Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
o svasta

-----------

imam brdooo poslova za obaviti danas
Сестро слатка кад је Цезар половином првог века П.Н.Е. упао у Британију клима је била топлија од данашње.
Чак је и у буђавој Британији успевала вињага(а данас једва успевају и то на окућницама неке посебно селекционисане сорте) и зли Келти су правили најкиселије вино у Царству... додуше Цезар је у Британију упао због рудника калаја који се мешао с бакром и тако добијала бронза, имао је он боља вина од тих киселица.

Сестро слатка кад је Цезар половином првог века П.Н.Е. упао у Британију клима је била топлија од данашње.
Чак је и у буђавој Британији успевала вињага(а данас једва успевају и то на окућницама неке посебно селекционисане сорте) и зли Келти су правили најкиселије вино у Царству... додуше Цезар је у Британију упао због рудника калаја који се мешао с бакром и тако добијала бронза, имао је он боља вина од тих киселица.

Cezar je kolko znam uppao najvise zbog srebra, a onda je skapirao da tamo srebra nema

Cezar je kolko znam uppao najvise zbog srebra, a onda je skapirao da tamo srebra nema
Ја сам читао да је због бронзе, тј калаја, јер су свим старим цивилизацијама метали очајно требали.
Келти су пре инвазије с Римљаним трговали само калајем и стоком, а продавали су и сународнике у робље после међусобних размирица.

Ја сам читао да је због бронзе, тј калаја, јер су свим старим цивилизацијама метали очајно требали.
Келти су пре инвазије с Римљаним трговали само калајем и стоком, а продавали су и сународнике у робље после међусобних размирица.

Bas sam juce zavrsio citanje knjige o padu republike (razacaravajuce stivo nazalost) i tamo tvrde da je zbog srebra a da je osvajanje Galije olaksala galska ljubav prema rimskom vinu, koje nisu kao rimljani razredjivali vodom, vec ga pili cisto

Bas sam juce zavrsio citanje knjige o padu republike (razacaravajuce stivo nazalost) i tamo tvrde da je zbog srebra a da je osvajanje Galije olaksala galska ljubav prema rimskom vinu, koje nisu kao rimljani razredjivali vodom, vec ga pili cisto
Лажу бандити.
Због тада великих налазишта калаја у Корнволу...
Цитат:
Velika potražnja za kalajem, koji je u alhemiji bio povezan za Jupiterom,[6] bila je jedan od uzroka rimske okupacije Britanije.
U jugozapadnom području Cornwalla pronađene su, za to vrijeme, velika nalazišta rude kalaja
Цео линк:
https://sh.wikipedia.org/wiki/Kalaj
Иначе имаш исту тврдњу у ,,Оксфордовој историји Европе".

sta mi je ceo dan ko curka...jedva ustala jedva stojim ne mogu ni da jedem, samo locem sokove
ne valja treba da jedm nesto mozda sam zato i slaba, danima lose jedem, al ne mogu sve mi bljak po ovoj vrucini :aha:

Znaci hbm ti moj metabolizam... i onda kad mi neko kaze da ima brz metabolizam sav ponosan... msm na sta si ponosan?? Na mrsavost ili na to sto seres pet puta dnevno... stvarno svasta sa ljudima...

Bolje i too veruj mi nego ova moja muka jedes na kasicucu a gojis se jo da jedes za petoro. Ostacu zeljna svefa, a debela :(
Najsrecnija sam bila kad mi je metabolizam bio brz,red slano red slatko a kilaza ko Tvigi, savrseno, al nema vise :(

Msm da je to zato sto nisi navikla na visak... posto po tvojim slikama nisi debela...

Od slika bar onih zadnjih imam nos koje kilo preko :( Da to je ta muka, kad naviknes da se mrsavica oduvek i odjednom pocnes da se gojis i to bas brzo, a pritom imas naviku i da jedes puno i sve sto pozelis, pa ajd ssd se presaltaj...tesko bas :(

Od slika bar onih zadnjih imam nos koje kilo preko :( Da to je ta muka, kad naviknes da se mrsavica oduvek i odjednom pocnes da se gojis i to bas brzo, a pritom imas naviku i da jedes puno i sve sto pozelis, pa ajd ssd se presaltaj...tesko bas :(

Ne znam... meni bas i ne delujes gojazno. Mada ne moze zena imati isto kg sa dvadeset i sa cetrdeset... msm ni ne izgleda lepo na kraju krajeva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back