Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imace 78.
verujem da kazna, ako ne bude advokt isao na neuracunljivost, od strane sudije moze da bude izrecena - 40 god bez mogucnosti pomilovanja
to znaci, 40 godina ce jesti hleb koji ce tijanini roditelji da mu obezbedjuju svojim radom dok on izdrzava adekvatnu kaznu za krvolocno ubistvo njihovog maloletnog deteta
gde je tu pravda

kazem ti, pitanje je i tih 40. ne mogu da se setim konkretno, ali znam da je bilo slucajeva kada su tu najtezu na apelacionom (iz bogtepita kakvih razloga) obarali, pa onda donesu na 30...pa....u svakom slucaju, sad je sve na sudstvu, ali po mom misljenju ni maksimalnom kaznom, pravda nece biti zadovoljena bez obzira na to sto se sad vodi polemika u javnosti da , sa moralne strane " to nece vratiti dete iz mrtvih" ili sa pravne " radi se po zakonu, a ne emocijama "
smrtna kazna i kraj price.

kazem ti, pitanje je i tih 40. ne mogu da se setim konkretno, ali znam da je bilo slucajeva kada su tu najtezu na apelacionom (iz bogtepita kakvih razloga) obarali, pa onda donesu na 30...pa....u svakom slucaju, sad je sve na sudstvu, ali po mom misljenju ni maksimalnom kaznom, pravda nece biti zadovoljena bez obzira na to sto sa moralne strane "to nece vratiti dete iz mrtvih" ili sa pravne "gde se radi po zakonu "
smrtna kazna i kraj price.

slazem se sa tobom potpuno
smrtna kazna bi imala efekat smanjenja ovakvih dela
dovoljno je samo da postoji u zakonu kao moguca kazna za odredjeno delo

to znaci, 40 godina ce jesti hleb koji ce tijanini roditelji da mu obezbedjuju svojim radom dok on izdrzava adekvatnu kaznu za krvolocno ubistvo njihovog maloletnog deteta
gde je tu pravda

To sam baš htela da kažem. Hraniće se i lečiti iz budžeta, dok nevini bolesnici umiru jer država nema dovoljno para za lečenje... :dash:

Opet pisem: cuvajte decu i nemojte im dozvoljavati da izlaze do ranih jutarnjih sati.
Pokusajte da im objasnite da nisu svi ljudi dobronamerni, da se ne upustaju u razgovor sa nepoznatim osobama, da se drze zajedno.
Mada ni to nije garancija.
U Americi u nekim gradovima ili kvartovima gradova postoje voccersi - organizovani gradjani koji posmatraju sva desavanja u svom kraju, da bi sprecili ili sto pre pozvali policiju i HP ako se dogodi neki zlocin.
Naravno da je prvo sto coveku padne na pamet osveta. To je normalno.
Ali zamislite sada sta bi bilo kada bi ovog da ga ne pominjem vise - osudili na smrt, sta bi bilo sa svim onim porodicama koje su izgubile svoje mile i drage na isti ili slican nacin.
I oni bi zeleli da ubice njihovih milih i dragih budu isto tako kaznjeni.
Ne mogu ni da zamislim sta bi se desilo.

ima nanetu jutjub u sred bela dana majka sa malom devojcicom na sred aerodroma hitrou ili getvik koji li je, stoji i cekira karte prilazi pedofil nasmeje se maloj uhvati je za ruku i odvodi..sreca da se zena okrenula.... znaci u sekundi.... da je bilo 10 sekundi kasnije nikad je ne bi videla vise. tako ce biti i ovde sa ustolicenjem njihovih vrednosti i tretmanom sudova spram takvih bolesnika

ovaj ce da izadje iz zatvora najvise za 10 godina.

Tek sam sad isčitala šta je sve Pivo pisao. Pa, ti si bre promašio profesiju. Idi u advokate, zajebao si i Borovića i Filu, i ... Idi, brani kriminalce, to je veoma unosno danas, a nevini neka staradaju, pogotovu ako nemaju para da dokažu svoju nevinost...
Mnogo si me razočarao svojim stavom...

I da, priznajem, loš sam čovek jer želim smrt monstrumu, makar mi bio najrođeniji.

Jedan je bre otac ubio rođenog sina narkomana, jer nije više mogao da trpi i gleda dok mu svaki dan bije ženu (majku koja ga je rodila) i njega, dok nadležni ništa ne preduzimaju...

Opet pisem: cuvajte decu i nemojte im dozvoljavati da izlaze do ranih jutarnjih sati.
Pokusajte da im objasnite da nisu svi ljudi dobronamerni, da se ne upustaju u razgovor sa nepoznatim osobama, da se drze zajedno.
U Americi u nekim gradovima ili kvartovima gradova postoje voccersi - organizovani gradjani koji posmatraju sva desavanja u svom kraju, da bi sprecili ili sto pre pozvali policiju i HP ako se dogodi neki zlocin.
Ali zamislite sada sta bi bilo kada bi ovog da ga ne pominjem vise - osudili na smrt, sta bi bilo sa svim onim porodicama koje su izgubile svoje mile i drage na isti ili slican nacin.
]I oni bi zeleli da ubice njihovih milih i dragih budu isto tako kaznjeni.

govoris o nekoj vrsti preventive.
vidi, slazem se da je korisnije stvarati drustvo u kojem ce biti manji procenat ubistava, gde ce se raditi na minimizovanju opasnih situacija i gde se kratkovidom "osvetom" u vidu smrtne kazne nista sustinski nece promeniti (ne zaboravimo da smrtna kazna na psihopate ne deluje "psiholoski")
ali
da li ijedna drzava moze garantovati da ce nadziveti osudjenika na dozivotnu, ili 40 god. robije? da ne govorim o beskrajnim mogucnostima bega itd.
po mom misljenju bas zbog toga je smrtna kazna jedina garancija (ne osveta) da takav zlocin nece biti ponovljen.

naravno, govorimo o najtezim mogucim zlocinima.

I oni bi zeleli da ubice njihovih milih i dragih budu isto tako kaznjeni.

slazem se da deca ne treba do ranih jutarnjih sati da budu napolju
ali po ovome sto si napisala, umesto da se sa ulice, iz sela i gradova, iz zivota sklone oni koji su pretnja svakome, drzava takve stiti i nagradjuje zivotom u zatvoru, a svi treba da se sklanjaju i strepe
tu nesto opasno smrdi
% onih koji su izopacenih shvatanja i koji ne razlikuju dobro od zla je mnogo manji od % onih koji nisu pretnja nikome i zivot zele da prozive u miru sa drugim ljudima
koga onda treba zastrasiti?
smrtnom kaznom potencijane ubice ili mogucim ubistvom iz cistog hira preko 90% stanovnika jedne drzave..ove nase drzave?
ja uopste nisam u dilemi i zbog toga ne mislim da sam hitler

opet da stavim paralelu - sta je onda drzava ako ti za nevezani pojas cime ugrozavas eventualno samo svoj zivot, preti kaznom od 5.000din?
i istu kaznu ti naplacuje ukoliko te uhvati samo bez nevezanog pojasa, a da se udes nije ni desio

znaci - apel da se smrtna kazna uvede za najgnusnije zlocine ponovo!
pa ko iz dosade kad obori pesaka na ulici odluci da je bolje da ga ubije glolim rukama, nego da mu pomogne i da ga odveze u bolnicu - da zna sta ga ceka
smrt
zivot za zivot.

Sve ja to razumem o cemu vecina pise.
Da se nisu Tijanini tako dobro organizovali pitanje je da li bi bilo ovako brzo reseno ovo ubistvo.
Taj monstrum je izgleda sadista. Kriminolog je rekao da ju je namerno onesposobio udarcem kolima, pa ubacio u auto i odvezao se dvadesetak km dalje gde se izivljavao nad devojcicom - devojkom, jer je nadjena izgleda naga. On se cak i vratio tamo u taj kraj na neku slavu. Pravi psihopata koji nema trunke savesti.
Ne znam da li ste gledali Beogradsku hroniku danas kada je voditeljka pricala sa jednim kriminologom koji je pokusao da objasni o cemu se sve tu radi.
Prikazali su i kratke price o najtezim zlocinima koji su se izdesavali proteklih godina i ciji izvrsioci izdrzavaju max kazne.
Neka vlasti raspisu referendum o ponovnom uvodjenju smrtne kazne, ionako nikada necemo uci u EU.
Sto se mene licno tice izasla bih na taj referendum.

jedino crnje od tragedije je vladanje našeg naroda i neukus u komentarisanju
i sve se pitam ako je neko socipata koji nema ni racio ni kajanje ni zadovoljstvo u svom delu - gde je tu monstruoznost
život je očigledno bez pravila - neko se nađe na pogrešnom mesu u pogrešno vreme u pogrešnim okolnostima...

inače ako ćemo da budemo pravednici
koliko znam postoji kvalifikacija ubistva i teškog ubistva
i za teško ubistvo stoji štaveć da je zločin izrazito brutalan, da je ta osoba službeno li ili da - dete
dete je valjda do 14 godina
mislim nije sve crno belo
svi su neki pravednici a svi su za kamenovanje i lomaču

Sta napisati u vezi sa tragicnom sudbinom Tijaninom?
Nasla se na pogresnom mestu u pogresno vreme, da li to tako moze da se objasni?
Mislim da ne. Ali, to je vec neka druga prica. Sta bi bilo kad bi bilo.

huh, kad sam se već uhvatio u temu...
zašto misliš da ne?
ograđujem se, jer javnost nikada ne dobije potpune i prave informacije ali oni koje imamo
govore da je devojčica 10 minuta bila sama otišavši da vrati pozajmeljenu stvar
na tom putu je tip, pod uticajem alkohola, da li vreba nekog ili spontano odlučuje da dela
ali odlučuje svojom suludom logikom i željom da je udari autom, unda ubacuje u auto
odvozi dalje gde će je ugušiti, nadamo se bez daljih detalja, i potom ostavlja na deponiji.
kako se to može nazvati osim splet tragičnih okolnosti?
teorije zavere su krenule kao poplave
te trgovina belim robljem, te otac duguje pare pa su zelenaši oteli dete, ...
ne razumem to
zvuči brutalno, ali ljudima dobro dođu ovakve vesti da iskale svoje emocije
bile one tuga, bes, voajerstvo...

smisao kazne zatvorom je rehabilitacija pocinoca
kad neko od 120kg i 34 god, ubije dete od 47kg i 15 god - kakva rehabilitacija tu moze da se ocekuje?
kakav koristan clan ovog drustva on treba da postane?
a vec je bio pocioc manjih krivicnih dela i okarakterisan je od strane svoje okoline kao vrlo agresivan
izuzetno je licemerno izjasnjavati se kao pacifista i mirotvorac, a ocekivati da ovakvog monstruma kazne oni koji leze u zatvoru za slicna dela
da li to znaci da` zakon treba da sprovode` i decu na slobodi od ovakvih monstruma treba da nam stite robijasi?

da se ne lažemo pravi smisao svake kazne je odmazda
rehabilitacija jeste poželjna ali zavisi od koječega
možda je neko trajno poremećen možda može da se popravi...
a odmazda treba da bude srazmerna učinjenom
smrt jeste srazmerazmerna odmazda za smrt, ali taj princip taliona je prevaziđen i ne postiže neki poseban efekat
osim što je počinilac jednako unesrećen kao i onaj kome je učinio zlo
zakon je takav kakav je, primenimo ga.
kakva je to licitacija 120 kila, 47 kila? 30 ili 40 godina zatvora?
uostalom možda je on izvrstan mesar i poreski obveznik koji puni budžer RS?
hajde da ga jednostavno smaknemo...

imace 78.
verujem da kazna, ako ne bude advokt isao na neuracunljivost, od strane sudije moze da bude izrecena - 40 god bez mogucnosti pomilovanja
gde je tu pravda

ja mislim da je zakon u redu
protiv sam smrtne kazne
pretpostavljam se se delo može okvalifikovati kao teško ubistvo
ali se mora uzeti u obzir i stanje i motivi počinioca
30 ili 40 godina, ko što rekoh svejedno je
30 godina rutine, 30 godina sputanosti, 30 godina maltretiranja od strane drugih
da ne ulazim kako bi ko plivao u zatvoru
e sad taj hleb koji će tijanini roditelji da mu obezbeđuje -
pa ne znam kako bi inače mogao da funkcioniše zatvorski sistem i ko da ga plaća

Tek sam sad isčitala šta je sve Pivo pisao. Pa, ti si bre promašio profesiju. Idi u advokate, zajebao si i Borovića i Filu, i ... Idi, brani kriminalce, to je veoma unosno danas, a nevini neka staradaju, pogotovu ako nemaju para da dokažu svoju nevinost...
Mnogo si me razočarao svojim stavom...

I da, priznajem, loš sam čovek jer želim smrt monstrumu, makar mi bio najrođeniji.

Jedan je bre otac ubio rođenog sina narkomana, jer nije više mogao da trpi i gleda dok mu svaki dan bije ženu (majku koja ga je rodila) i njega, dok nadležni ništa ne preduzimaju...

Nisi prva koja mi to kaze da sam trebao biti advokat. Umem argumentovano da zastupam svoj stav.

To sto ti i forumski prosek to ocenjujete kao branjenje ubica i to sto si razocarana zbog mog stava - to je vec vas/tvoj problem.

Vidis, ja sam ipak malo drugaciji...i poslacu ti onaj recept koji si mi trazila u reputacionoj poruci. Ne osudjujem te zbog tvog stava, iako ga smtram fatalnim i totalno pogubnim!

Ali to sam ja.

Pozdrav ;)

Ljudi moji, psihopate ne moraju nuzno da imaju IQ manji od 50.
Ima ih koji su ekstremno inteligentni i proracunati.
Za ovoga ne znam, verovatno ce biti podvrgnut proceni strucnjaka, ali sigurno nije kreten.
Sve je on to u jednom momentu smislio, cim ju je ugledao onako samu.
On nju nije nenamerno udario kolima, koliko sam upoznata udario ju je namerno kolima da bi mogao da joj lakse pridje i da je ubaci u kola.
Postojala je namera. Ona je nadjena dvadesetak kilometara dalje - razodevena. Znaci, postoji mogucnost da je bila zlostavljana seksualno.
Zasto bi je razodevao da je u pitanju nesrecan slucaj u saobracaju i to na drumu.
Dakle, on je to svesno uradio. On je bio svestan onoga sto je ucinio i za to ce biti osudjen po zakonu ove zemlje.
Nismo Belorusija (ona je jedina zemlja u Evropi gde je smrtna kazna dozvoljena), pa ce do kraja zivota da bude u zatvoru.

Ljudi moji, psihopate ne moraju nuzno da imaju IQ manji od 50.
Ima ih koji su ekstremno inteligentni i proracunati.
Za ovoga ne znam, verovatno ce biti podvrgnut proceni strucnjaka, ali sigurno nije kreten.
Sve je on to u jednom momentu smislio, cim ju je ugledao onako samu.
On nju nije nenamerno udario kolima, koliko sam upoznata udario ju je namerno kolima da bi mogao da joj lakse pridje i da je ubaci u kola.
Postojala je namera. Ona je nadjena dvadesetak kilometara dalje - razodevena. Znaci, postoji mogucnost da je bila zlostavljana seksualno.
Zasto bi je razodevao da je u pitanju nesrecan slucaj u saobracaju i to na drumu.
Dakle, on je to svesno uradio. On je bio svestan onoga sto je ucinio i za to ce biti osudjen po zakonu ove zemlje.
Nismo Belorusija (ona je jedina zemlja u Evropi gde je smrtna kazna dozvoljena), pa ce do kraja zivota da bude u zatvoru.

Nagadjanje, spekulacija....cemu to?

Kao u Green Mile...lik place i drzi dve krvave mrtve devojcice u zagrljaju - rulja odmah donela zakljucak da ih je silovao, ubio i krece linc.
Simbolicna scena, detalji su nebitni.... samo poentu treba shvatiti. Ali ne ocekujem...bar ne od vecine ovde.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back