Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u bwe
pa ko zna...mozda se spontano samoizlijecis cim predjes preko grane
ne bi bila prva...gastritis je psihosomatska bolest?

kod nekih je uzrocnik bakterija a kod nekih stres (psihosomatski)
i jedni i drugi ce se ebavati dozivotno s tim
bakterija se vraca
stres nikad ne nedostaje
dodje ti na isto sta je uzrocnik
kod mene su stresovi

- - - - - - - - - -

hahaha...mda,zato smo mi svi neiskvareni:zkez:

- - - - - - - - - -

pa da,ima istine...čitam na onoj temi kao slike sa datumom su itekakav dokaz...

ma da i decu traze ko dokaz :lol:
adresa je najbitnija
mi to nista nemamo
uz vencani list vise sve to nije bitno...

- - - - - - - - - -

Jest da je Rupa, i a treba da se kuka, ali sam došla da stanem na stranu malobrojnih obožavalaca velikih svadbi.

Naša svadba je bila onakva kako sam je ja zamislila. Venčanica kakvu sam želela, šešir na glavi, bele cipele, mladoženja u teget odelu...Tortu nam pravio profesionalac, takvo nešto nije bilo viđeno na ovim prostorima. Seljanka sam najgora, priznajem, ali sam htela samo tako, i nikako drugačije. Kao dokaz, prilažem sliku.

edit: U moje vreme nisu bile popularne koverte. Dobili smo uglavnom poklone, keša jako malo.
bitno da je bilo vama po volji i da vam je bilo lepo

kod nekih je uzrocnik bakterija a kod nekih stres (psihosomatski)
i jedni i drugi ce se ebavati dozivotno s tim
bakterija se vraca
stres nikad ne nedostaje
dodje ti na isto sta je uzrocnik
kod mene su stresovi

- - - - - - - - - -

ma da i decu traze ko dokaz :lol:
adresa je najbitnija
mi to nista nemamo
uz vencani list vise sve to nije bitno...

- - - - - - - - - -

bitno da je bilo vama po volji i da vam je bilo lepo

zvucacu ti grozno, al namjera je upravo obratna
odlicno sto je psihosomatski
sad to rijesi i ne okreci se sine ;)

Пренето са једног страног форума (пдф венчања)

Ja imam kolege koji se žene za par dana.. Oni su odavno napravili popis ljudi i kraj popisa je stajao iznos na koji oni računaju da će dobit od tih ljudi.. Ovo mi je rekla njezina kuma jer joj je pokazivala popis i hvalila joj se kako su pozvali dosta bogatih obitelji i da će dobro zaradit na toj svadbi..
Rekla sam frendici (toj kumi) neka mi pogledala koliki iznos su stavili za mene i dečka.. Veli ova meni 2000tis kn.. Ja sam ostala u šoku..

Meni se jednom dogodilo, dok sam još studirala i bila švorc, da su me pozvali na vjenčanje. Unaprijed sam pogriješila što nisam kupila neki poklon, poput servisa za kavu, s obzirom da sam imala samo 400,00kn na raspolaganju. To je bilo prije desetak godina.
Uglavnom, prilikom predaje kuverte sa čestitkom u kojoj je bilo mojih skromnih
400,00kn, mlada nije mogla sakriti razočarenje.
A živjela sam u to doba u podstanarskoj sobici, hranila se u menzi i znali su da nemam love.
Ne znam, valjda su očekivali da će moji roditelji umjesto mene dati novce.
Kako god okreneš, sve se vrti oko love i mladenci očito očekuju veće svote novaca, bez obzira što kažu:" Ma ne treba nama poklon
..."

И тако...:kafa:

Prsla sam. Pukla. Otplakala jednu partiju i sad mi je mnogo lakse. Malo hormoni a malo se sve nakupilo.
Koja sam ja budala. Sto je najgore znam, i stalno pricam sebi.
Izgleda da je tacno ono, budali ne vredi govoriti.
Idiot.

zvucacu ti grozno, al namjera je upravo obratna
odlicno sto je psihosomatski
sad to rijesi i ne okreci se sine ;)

nema resenja
svaki put kad se za nesto jace iznerviras moze da se aktivira ili ne mora...zavisi
ne odlucujem ja
a miran zivot niko nema
aktiviro mi se davno zbog skupa stresova....izleceno lekovima sirevima cajevima...ali posledice ostaju kod mene u vidu osetljivosti na neke namernice ili jake stresove
ja sam imala srecu sto sam imala akutni, bio je horor tada ali je sanirano.....i sad blage posledice...nisam na lekovima stalno...samo kad preteram sa limunom il nerviranjem moram malo lekic da ubacim
ima ljudi koji su zaradili hronicni pa kasnije i cireve....to je muka
sreca u nesreci kod mene je sto sam mlada dobila pa se lakse oporavi....teze prodju oni stari kad dobiju to ide u hronicni najcesce....
naravno niko od toga nije zasticen na zalost....

ne zvuciz mi grozno jer kapiram sta zelis reci....kapiram crnilo :lol:
al filozofija je prosta...stresa uvek ima kod svih...za razne stvari...ne mozes to spreciti dve planete da promenis :lol:

Poslednja izmena:
nema resenja
svaki put kad se za nesto jace iznerviras moze da se aktivira ili ne mora...zavisi
ne odlucujem ja
a miran zivot niko nema
aktiviro mi se davno zbog skupa stresova....izleceno lekovima sirevima cajevima...ali posledice ostaju kod mene u vidu osetljivosti na neke namernice ili jake stresove
ja sam imala srecu sto sam imala akutni, bio je horor tada ali je sanirano.....i sad blage posledice...nisam na lekovima stalno...samo kad preteram sa limunom il nerviranjem moram malo lekic da ubacim
ima ljudi koji su zaradili hronicni pa kasnije i cireve....to je muka
sreca u nesreci kod mene je sto sam mlada dobila pa se lakse oporavi....teze prodju oni stari kad dobiju to ide u hronicni najcesce....
naravno niko od toga nije zasticen na zalost....

ne zvuciz mi grozno jer kapiram sta zelis reci....kapiram crnilo :lol:
al filozofija je prosta...stresa uvek ima kod svih...za razne stvari...ne mozes to spreciti dve planete da promenis :lol:

ima, al stres hendlamo u odnosu na to kakva nam je baza zivotna u tom trenutku...
ako je srz stabilna ne pomjeri te toliko
ako tu imas problem izuce te svaki povjetarac...
e, sad, kad to postavis na mjesto...onda se ostalo slozi samo
a obrasci ponasanja, pa i hendlanja stresa, se uce
glavno je ustanoviti da problem postoji
sto si ti, koliko vidim, vec uradila

ima, al stres hendlamo u odnosu na to kakva nam je baza zivotna u tom trenutku...
ako je srz stabilna ne pomjeri te toliko
ako tu imas problem izuce te svaki povjetarac...
e, sad, kad to postavis na mjesto...onda se ostalo slozi samo
a obrasci ponasanja, pa i hendlanja stresa, se uce
glavno je ustanoviti da problem postoji
sto si ti, koliko vidim, vec uradila

razumem sta zelic reci i ima istine
nego sam mislila vise onako u globalu od stresa se ne moze pobeci....sutra moze da ti se desi neka pizdarija zivot da ti skrati od stresa a kamo li zeludac aktivira....smrti bliznjih....nesrece...bolesti....tako na te uopstene crne situacije

Ona na prvom mestu.
A posle sam popizdela i na muza i na svekrvu.
I posle je beba plakala i jedva sam je uspavala..valjda je osetila mene..ne znam nikad nije ovako.
E onda ispizdim na sebe jer sam idiot.
I eto opet suze same krecu.

То је живот у заједници. Игнориши оне који те нервирају, не дај да се та нервоза преноси на ваш однос јер он је једино важан.

razumem sta zelic reci i ima istine
nego sam mislila vise onako u globalu od stresa se ne moze pobeci....sutra moze da ti se desi neka pizdarija zivot da ti skrati od stresa a kamo li zeludac aktivira....smrti bliznjih....nesrece...bolesti....tako na te uopstene crne situacije

ne moze, al kad imas solidan temelj
onda ih fino docekujes i ispracas kako stizu
i opstajes

- - - - - - - - - -

Ona na prvom mestu.
A posle sam popizdela i na muza i na svekrvu.
I posle je beba plakala i jedva sam je uspavala..valjda je osetila mene..ne znam nikad nije ovako.
E onda ispizdim na sebe jer sam idiot.
I eto opet suze same krecu.

jesi napisala
izbacila iz sebe
odlicno
zaboravi to sve u momentu kad si to odradila
a sto se zaove tice - vidi, tebe se ona ne tice
dok ti ne zabada nos u novcanik
u momentu kad se to desi
fino zatvoris novcanik
cao zdravo. z:lol:

Muz je ista budala kao i ja.
Valjda ce da progovorimo.
Ja znam da ja kad progovorim, tu nema nazad. Tu je kraj.
To me i plasi.
------
Odoh crne misli mi se vrte..

Ти ћути. Његова је породица, он треба да решава ствари а не после да ти будеш свима крива.

elektrika ti lepo rekla.
oni ce medjusobno da se pomire i jedni drugima da oproste,a ti ces biti crna ovca
zato bolje udri brigu na veselje.gledaj da i ono sto vidis i sto cujes na jedno uvo udje ,na drugo izadje

na nekoliko njih gde sam bila,nisam dugo ni ostala zbog preglasne muzike i ozvučenja...
ja volim nežnije svadbe...gde možeš i da popričaš sa ljudima,i da igraš i da pevaš i svašta tako...
uf,jednom smo bili i ne jednoj odličnoj mađarskoj svadbi kod naših prijatelja...
extraaaaaaaaaa sam se provela...

..ma sve prema svom ukusu...i zeljama naravno...
..ja rekoh ko ne voli ne pravi i ne ide...
..mada volim sve, jedino bi mi bilo mucenje da me neko osudi da slusam ZBogdana, e sa te svadbe bih sigurno pobegla....njega bas ne mogu nikako, sve ostalo
moze do igranja na stolovima...pa nije svadba svaki dan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back