Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
paaaa....prirodni materijali, kozne, lagane, udobne, da se ne naduvas od lijepka kad ih obujes, po mogucnosti proshivene
uz lijepljenje da se ne raspadnu odma i da ti ne ofarbaju nogu u neku egzoticnu boju ko meni jedne kikersice
sto su bile izvana gladac, iznutra... :sad2:
Kao što rekoh - naučna disciplina koju nikad nisam izučavala.
Prve koje vidim da mi se sviđaju i da su jeftine, ako su udobne ja ih nosim kući. I ne sećam se više ni gde sam ih kupila, ni koliko sam ih platila, a naročito me ne interesuje koji brend su Kinezi u toj turi prilepili.

..pa sta sam ja napisala da ti ne bi mogla tako da slozis prioritete?
..to da mi deca nisu gladovala zbog moje obuce, nisu jer sam tad mogla da ih platim...a da one ne trpe...
..ja svake cipele nosim po nekoliko sezona...i one sto sam zadnji put kupila kad sam bila u Svedskoj nosim jos,
i jos su kao nove...traju mi jer ne umem da unistim obucu...imam ih i sad u kutijama koje su kupljene kad mi je
starija isla u 5-ti razred, zao mi da ih bacim ili prodam...neka moda se okrece...
..svake godine imaju svoje prioritete, a i svaka osoba...moja majka nikad u zivotu nije htela vise od jednih cipela,
a mogla je da ih ima koliko zamisli...ja i tata smo bili drugaciji...zato je ona kupovala sudje, mene vise od nuznog
broja serpi to ne zanima uopste...

ti si lijepo napisala, iznijela svoj i ocev stav...znaci, odgoj je u pitanju

"..i ja bi dala zadnji dinar, za dobru obucu po cenu da neko vreme gledam u prazniji frizider...kod mene uvek ispliva jedna
koju mi je tata govorio "stomak prozor nema, a na ulici te vide i sta si obukla i sta si obula"..bio je u pravu provreno
xheart.gif.pagespeed.ic.8dIAPDhRF7.png
"

i tu se razlikujemo
moj zadnji dinar nikad nije dat na cipele
+ me apsostrumpfno ne zanima kako i ko gleda sta ja nosim

Kao što rekoh - naučna disciplina koju nikad nisam izučavala.
Prve koje vidim da mi se sviđaju i da su jeftine, ako su udobne ja ih nosim kući. I ne sećam se više ni gde sam ih kupila, ni koliko sam ih platila, a naročito me ne interesuje koji brend su Kinezi u toj turi prilepili.

ne mogu ja to tako
uvijek mi se odbije o glavu
probala sam
i na kraju ih poklonim
kupim, obujem dva puta i proslijedim dalje
sad sam se konacno opametila
pa fino platim ono sto stvarno zelim i smatram kvalitetnim
makar kupovala jedne godisnje : )

...jeste srce, jeste, razmisli malo pa ces shvatiti poentu price....i da se ne svadjamo oko toga to je rekao neko
meni drag, ko vise nije sa mana :(

shvatam ja poentu... al se svodi na klasičnu malogradjanštinu, možeš da jedeš i pomije al važno da se vidi kolko košta ono na tebi... nit se svadjamo nit je bitno ko je rekao ;)

ti si lijepo napisala, iznijela svoj i ocev stav...znaci, odgoj je u pitanju

"..i ja bi dala zadnji dinar, za dobru obucu po cenu da neko vreme gledam u prazniji frizider...kod mene uvek ispliva jedna
koju mi je tata govorio "stomak prozor nema, a na ulici te vide i sta si obukla i sta si obula"..bio je u pravu provreno
xheart.gif.pagespeed.ic.8dIAPDhRF7.png
"

i tu se razlikujemo
moj zadnji dinar nikad nije dat na cipele
+ me apsostrumpfno ne zanima kako i ko gleda sta ja nosim

...razumemo se, svako svoje prioritete...to je ok skroz...
...mene licno ne zanima ni ko sta jede ni koliko sta placa, niti imam problem sa tim,
ono sto volim kupim ako mogu i postujem skroz kad to drugi rade...

Hebi ga, kad si tako napisala.
Ispada da je samo skupo kvalitetno. Ja lepo pitam šta je kvalitet, a ti mi napišeš - lepo, udobno i kožno, a pri tom se čudite gde kupim kvalitetne čizme za 20e. Kupim ih bilo gde.

Питала си и ја сам ти одговорила. Нити сам бахати сноб, нити патим од брендова. Чувам јер немам за нове сваких шест месеци.

shvatam ja poentu... al se svodi na klasičnu malogradjanštinu, možeš da jedeš i pomije al važno da se vidi kolko košta ono na tebi... nit se svadjamo nit je bitno ko je rekao ;)

...u pravu si, skroz si u pravu, jbg neko ko je bio gospodin uvek i svuda je za tebe malogradjanin, a oni koji ce zadnji dinar da sabiju u guzzicu su gradjani prvog reda...ok razumemo se
i ne svadjano se uopste, nema potrebe za tim...sve ima dve strane, i nista nije ni belo ni crno...uvek je "pravda" negde izmedju...

...razumemo se, svako svoje prioritete...to je ok skroz...
...mene licno ne zanima ni ko sta jede ni koliko sta placa, niti imam problem sa tim,
ono sto volim kupim ako mogu i postujem skroz kad to drugi rade...

slazem se, svako nek zivi kako oce
al posto si mi lijepo skrenula paznju da ne mora sve u zuzu...
nasla sam za shodno da ti objasnim kako to kod mene ide
sto ne znaci da kod tebe ili bilo koga drugog treba ili mora tako

Питала си и ја сам ти одговорила. Нити сам бахати сноб, нити патим од брендова. Чувам јер немам за нове сваких шест месеци.

...e ovako...i onda se nakupi obuce koja je kupljena ko zna kad i nosiva jos uvek, i bice jos neko vreme sigurno...

- - - - - - - - - -

slazem se, svako nek zivi kako oce
al posto si mi lijepo skrenula paznju da ne mora sve u zuzu...
nasla sam za shodno da ti objasnim kako to kod mene ide
sto ne znaci da kod tebe ili bilo koga drugog treba ili mora tako

...naravno...

...u pravu si, skroz si u pravu, jbg neko ko je bio gospodin uvek i svuda je za tebe malogradjanin, a oni koji ce zadnji dinar da sabiju u guzzicu su gradjani prvog reda...ok razumemo se
i ne svadjano se uopste, nema potrebe za tim...sve ima dve strane, i nista nije ni belo ni crno...uvek je "pravda" negde izmedju...

žao mi je što ti je čačnut živac al tako je... kvalitet života kreće od nekoih drugih stavri ne od nabačenih krpica... najbolje je kad sve može da se priušti :)

bas nesto i ne drzim do...gospostine
em sam crvena, em su moji bogati seljaci s jedne, a siromasni s druge strane :lol:
al primjecujem da nisi bas najbolje ukapirala sta se pod tim podrazumijeva
odrzavanje privida nije najbitnija stvar u citavoj prici
a i to kad se radi...radi se...zeru drukcije

žao mi je što ti je čačnut živac al tako je... kvalitet života kreće od nekoih drugih stavri ne od nabačenih krpica... najbolje je kad sve može da se priušti :)

Drugaciji prioriteti Bleki.:) Tebi i meni je vazno da se lepo nakrkamo, ali zene mogu da funkcionisu sa mnogo manje hrane, ali im je veoma vazno kako izgledaju i sta nose.;)

Poslednja izmena:
Имам јаке на шнир, те су добре и за јануар.

..i ja imam jedne takve na pertle...na stikli su pa nesto sve obilazim oko njih, od kad sam se
spustila na ravno, sve mi te stikle predstavljaju teret...a i usporavaju me u hodu....

- - - - - - - - - -

Drugaciji prioriteti Bleki.:) Tebi i meni je vazno da se lepo nakrkamo, ali zene mogu da funkcionisu sa mnogo manje hrane, ali im je veoma vazno kako izgledaju i sta nose.;)

..naravno, to je bilo od kad je sveta i veka...niti je novo, niti cudno...samo se neki prve da za to do sad nisu culi...

..nikad mi nije bio prioritet u zivotu samo krpice, niti to odozgo u smislu pokazivanja, nisam ni morala to da radim, imala sam, rodjena u srecna vremena,
jedinica, mazena i pazena...ali sa merom...a ta prica je pomenuta jednom u nekom skroz drugacijem kontekstu...nije ni bitno...
..mlad si ti, mladji od moje dece garantovano, tako da ne mozes da razumes...a ni ne moras sve razumeti, kao sto ni ja ne moram sve tebe da razumem
pa se opet ne moramo svadjati :ok:

jao mila majko stomak nema prozor al se vidi šta si obukao i obuo :lol:

Ovo je moja svekrva podvukla xy puta da je njoj njena svekrva govorila kad god je ona htela da kupi nešto iz prodavnice svojoj deci. Neki keks, grickalice, mandarine, i tako to, a ne samo da jedu štrudle i kiflice koje ona umesi, i jabuke sa drveta ispred kuće. :( I meni uvek bilo glupo to što je bitnije kupovati ono što će neko videti na tebi,a ne ono što će te učiniti srećnim. Valjda zato što ja volim da jedem. :sad2:

Ovo je moja svekrva podvukla xy puta da je njoj njena svekrva govorila kad god je ona htela da kupi nešto iz prodavnice svojoj deci. Neki keks, grickalice, mandarine, i tako to, a ne samo da jedu štrudle i kiflice koje ona umesi, i jabuke sa drveta ispred kuće. :( I meni uvek bilo glupo to što je bitnije kupovati ono što će neko videti na tebi,a ne ono što će te učiniti srećnim. Valjda zato što ja volim da jedem. :sad2:

..eto dobro si rekla, nekog hrana cini srenim, nekog nesto drugo, ma sta to bilo, knjiga, parfem, cipele, gace..nebitno skroz...zato i jesmo svi razliciti,
na sta bi licilo na kraju krajeva da svi imamo iste zelje, iste prioritete...

Да речем овако најволијем да је кућа затегнута и опремљена свим што треба за удобан живот.
Нисам никада придавао неку посебну вредност одећи&обући(тек да буде топла и удобна, и да има по један комплет за свадбе, или сахране, мсм оно да испоштујем ситуацију), а клопе што се тиче... моји су из фамилије богатих(ћалетови) и тек нешзо мање богатих(кевини) сељака... једино што ни једни, ни други нису много куповали намирнице из дућана јер су били салашари, што је мсм лепо јер се ни њихова деца нису примила на слаткише, а тиме логично ни ми децови, па имамо зубиЧе ко предатори иако их перемо само увече.
Изрека моје бабе по оцу за фамилије које по њезином мишљењу нису за дружење: Та мани их, они ни у кујни за столом немају све столице једнаке!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back