Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kolko brojis do penzije?
a sto ne uzmes invalidninu neku?

Imam 17 godina radnog staza.
Socijalna radnica mi to ne pominje kao soluciju.
Kaze mi da moram da radim.
Imam 50 godina, ali izgledam mladje.
Mislim da ne mogu da ostvarim invalidninu ni po kom osnovu.
Ako neko nesto zna sta bih mogla da uradim i da li da krenem na tu kartu, neka mi da savet.
Ipak sam ovom drustvu dala 17 godina svog zivota i rada. A bila sam skoro pa u vrhu preduzeca, koje je posle svih desavanja oko privatizacije propalo.
Pogresila sam izgleda sto sam se udala nekako u to vreme, prekinula RO i otisla sa muzem u drugu zemlju.
To izmedju nas se raspalo, vratila sam se u zemlju, preduzece u medjuvremenu kao sto sam napisala propalo, dosli novi ljudi.
Sada to preduzece koje je brojalo 1.500 zaposlenih pocetkom XXI veka - ima mozda 15 ljudi, ako ne i toliko.
Unajmljuju radnu snagu, nemaju vise svoje gradjevince kao pre sto su imali.
Sve je otislo do djavola.
Ne mogu vise ni da pisem.
Sada najbolje prolaze oni koji su u drzavnom sektoru, oni koji su uspeli da se ubace u privatni sektor, oni koji rade u predstavnistvima stranih firmi, rentijeri koji imaju stanove za iznajmljivanje i penzioneri.
I jos Vucic sme da kaze da nam je bolje. Da je stopa nezaposlenosti manja. Mene bi bilo sramota da to kazem.
I neka me administrator banuje sto pominjem doticnog u losem kontekstu.

Poslednja izmena:
Šta ja znam, meni u privatnom sektoru baš i ne cveta cveće mirisno, a koliko vidim ni sestrama u državnom se više ne smeši presvetla budućnost, obzirom da je reč o prosveti.
Da je bolje išta nego ništa - jeste, ali ovako mene ne može da napusti osećaj kao da me neko konstantno kiticom po čelu lupka sve misleći kako treba da uživam :neutral:

Šta ja znam, meni u privatnom sektoru baš i ne cveta cveće mirisno, a koliko vidim ni sestrama u državnom se više ne smeši presvetla budućnost, obzirom da je reč o prosveti.
Da je bolje išta nego ništa - jeste, ali ovako mene ne može da napusti osećaj kao da me neko konstantno kiticom po čelu lupka sve misleći kako treba da uživam :neutral:

Divno si to srocila :lol:

nek je i 2000e al da je redovno! :))))))

Bez ideje da ikoga uvredim,mislim da svi ocekuju mnogo od svih ostalih osim od sebe samih.
aman ljudi,okrenite se oko sebe i radite bilo sta.
kad nemate posao,ne birajte ga po tome da li je blizu,daleko,da li je dobro placen ili nije.
Posla ima,mozda ne onoliko vrednovanog koliko bi svi hteli,ali ga ima.
Moja poznanica koja radi u pekari u centru grada kaze da dva meseca ne mogu da nadju radnicu.
Plata prosek za nase uslove,posao tezi od kancelarijskog naravno,prijava,zdravstveno,socijalno se podrazumevaju.
I opet se zene menjaju kao na traci,budu dva dana i odustanu.
Tesko je,ali placa racune. I kupuje hranu.
A to je samo jedna od situacija koje vidjam u poslednje vreme.

Najlakse je kukati. I sedeti. I tupiti po netu I cekati da padne s neba. I pljuvati drzavu jer nije obezbedila.
Ybg,nije. I kako stvari stoje i nece.

i znam da ce me mnogi ispljuvati na sva usta,al nekako ne mogu da citam,a da ne prokomentarisem
Bar u Rupi. :aha:

Bez ideje da ikoga uvredim,mislim da svi ocekuju mnogo od svih ostalih osim od sebe samih.
kad nemate posao,ne birajte ga po tome da li je blizu,daleko,da li je dobro placen ili nije.
Moja poznanica koja radi u pekari u centru grada kaze da dva meseca ne mogu da nadju radnicu.
Plata prosek za nase uslove,posao tezi od kancelarijskog naravno,prijava,zdravstveno,socijalno se podrazumevaju.

Najlakse je kukati. I sedeti. I tupiti po netu I cekati da padne s neba. I pljuvati drzavu jer nije obezbedila.

i znam da ce me mnogi ispljuvati na sva usta,al nekako ne mogu da citam,a da ne prokomentarisem

nije ni čudo što ljudi neće da fizikališu za platu 200 evra
kad te pare mogu da se ućare u kladinonici ili za nekoliko intimnih susreta
ovo je bre zemlja apsurda

Svaka ti k'a Njegoseva :ok:
A , za pljuvace te bas briga ( ako ih i bude) ;)

a kako silom naterati nekog da te zaposli?
ddan...ddan....
izvol'te moliću lepo...
'oću pos'o...
nema....
kako nema, eno papir na vratima,piše treba radnica....
za vas nema....
zašto?.....
matori ste, ne znate da pravite palačinke, a ni plehove da ribate....
aha, pa dobro.....a jel ga ima sad?....
šta je bre to????
pištolj, pun, a prst mi nervozan, nego....ima li posla sada???
ima,ima koleginice,evo možete odmah da počnete....znate na drugi pogled pa i niste tako matori :smeker:
ma jesam, nego cevka podmlađuje....

jel tako to treba?

a kako silom naterati nekog da te zaposli?
ddan...ddan....
izvol'te moliću lepo...
'oću pos'o...
nema....
kako nema, eno papir na vratima,piše treba radnica....
za vas nema....
zašto?.....
matori ste, ne znate da pravite palačinke, a ni plehove da ribate....
aha, pa dobro.....a jel ga ima sad?....
šta je bre to????
pištolj, pun, a prst mi nervozan, nego....ima li posla sada???
ima,ima koleginice,evo možete odmah da počnete....znate na drugi pogled pa i niste tako matori :smeker:
ma jesam, nego cevka podmlađuje....

jel tako to treba?
Jeste, kad sam ja svojevremeno trazila posao u pekari, nisu hteli da me prime jer sam im izgledala previse mlada ( imala sam 20 godina ), i previse fina ili sta god.
Samo me je odmerila od glave do pete i rekla...niste vi za ovaj posao. :confused:

...ima posla biju ko nece da radi:mrgreen:
...ima to po pekarama, uglavnom, ali eto ne mozemo svi da stojimo 7-8-9h...nije da necemo, ne mozemo...
...recimo ja imam nizak pritisak i posle duze od 40 minuta, pocinje vec da mi biva lose, za sat ipo bi se srusila,
niko me ne bi drzao tu da mu padam svaki dan...a da mi da stolicu to tek nece, jer to nije posao gde moze da se sedi..
..drugo evo recimo uz to imam i povrsinsku trombozu vena, i dok je nisam imala (trombozu) imala sam problem
da stojim dugo, oticale su mi noge do ne prepoznatiljivosti....ko ne zna kako to izgleda i koliko je neprijato, srecan je..
..za poslove tipa administracije traze uglavnom mlade, mada i u pekarama vise vole mlade nego jelte matore ko ja..iiiii???
..gde to nude poslove za zene od 55 i i vise godina...gde???

..nemoj da se lezemo, lepo je rekla Linejna, sit gladnom ne veruje i to je jedna velika istina, ne kazem da se tu i tamo
posreci nekom da nadje neto..ali je to retkost...a jos je veca retkost da je plata prosek drzave, da je na vreme sa svim prijavama,
skoro pa naucna fantastika..na zalost..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back