinama u naselju bio, mnogo dobar psić. A komšija imao dva mlada ptičara i starog labradora, stalno noću bili napolju, ovi bacali otrov neki po naselju i njih desetak te noći uginulo. Užas užasa. Tih dana nismo smeli ni puštati ljubimce da šetaju slobodno po parku, tamo im bacali taj otrov, ma katastrofa, što sam sad i pisala ovo :/

Зар није имао огрлицу?

jeste, bio je gradski pas, čipovan, prošao program i sve..ljudi koji su brinuli o njemu 7 dana su pokušavali da saznaju zašto i gde je odveden, niko nije hteo da im kaže iako imaju obavezu da informacije objavljuju javno. juče su saznali da je uspavan, bez pardona.
znači, cmizdrim kao beba.

- - - - - - - - - -

Зар није имао огрлицу?

E jesu gnjide, tako su i našeg Žuću ubili : ( godinama u naselju bio, mnogo dobar psić. A komšija imao dva mlada ptičara i starog labradora, stalno noću bili napolju, ovi bacali otrov neki po naselju i njih desetak te noći uginulo. Užas užasa. Tih dana nismo smeli ni puštati ljubimce da šetaju slobodno po parku, tamo im bacali taj otrov, ma katastrofa, što sam sad i pisala ovo :/
:(

valjda će im neko nekad sastaviti tužbu da se puše. Stenovi staratelji su popizdeli i angažovali advokata.

jeste, bio je gradski pas, čipovan, prošao program i sve..ljudi koji su brinuli o njemu 7 dana su pokušavali da saznaju zašto i gde je odveden, niko nije hteo da im kaže iako imaju obavezu da informacije objavljuju javno. juče su saznali da je uspavan, bez pardona.

- - - - - - - - - -

valjda će im neko nekad sastaviti tužbu da se puše. Stenovi staratelji su popizdeli i angažovali advokata.

Сада заиста треба да их туже и то за озбиљну цифру.

Па што ја онда своје куче вацинишем, стављам му огрлицу, чипујем, ако не да бих га заштитила од шинтера и осталих сподоба које убијају кучиће по свом нахођењу :evil:

- - - - - - - - - -

A znaš ko će da na*ebe?
Veterinari koji su samo izvršavali naređenja.
Poznajem celu ekipu u toj ambulanti, i sama sam tamo dugo volontirala, znam kakvu energiju imaju, kakve stavove, sve.
Direktor (gmaz, smrad, stranački nameštenik) je već oprao ruke i samo će ih pustiti niz vodu.
Verovatno je bila želja nekog vrlo konkretnog lika u pitanju, pošto psi ne nestaju sa gradskih ulica tek tako.
Apsolutno sam zgrožena ali mi je muka više i od hajke na veterinare, kojima su, realno, vezane ruke u celoj situaciji.

- - - - - - - - - -

Сада заиста треба да их туже и то за озбиљну цифру.

Па што ја онда своје куче вацинишем, стављам му огрлицу, чипујем, ако не да бих га заштитила од шинтера и осталих сподоба које убијају кучиће по свом нахођењу :evil:

Mina, pas je bio zvanična lutalica, pripadao je Gradu Novom Sadu.
Nije praksa da se sklanjaju psi sa ulica i da se ubijaju, ovo nije učestala pojava.
Generalno postoji neki problem u tom delu grada (ako se ne varam - baš deo limana u kom živi moja majka), pre par godina su sklonili mačka (eutanazirali) zato što je bio agresivan O_o.
Mačak. Napadao pse. Mačak. Zli zli mačak. :neutral:
Poenta je naći odgovorno lice a ne baciti drvlje i kamenje na struku.

A znaš ko će da na*ebe?
Poznajem celu ekipu u toj ambulanti, i sama sam tamo dugo volontirala, znam kakvu energiju imaju, kakve stavove, sve.
Direktor (gmaz, smrad, stranački nameštenik) je već oprao ruke i samo će ih pustiti niz vodu.
Verovatno je bila želja nekog vrlo konkretnog lika u pitanju, pošto psi ne nestaju sa gradskih ulica tek tako.
Apsolutno sam zgrožena ali mi je muka više i od hajke na veterinare, kojima su, realno, vezane ruke u celoj situaciji.

- - - - - - - - - -

Nije praksa da se sklanjaju psi sa ulica i da se ubijaju, ovo nije učestala pojava.
Generalno postoji neki problem u tom delu grada (ako se ne varam - baš deo limana u kom živi moja majka), pre par godina su sklonili mačka (eutanazirali) zato što je bio agresivan O_o.

Ја сам и мислила да туже град, а не ветеринаре.

А град нека то рашчишћава са њима.

Искрено, да се то деси мом псу, ја бих тужила и њих.

Кад ветеринар види да је пас чипован, то је довољан разлог да га не успавају.

Шта ако је баш тог јутра побегао од куће јер има терање?

A znaš ko će da na*ebe?

- - - - - - - - - -

sad sam pricala sa devojkom iz Bete i ona kaže slično što i ti - da ne bi ovi vetovi sami uradili tako nešto. (mada znam da ima horor priča iz Šangaja, ali to je opet drugi par cipela) a da se direktor postavio kao Robin Hud koji je Stenovim starateljima, posle nedelju dana, eto saopštio tužnu istinu.saosećajno i ljudski. :neutral:
ma ja psujem šintere, ne veterinare, kad ih vidim sa onim sajlama, muka mi iz odmah. i korumpirane gradske vlasti svuda i direktora ustanove koji potpiše takav nalog.

Ја сам и мислила да туже град, а не ветеринаре.

А град нека то рашчишћава са њима.

Искрено, да се то деси мом псу, ја бих тужила и њих.

Кад ветеринар види да је пас чипован, то је довољан разлог да га не успавају.

Шта ако је баш тог јутра побегао од куће јер има терање?

Ukoliko se na očitanom čipu vidi da je vlasnički pas, obavezno se kontaktira vlasnik.
Obavezno.
Ukoliko vlasnik nije zainteresovan kontaktira se komunalna policija i slučaj se prosleđuje njima.
Dakle - nije moguće uspavati vlasničkog psa bez prisustva/odobrenja samog vlasnika.

- - - - - - - - - -

sad sam pricala sa devojkom iz Bete i ona kaže slično što i ti - da ne bi ovi vetovi sami uradili tako nešto. (mada znam da ima horor priča iz Šangaja, ali to je opet drugi par cipela) a da se direktor postavio kao Robin Hud koji je Stenovim starateljima, posle nedelju dana, eto saopštio tužnu istinu.saosećajno i ljudski. :neutral:
ma ja psujem šintere, ne veterinare, kad ih vidim sa onim sajlama, muka mi iz odmah. i korumpirane gradske vlasti svuda i direktora ustanove koji potpiše takav nalog.

I šinteri su samo izvršioci :(
Direktor je pravi čovek svog vođe, samo to ću reći i zauvek zaćutati na tu temu.

Ukoliko se na očitanom čipu vidi da je vlasnički pas, obavezno se kontaktira vlasnik.
Obavezno.
Ukoliko vlasnik nije zainteresovan kontaktira se komunalna policija i slučaj se prosleđuje njima.
Dakle - nije moguće uspavati vlasničkog psa bez prisustva/odobrenja samog vlasnika.

- - - - - - - - - -

I šinteri su samo izvršioci :(
Direktor je pravi čovek svog vođe, samo to ću reći i zauvek zaćutati na tu temu.

Ето, што онда нису контактирали некога, него га одмах успавали?

Ту стварно нису чиста посла.

Много је правих људи свог вође на местима, зато наређења примати само у писаној форми.

- - - - - - - - - -

eee,još mi ti fališ da dodješ:dash:sad još i tebe treba da slušam i tvoj jad i čemer

Зар ти немаш нека хитна посла у граду :zper:

Ето, што онда нису контактирали некога, него га одмах успавали?

Ту стварно нису чиста посла.

Много је правих људи свог вође на местима, зато наређења примати само у писаној форми.

Mici, nemaju koga da kontaktiraju.
Milion posto sam sigurna da su došli po prijavi neke vrlo konkretne osobe (ne zalazim da li je značajna, bahata ili samo dosadna kao dijareja; da li je pretila, potplaćivala ili samo smarala).
Šinteri su dobili nalog da ga pokupe, vetovi da ga uspavaju.
Nemaju koga da kontaktiraju pošto zvanično pas pripada gradu Novom Sadu, bez obzira na osobe koje se brinu o njemu.
Grad je vlasnik i u bazi podataka nema drugih informacija osim tih (nema jmbg-a vlasnika, nema adrese niti broja telefona).
Što se toga tiče nemaju nikakav osnov da tuže bilo koga.
Drugo je Zakon o dobrobiti životinja ili neki podzakonski akt, ne znam da li tu postoji prostor za tužbu, u smislu nepoštovanja procedura za utvrđivanje agresivnosti/nekog drugog poremećaja ponašanja i ostvarivanja uslova za odobrenje eutanazije kao konačnog rešenja.

dokle više ove žege:dash:
Живело глобално отопљавање и пријатно високе температуре које се гасе огромним количинама лубеница, пресече тек понеком дињом, још ређе бресквом, а за вечеру, зна се, шуњке и парадајза, ал' ладнА.

Mici, nemaju koga da kontaktiraju.
Milion posto sam sigurna da su došli po prijavi neke vrlo konkretne osobe (ne zalazim da li je značajna, bahata ili samo dosadna kao dijareja; da li je pretila, potplaćivala ili samo smarala).
Šinteri su dobili nalog da ga pokupe, vetovi da ga uspavaju.
Nemaju koga da kontaktiraju pošto zvanično pas pripada gradu Novom Sadu, bez obzira na osobe koje se brinu o njemu.
Grad je vlasnik i u bazi podataka nema drugih informacija osim tih (nema jmbg-a vlasnika, nema adrese niti broja telefona).
Što se toga tiče nemaju nikakav osnov da tuže bilo koga.
Drugo je Zakon o dobrobiti životinja ili neki podzakonski akt, ne znam da li tu postoji prostor za tužbu, u smislu nepoštovanja procedura za utvrđivanje agresivnosti/nekog drugog poremećaja ponašanja i ostvarivanja uslova za odobrenje eutanazije kao konačnog rešenja.

Јооој, туга.

Значи, шта год да урадиш, нема им помоћи.

Једино да их узимаш у стан или двориште, а нема свако услова за то :sad2:

Код нас у комшилуку тако "чувају" пса, нахране га, вакцинишу, али није у дворишту, него испред капије.

Шинтери су га већ два пута хватали и водили у азил, па су га оданде извлачили.

Бојим се да трећи пут неће бити те среће.

Али њих не разумем.

Имају велико двориште, па ако већ све то раде, што га не уведу унутра, мученика?

Јооој, туга.

Значи, шта год да урадиш, нема им помоћи.

Једино да их узимаш у стан или двориште, а нема свако услова за то :sad2:

Код нас у комшилуку тако "чувају" пса, нахране га, вакцинишу, али није у дворишту, него испред капије.

Шинтери су га већ два пута хватали и водили у азил, па су га оданде извлачили.

Бојим се да трећи пут неће бити те среће.

Али њих не разумем.

Имају велико двориште, па ако већ све то раде, што га не уведу унутра, мученика?

mi smo jednog takvog brak jazavicara hranili, a on ni za zivu glavu nije hteo u dvoriste
na kraju mu je komsija napravio kucicu, ja je tapacirala stiroporom i debelim najlonom i stavili ispred nase kuce na trotoar
znaci bilo je kao cigan mala, al ga je ceo kraj obozavao
kad je vejavica napolju, i bilo je -18c, ja odem da vidim da mu nije hladno ( a gde da mu bude kad je spavao na perjanom jastuku, a tamo kad podignes najlon na vratima iz kucice izlazi vrela para :)
mica mali, divan je bio dok otisao u vecna lovista

mi smo jednog takvog brak jazavicara hranili, a on ni za zivu glavu nije hteo u dvoriste
na kraju mu je komsija napravio kucicu, ja je tapacirala stiroporom i debelim najlonom i stavili ispred nase kuce na trotoar
znaci bilo je kao cigan mala, al ga je ceo kraj obozavao
kad je vejavica napolju, i bilo je -18c, ja odem da vidim da mu nije hladno ( a gde da mu bude kad je spavao na perjanom jastuku, a tamo kad podignes najlon na vratima iz kucice izlazi vrela para :)
mica mali, divan je bio dok otisao u vecna lovista

И наш 'зградски' мачак је уживао у сличном смештају све док га није придавио пас луталица.

Живело глобално отопљавање и пријатно високе температуре које се гасе огромним количинама лубеница, пресече тек понеком дињом, још ређе бресквом, а за вечеру, зна се, шуњке и парадајза, ал' ладнА.

o svasta

-----------

imam brdooo poslova za obaviti danas

Inace kupila dam macki penjalicu na akciji... i ovo je za rupu... metar i nesto u visinu. Srecna ko kuce bila sto je jeftina. Inace takve si po deset hiljada. Dodjem kuci, montiram, vidim da nije ni za k.... toliko nestabilno da sad cekam kad ce ovaj moj smotani izrod macke da se ubije... zao mi da izbacim, ipak sam dala pare...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back