Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, šta je sada tu problem?!
Nisam ni rekla da sam ja dobar ili loš čovek.
Nisam rekla ni da li prizivam ili ne prizivam.
Srpski pravosudni aparat je korumpiran do srži.
Zakoni postoje ali se ne poštuju ili jednostavno zaobilaze.
Nisam rekla da u Austriji ili EU nema monstruma, već da se tamo zakoni poštuju.
Ovde se zbog nepoštovanja zakona svakodnevno gine u saobraćajkama.
Zakoni postoje da bi život u zajednici bio uređen.
Mi smo gori od divljeg zapada.
Ne kažem da on nju ne bi ubio da postoji doživotna ili smrtna, već samo da bi adekvatnije odgovarao.
Po tvojoj logici zašto imati uopšte ikakve zakone.
Ko je divljak on je divljak, pfff, nije nego :roll:
Pogledaj kako je VB uspela da se kako tako izbori sa huliganima.
Drakonskim kaznama a ne lepom reči i razrešenjem greha :neutral:

- - - - - - - - - -

I evo, ok, prihvatam da sam na nižem civilizacijskom i evolutivnom stupnju od tebe.
Je l ti je sad lakše, o moralna gromado?

slazem se sa tobom potpuno
jadno dete
nije ni pocelo da zivi, a monstrum bez i malo grize savesti joj je taj zivot prekinuo
zanima me samo da li bi oni koji zdusno zastupaju stav da smrtna kazna ne treba da postoji, isto rekli da su ne daj boze na mestu tijaninih roditelja
kazna od 40 godina, makar bio silovan u zatvoru svaki dan, je mala za zivot kojeg vise nema
njeni roditelji ce od svoje plate da odvajaju svakog meseca da bi zlikovac imao obezbedjen tih 40 godina smestaj i hranu
smrtna kazna je malo za takve monstrume
jadno dete i jadni njeni roditelji

Sta napisati u vezi sa tragicnom sudbinom Tijaninom?
Nasla se na pogresnom mestu u pogresno vreme, da li to tako moze da se objasni?
Mislim da ne. Ali, to je vec neka druga prica. Sta bi bilo kad bi bilo.
Pratila sam desavanja oko Tijaninog slucaja, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da bi ovako nesto moglo da se dogodi.
Mislila sam da je u pitanju trgovina belim robljem, kad ono...
Moje saucesce roditeljima devojke i neka joj je laka zemlja. Tuga nad tugama.

Nadam se da ce pocinilac dobiti maksimalnu kaznu za ovo zlodelo.
A zatvorenici koji leze zbog drugih prestupa posebno vole ubice dece.
Uvek ce biti onih koji su za ili protiv smrtne kazne.
Mada kad je neko lud, psihotican, sociopata... bolesnik, pedofil... on ne razmislja o posledicama svog delanja, on jednostavno ubija bez obzira na konsekvence.

Poslednja izmena:
ja vala necu vise na politiku.tema o novosadskim kurvama,a dodje jedna i pocne da pljuje po crnoj gori
i niko nista
necu bre da slusam bljuvotine

Не мораш ништа да читаш.

Само гласај.

Овако испаде да смо много либерални, а ретко ко се запита шта би радио да је његово дете у питању.

Сви нешто теоретишу и филозофирају.

Не мораш ништа да читаш.

Само гласај.

Овако испаде да смо много либерални, а ретко ко се запита шта би радио да је његово дете у питању.

Sta ko zna sta da glasa ? Sada sam bio , procitao niz gluposti , iznervirao se samo dzaba .
Moze neko objasnjenje o cemu se radi ili link ...a i ne mora

Pratila sam desavanja oko Tijaninog slucaja, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da bi ovako nesto moglo da se dogodi.

Mada kad je neko lud, psihotican, sociopata... bolesnik, pedofil... on ne razmislja o posledicama svog delanja, on jednostavno ubija bez obzira na konsekvence.

Jedan od retkih komentara gde razum vlada, a ne gnev, bes i svetoljubljivost. :ok:

Najvise pristalice vesala, raznja, metka i ostalih metoda, koji ili nemaju nikakve ili jako slabe argumente.

Postoje dva talasa jeze koju osetim u ovakvim situacijama. Prvi kada pročitam vest u hronici, drugi kad me đavo tera da pročitam i komentare.

Bas tako.

Sta ko zna sta da glasa ? Sada sam bio , procitao niz gluposti , iznervirao se samo dzaba .
Moze neko objasnjenje o cemu se radi ili link ...a i ne mora

Ko ti kriv kad ides na pdf "Politika" :lol:

Vidim da je i vas pogodila vest o nesrecnoj Tijani, kakva zla sudbina, ne mogu da verujem da je bila toliki baksuz i da se nasla na pogresnom mestu u pogresno vreme, ej svega 7 minuta hoda joj je bilo potrebno da od kuce stigne do mesta gde je cekao taj drug i onda sve ovo, ma bre place mi se mogu misliti kako je njenima i ljudima koji su je poznavali

- - - - - - - - - -

Smatram da bi trebalo uvesti pojam "selektivne smrtne kazne", ovako zlocinacki umovi opet bolje prodju od nesrecnih zrtava

smisao kazne zatvorom je rehabilitacija pocinoca
kad neko od 120kg i 34 god, ubije dete od 47kg i 15 god - kakva rehabilitacija tu moze da se ocekuje?
kakav koristan clan ovog drustva on treba da postane?
a vec je bio pocioc manjih krivicnih dela i okarakterisan je od strane svoje okoline kao vrlo agresivan
izuzetno je licemerno izjasnjavati se kao pacifista i mirotvorac, a ocekivati da ovakvog monstruma kazne oni koji leze u zatvoru za slicna dela
da li to znaci da` zakon treba da sprovode` i decu na slobodi od ovakvih monstruma treba da nam stite robijasi?

smrtna kazna za monstruma je preblago rešenje, ali čak ni to ne može da se desi, nego će od naših para da živi do kraja života
Za njega je sve preblago. Nadam se samo da su makar ubili boga u njemu oni koji su ga uhvatili. I ostavili ga u bolovima da makar fizički pati. Ja ne znam kako uopšte roditelji prežive tako nešto. A još gore je kad nakon svega čuješ da postoje ljudi koji se zalažu za te monstrume. Od svih strahota na ovom svetu, povrediti dete je najgore. Nema tu ničeg, samo agonija. :sad2:

Brate ne znam ni sta smem da pisem , a sta ne , da kasnije ne ispadne poziv na linc itd , ne znam sta sve moze da se odgovara , al' napisacu .
Meni je u takvim situacijama neshatljivo kao neko ne saspe ceo sarzer u psihopatu :evil:
Mozda jedino to sto ga se policija prva docepala , mada ne bi ga ni to zastitilo :evil:

Brate ne znam ni sta smem da pisem , a sta ne , da kasnije ne ispadne poziv na linc itd , ne znam sta sve moze da se odgovara , al' napisacu .
Meni je u takvim situacijama neshatljivo kao neko ne saspe ceo sarzer u psihopatu :evil:
Mozda jedino to sto ga se policija prva docepala , mada ne bi ga ni to zastitilo :evil:

Trazite pravo da se sprovodi, pravnu drzavu, postovanje zakona itd.

Po zakonu u Srbiji ne postoji srmtna kazna.

Odlucite se. Da li da se postuje zakon ili cete ipak sasipanje sarzera, vesanje, krec i ostale gadosti koje spominjete i koje su, hvala Bogu, protivzakonite?!

kad neko od 120kg i 34 god, ubije dete od 47kg i 15 god - kakva rehabilitacija tu moze da se ocekuje?
a vec je bio pocioc manjih krivicnih dela i okarakterisan je od strane svoje okoline kao vrlo agresivan
izuzetno je licemerno izjasnjavati se kao pacifista i mirotvorac, a ocekivati da ovakvog monstruma kazne oni koji leze u zatvoru za slicna dela
da li to znaci da` zakon treba da sprovode` i decu na slobodi od ovakvih monstruma treba da nam stite robijasi?

Smisao kazne je višeznačan. Rehabilitacija je samo jedan. Drugi je preventivni, u smislu primera potencijalnim prestupnicima. Treći je bezbednosni - ukloniti opasnu osobu iz društva.
Kazna je socijalna institucija sa racionalnom svrhom, zato svrha kazne nije osveta.
Problem sa smrtnom kaznom je što je ona definitivna i ako sistem napravi grešku - nema nazad.
Tvrditi da se neko ''zalaže za monstrume'' zato jer je protivan smrtnoj kazni je i ograničeno i bezobrazno, oba u najnižem tabloidnom maniru.

Umorna sam,i spava mi se a imam jos neke stvari da uradim.:dash:
Plus,glupava zena koja nam cuva decu nije im ceo dan dala nista da jedu.:evil:

Poslednja izmena:

ma te što su "pacifisti" treba odvesti u zatvor sa njim da ga "rehabilituju", mislim pošto iskreno veruju u to ;)

dušice naše pune ljubavi i razumevanja <3

Smisao kazne je višeznačan. Rehabilitacija je samo jedan. Drugi je preventivni, u smislu primera potencijalnim prestupnicima. Treći je bezbednosni - ukloniti opasnu osobu iz društva.
Kazna je socijalna institucija sa racionalnom svrhom, zato svrha kazne nije osveta.
Problem sa smrtnom kaznom je što je ona definitivna i ako sistem napravi grešku - nema nazad.
Tvrditi da se neko ''zalaže za monstrume'' zato jer je protivan smrtnoj kazni je i ograničeno i bezobrazno, oba u najnižem tabloidnom maniru.

Ko razume - shvatice.

Lepo si srocio ovo. Postovanje! :ok:

Dive, ja znam pravo i to je tako.
Nema smrtne kazne u Srbiji. Samo se nadam da ce dobiti maksimum.
Ali to ne znaci da taj monstrum nije dobio batine od policije kada je priveden, ako bi to nesto pomoglo.
Mogli su i da ga ubiju i da kazu da je pruzao otpor. Ko bi to znao osim policije i njihovih nadredjenih?
Bar takvih scena smo se nagledali u americkim filmovima. Ali zivot nije film.
Ako drzavni vrh napravi izuzetak u ovom slucaju, ne znam sta bi se desilo sa nasom pravnom drzavom.
Divljacki je na smrt pretucena i ona devojka koja se bavila manekenstvom od ruke svog decka.
Njeni ne mogu da se oporave, niti ce se oporaviti od gubitka. Kao i Tijanini najblizi.
To sto sam rekla za ostale robijase nisam napisala u tom kontekstu da ce mu oni suditi i presuditi.
Mada se i to nekad desi.
Morala bih da pogledam ceo slucaj, ne znaju se detalji.
Da li je moguce da se na zemljanom drumu desi saobracajka i da to niko nije cuo u malom mestu? Ne mogu nesto da poverujem u to.
Pre mislim da ju je video onako lepu kakvu je majka rodila i oteo je.
Mnogo je pitanja na koje necemo dobiti odgovore, osim ako se ne obelodani sta se zaista dogodilo. Sedam minuta je i malo, a i mnogo za neke stvari.
Ali, taj monstrum vise nece gledati svetlo dana.
Ako je neko psihicki poremecen, lud, psihopata, sociopata - on ne shvata prirodu svojih (ne)dela.
Mogla bih ovako do sutra.
Da li se secate male Katarine koja je ubijena u Zvezdarskoj sumi od ruke majcinog ljubavnika, u sprezi sa majkom nesrecne devojcice koja nije imala ni pet godina?
Javnost je bila sokirana, njih dvoje su optuzivali jedno drugo i nista... malene nema, oni robijaju, ali ne verujem da im je lako i da mogu mirno da spavaju.
Jeste, velika je eticka i moralna dilema sta uciniti, ali ``red je red``.

12 gnevnih ljudi
Fantastičan film na tu temu.

Zar vam mozda nije palo na pamet da sam i ja ostala bez nekog meni dragog koji je svirepo ubijen?

Ocekujes previse od forumskog proseka.

Pljuvacina, nasladjivanje tudjom mukom, prozivke, vredjanje - to vec mozes da dobijes...gratis.

Nije im palo na pamet. Kao sto im nije ni palo na pamet da se stave u situaciju nekog od ucesnika ili nekog od njihovih najblizih ("nece se meni nikada desiti" fora)
Kao sto im nece pasti na pamet da bar minut svog vremena odvoje da se zapitaju sta su uzroci za ovakve i slicne stvari.

Najlakse je: pali lomacu, daj kolac bre vamo...

:dash:

Zar vam mozda nije palo na pamet da sam i ja ostala bez nekog meni dragog koji je svirepo ubijen?

ovde pisemo o tome kakva bi kazna bila adekvatna za pocinioca ovakvog dela
ne da li zakon dozvoljava
neko je na ovoj ili slicnoj temi napisao kako mu je uvredljiva izjava ministra stefanovica da mu je zao sto je ukinuta smrtna kazna, jer time hoce da kaze da smo kao drustvo primitivci
nismo primitivci, ali kao drustvo nismo spremni da imamo demokratske tolerisuce zakone
kao drustvo, na to nije spremna ni jedna zemlja na ovoj kugli zemaljskoj
jer da je tako, ovakve strahote se ne bi desavale
sve dok ima iscasenih bolesnih patoloskih siledzija koji slobodno setaju naokolo, smrtna kazna za ovakvo delo mora da im kao opomena visi iznad glave
posto drugi moral kao kocnicu nemaju
ovde nije rec o odmazdi, nego o zakonu koji bi trebao da bude aktuelan..za posledicu ubistva iz besa pocioc mora da zna da mu sledi kazna
upad na neciji posed - mora da sledi kazna!
a ne da onaj ko svoj posed i svoju porodicu brani od upada i kradje mora da lezi u zatvoru za prekoracenje nuzne odbrane
taj monstrum ce gledati svetlo dana svakog jutra kad se probudi..makar kroz resetke zatvorskog prozora
mala tijana to svetlo nikad vise nece da ugleda
tesko da bilo ko moze da ga ugleda zakopan 2m ispod zemlje

ako za parkiran auto na nedozvoljenom mestu sledi pauk i kazna od oko 200eu, ako za nevezan pojas kojim mozemo da ugrozimo samo svoj zivot drzava propisuje kaznu od 5.000din, ako za vodjenje psa u setnju bez povoca drzava preti kaznom od 5.000 din ( pa i stenadi od 3 meseca), onda i ubice treba da znaju unapred da im za ubisvo iz besa, najkrvolocnije sledi kazna smrcu
zato jesam za smrtnu kaznu i zato tvrdim da ni jedno drustvo na ovoj planeti nije spremno niti je dostiglo taj nivo da nema ovakvu kaznu u svom zakoniku.

slazem se sa tobom potpuno
jadno dete
nije ni pocelo da zivi, a monstrum bez i malo grize savesti joj je taj zivot prekinuo
zanima me samo da li bi oni koji zdusno zastupaju stav da smrtna kazna ne treba da postoji, isto rekli da su ne daj boze na mestu tijaninih roditelja
kazna od 40 godina, makar bio silovan u zatvoru svaki dan, je mala za zivot kojeg vise nema
njeni roditelji ce od svoje plate da odvajaju svakog meseca da bi zlikovac imao obezbedjen tih 40 godina smestaj i hranu
smrtna kazna je malo za takve monstrume
jadno dete i jadni njeni roditelji

i to je pitanje, na zalost.
pomislim uz sve ovo sto ste napisali...na vrlo izvesnu cinjenicu da ce taj manijak sa sezdeset i nesto biti slobodan,
i ne samo on vec koliko takvih...uzas.

i to je pitanje, na zalost.
pomislim uz sve ovo sto ste napisali...na vrlo izvesnu cinjenicu da ce taj manijak sa sezdeset i nesto biti slobodan,
i ne samo on vec koliko takvih...uzas.

imace 78.
verujem da kazna, ako ne bude advokt isao na neuracunljivost, od strane sudije moze da bude izrecena - 40 god bez mogucnosti pomilovanja
to znaci, 40 godina ce jesti hleb koji ce tijanini roditelji da mu obezbedjuju svojim radom dok on izdrzava adekvatnu kaznu za krvolocno ubistvo njihovog maloletnog deteta
gde je tu pravda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back