Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лова на бушотинама је 3000 евра нето +.
Ствар избора.
Сибирске мачке су сасвим довољно крзнасте за место живота, а мачке голошијанке(бездлаке мачке) су резултат мутације и одабира и више су хир неких људи па се морају држати унутар топлих просторија.

nije nego dolara, rusu sve placaju u dolarima :zkez:
3000e i 3000dolara nije ista suma
a nije ni priblizno dovoljna za taj posao
u nekim drugim subarktickim zemljama toliko daju platu menadzeru u meku :lol:
za busenje nafte se rizikuje zivot al rusi ga ne vrednuju mnogo vis od kancalariskog misa ciji je jedini rizik na poslu dobijanje suljeva sa istom tom platom:lol:
nisu rusu jedini, niko ne vrednuje zivot srbina na busotini....potrosna roba...koliko i filipinac, meksikanac, i ostala sabraca treceg sveta

Vala baš. Priča o Kanadi se nastavlja, samo još da se nastavi i oko onih 10%, i eto celodnevne razonode. :ok:

iha pa ima i drugih subarktickih vukojebina...cek da prosirimo malo znanje geografije nekima
poznavaocu se atlas zalepio na mapi severne amerike pa nikako da prouci severnu evropu i aziju :lol:

- - - - - - - - - -

mirna :lol:
idi sa nemkom podelite manc kutiju :zkez:

nije nego dolara, rusu sve placaju u dolarima :zkez:
3000e i 3000dolara nije ista suma
a nije ni priblizno dovoljna za taj posao
u nekim drugim subarktickim zemljama toliko daju platu menadzeru u meku :lol:
za busenje nafte se rizikuje zivot al rusi ga ne vrednuju mnogo vis od kancalariskog misa ciji je jedini rizik na poslu dobijanje suljeva :lol:
nisu rusu jedini, niko ne vrednuje zivot srbina na busotini....potrosna roba...koliko i filipinac, meksikanac, i ostala sabraca treceg sveta
Не него евра.
Дођу овамо с еврима јер конвертују у евре што значи да је око 4к$.
И домаћи Мађари који раде у Мађарској кад дођу викендом кући увек дођу с еврима, а не с форинтама и своју плату исказују у еврима.
Клопа и спавање су им плаћени у Сибиру и редовно се враћају.
Исто важи и за оне који раде у Казахстану и по питању лове и услова живота.
Ради се три месеца у цугу и после имају одмор. али због удаљености многима се не исплати да се враћају овамо сем једном ређе два пута годишње.
Иначе мораш пазити кад одеш у ту субполарну пустош... и за деценију они неће променити вредновање живота имиграната.

mamine macke spavaju u svili i kadifi.al zato dzukac spava napolju pod jelkom,na silu ga ubace u toplu kotlarnicu koja ima pokretna vrata da moze da izlazi i ulazi,nema nikakve sanse.ni u kucicu na krznu ni u kotlarnici.to je video od starije keruse koja i na snegu i na kisi spava pod jelkom

Da smo mi prdnuli u fenjer vidi se i po tome sto se i ovde ljudi otimaju za rad na naftnim poljima, a posao je isto tako tezak i opasan kao sto je uvek i bio, s tim sto je sada znatno losije placen nego ranije i manje beneficija se daje radniku.

A ja moram da pravim kolače mami za slavu. I torte za sutra. :rida:

I ostao živ? :think: Sumnjivo je to meni. :zkez:
ma skarabudzi nesto bre,valjda je vaznije da se zabavimo
ziv nego sta.kaze kad tamo otopli na minus dvadeset svi pootvaraju prozore,setaju se raskopcani.a kad zapravoi otopli da se otopi sneg,samo gomile govana isplivaju jert niko nece da ide do wc,nego tu iza baraka

danas rasprava ocel se zakljucivati ocene????

e sad...Vojvodina ide po jednom kalendaru,Srbija po drugom...

i sta ako nam Srbija utera pa nas izlevati,sto me ne bi cudilo????...:dash:

mi ne zakljucimo,a oni posle par dana donesu odluku da ce zakljuce ocene...????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back